Skip to content


Rendkívüli kiadás - Legyél te is BKV HR igazgató!

Szerző: Droli - 2009.08.27. 10:33

Bookmark and Share

És igen! És megvan! Nemrég már írtunk arról, hogy mi is nagyon szeretnénk BKV HR igazgató lenni, sőt, ha egy kedves olvasónk nyeri el a pozíciót, annak is nagyon fogunk örülni, de a pályázati anyag akkor még nem volt kész. Egészen mostanáig, amikor is a HVG hetilapban a BKV megjelentette a Humánpolitikai igazgatói munkakör betöltéséhez szükséges pályázati anyagot. Lássuk, mit is várnak el attól, aki szeretne a BKV-nél jó fizetést kapni a semmiért, nagy végkielégítéseket kapni, minimálisat dolgozni HR igazgatóként dolgozni! (Zárójelben a megjegyzéseim.)

Feltételek:

- egyetemi vagy főiskolai végzettség

- 15 év szakmai gyakorlat

- 5 év vezetői gyakorlat

- hatósági erkölcsi bizonyítvány

(Megjegyzés: És hogy milyen szakon végeztem? És hogy milyen szakmai gyakorlatom van? És milyen vezetői gyakorlatom? Az mindegy? Esélyes lehetek-e HR igazgatónak, ha pl. vegyészmérnökin végeztem, 15 évet dolgoztam vegyész munkakörben, 5 éve vezetem a Kiss és társa KFT-t, évi 15 milliós árbevétellel? Mert a fentiek szerint igen. Na mindegy.)

Előnyt jelent: egy idegen nyelv tárgyalóképes tudása

(Mindegy melyik? Eszperanto, lovári, vietnami megfelel? Kell-e használnom valaha? Ha nem, akkor mit keres az álláshirdetésben? Ha igen, akkor meg miért nem a feltételek között van, konkrétan megnevezve, melyik idegen nyelv?)

Feladata: (rövidítek): HR menedzsent kialalkítása, működtetése, fejlesztése, teljesítményértékelés, ösztönzés, fejlesztés, képzés, HR adminisztráció felügyelete, támogatása, képzési rendszer támogatása, sazmunkástanulói rendszer működtetése, társasági szociálpolitika kialakítása, kapcsolattartás érdekképviseleti szervekkel, kollektív szerződés gondozása

Amit nyújtunk:

- versenyképes jövedelem (Ez vajon mi? Külföldön sokszor odaírják legalább az alját: 40.000 per annum euro + a többi. Mi meg itt szemérmeskedünk. A kedvencem az, mikor kiderül, hogy a versenyképes jövedelem picivel több, mint a minimálbér...)

- béren kívüli juttatások (Dr. Szalainénak ez 120%-os prémium volt, ha jól emlékszem)

- folyamatos szakmai fejlődés

A pályázathoz csatolni kell:

- részletes szakmai önéletrajzot

- motivációs levelet (Igeeeen, én már kiskorom óta a BKV-nál szeretnék dolgozni, mint HR igazgató, és nagyon szeretem a végkielégüléseket)

- hatósági erkölcsi bizonyítvány (néhány politikus kizárva :-)

- szakképzettséget igazoló okiratok másolati példányait

- munkakör betöltésével kapcsolatos szakmai elképzeléseit

Benyújtási határidő: szeptember 4! (Ez igen, bő egy hét! Addig dolgozd ki a szakmai elképzeléseidet! Bezzeg, hogy nekik ezt a pályázatot majdnem egy hónapig tartott összehozni, az kit érdekel!)

Hová? Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság, jogi igazgatóság, Dr. Sziebert György igazgatónak címezve, 1072, Budapest, Akácfa utca 15., I. emelet 109. szoba. A pályázat elbírálása írásban, s október elejétől a szerencsés nyertes betöltheti az állást. Akinek további info kell: 461-6500/12936, Szajkóné Dr. Kenéz Éva.

Magánvéleményem: Ilyen összecsapott, nem egyértelmű, elnagyolt pályázatot ritkán láttam (A szövegben zárójelben jeleztem a kifogásaimat). Vajon mi ennek az oka? Szándékosan ilyen, hogy a kijelölt személy megfeleljen ennek? Miért nincs ott az, ami minden normális HR pályázatnál ott van, hogy "HR területen szerzett" tapasztalat kell, meg "HR területen szerzett" vezetői pozíció szükségeltetik (vagy legalább odaírták volna, hogy "releváns végzettésg, releváns szakmai gyakorlat)?  Mi ez a rendkívül szűkre szabott jelentkezési határidő? Hogyan bírálják el a pályázatokat: a pályázati anyag alapján, esetleg lesz szóbeli meghallgatás is (ezt kétlem, mert nem lesz rá idejük)?

Nekem az a gyanúm, hogy nem véletlenül hagyták ki ezeket, mert a kiszemelt "ejtőernyős" nem férne bele az általam javasolt feltételekbe.

Mindenesetre tessék készíteni a pályázati anyagot, s jelentkezni minél többen, mert mint anno megírtam: legalább nehezítsük meg a dolgukat! Szóval hajrá, s szívesen várjuk mindenki tapasztalatát a blog e-mail címére.


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr591341428

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: BKV, a színfalak mögött (IV.rész) - Hagyó és Demszky mindenről tudott? 2009.08.27. 13:53:34

Könnyed nyári sorozatunk (I. rész, II.rész, III. rész, 30 milliárdos hitel a BKV-nak) folytatódik tovább, a "cég" egy kimeríthetetlen aranybánya. Ráadásul a szerencse is ránk mosolygott: a BKV irányában mutatott fokozott érdeklődésünk levélír...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.08.27. 11:01:07

Még annyit hozzátennék, hogy várjuk a slanger@indamail.hu e-mail címre a legfrappánsabb motivációs leveleket :)

Netuddki. 2009.08.27. 11:18:53

"Mindenesetre tessék készíteni a pályázati anyagot, s jelentkezni minél többen, mert mint anno megírtam: legalább nehezítsük meg a dolgukat!"

Oszt mit nehezítesz? Ha már valóban megvan a jelölt q. nehéz a többi jelentkezést kiszórni a kukába (jó esetben, rosszabb esetben pedig eladni valami adatgyűjtő cégecskének). Mo.-on meg úgy sem divat a visszajelzés.

Ettől függetlenül aki lát benne rációt, ne hagyja ki!

CommanderCool 2009.08.27. 12:00:24

ne legyünk már ennyire buták,teljesen nyilvánvaló hogy már megvan az új Hr-góré az ilyen munkát egymás közt osztják ki ezek a gecik, véletlen se fog olyan ember odakerülni aki érdemes lenne rá,ez a hirdetés csak falból kerül ki, vagy van aki azt hiszi hogy állami cég felső vezetésébe a hozzáértés alapján válogatnak. :D:D:D:D
A versenyképes jövedelmes rész meg teljesen normál MO-n, 100ból 2 szer írják ki, és abból a 2ből is az egyik csak kamu. 2 okból van ez:1, így növelni lehet a jelentkezők számát, mivel ha odaírnák az összeget (lásd a bejegyzésben is veresenyképes = minimálbér+20% mondjuk ,tehát 90 ezer brutto)akkor jóval kevesebben jelentkeznének az állásra, így meg sokan beszopják hogy a versenyképes jó pínzt jelent 2, várják hogy a jelentkezők mit írnak és ha több befutó van a legolcsóbb kapja a melót. Ebből is látszik hogy messze Európa vagy épp USA ,náluk mindig ott virít egy havi vagy akár éves fizu vagy legalább egy órabér általában ...
MOndjuk ilyen HR igazgatónál nevetséges hogy nem mernek írni semmit, de mondom előre lejátszott meccs , aki kapja már előre tudja mi a csízió.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.08.27. 12:24:07

@CommanderCool: Nekem is ez a verzió a legkézenfekvőbb...

eloszto · http://eloszto.hu 2009.08.27. 12:49:17

"I. emelet 109. szoba. "

Pff, kanapé van?:)

Kow 2009.08.27. 12:56:19

Szerintetek feltűnne valakinek, hogy valami nem stimmel, ha 26 évesen pályázok a posztra? :D

Hans Lopkowitz 2009.08.27. 12:59:47

1. Lehet úgy jelentkezni, hogy nem is vesznek fel és csak a végkielégítést kapom meg?
2. Ebből mennyit és kinek kell visszaadni?

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.08.27. 13:03:31

@kow: én 28 évesen fogok, úgyhogy ne aggódj :)

@Hans Lopkowitz: 2. örülök, hogy megkérdezted. Abban az esetben ha felvesznek, ne feledkezz meg rólunk. Jelentkezz, és adunk egy számlaszámot!

Richard Brinsley 2009.08.27. 13:04:51

Én pályázok. Igaz a követelmény 80%-a nem igaz rám, de sebaj! Szurkoljatok!! Végül is ha 100 felsővezetőt kereső helyre beküldöm a CV-m egy majd csak bejön...

HulyeReklamok 2009.08.27. 13:12:09

@kow: Abba simán belefér a 15 év szakmai tapasztalat. Főleg, ha a Fiatal callgirlök egyesületét vezeted a 1. szülinapodtól :)

El_Nino 2009.08.27. 13:13:35

Üdv Lányok, Fiúk!

Azért ennyire ne legyünk már "Magyarok", komolyan mondom ez az állandó túrás-fúrás-baszogatás-aláásás-megköpködés-felháborodás....ez mindenkinek nagyon jól megy.
Férreértés ne essék nem védem én a BKV-t, sőt! Gusztustalan, mocskos, posztkommunista pénzlopó brigád! De !!!! Azzal, hogy puffogunk állandóan, konstruktívak persze soha nem vagyunk (ésszerű módon)senkinek nem lesz jobb.
És ha picit mindenki a szívére teszi a kezét és meditál pár pillanatot, akkor rájöttök, hogy a többséget inkább az irigység háborítja fel.
A pályázatról: igen, nem egy szájbarágós pályázat ezért lehet rajta csámcsogni nagyon klasszul, de nézzük egymást azért annyira értelmesnek, hogy egy vegyész úgysem jelentkezik, vagy ha mégis, akkor az azért a jelentkezőt is minősíti.
A pályázat kiírása nem jelenti, hogy a legelső hülye jelentkező alkalmazva lesz...

Lehetne ezt ragozni még hosszasan, de aki érteni akarja miről írok az ennyiből is érti, aki meg nem, az 20 további mondatból sem értené :)

Kívánok mindenkinek sikerekben és örömökben gazdag szépséges napot!

anarcho78 2009.08.27. 13:19:27

de nem irigylem azt, akit felvesznek (inkább be/áttesznek) erre a pozícióra. ha jól sejtem, itt a tudtad-on az önéletrajz napvilágra kerülésénél ki lesz elemezve minden sor (nagyon helyesen!:) )

bár inkább a következő verzió lesz a kézenfekvőbb:

megszüntetik ezt a pozíciót valamilyen összevonással és a vezérigi asszisztense foga csinálni ezt a munkát. csak emlékezzetek erre később!:)

Bélabácsi 2009.08.27. 13:23:34

El Ninoval egyetértek, a megfogalmazás relatív pontatlansága még abszolút nem irányadó a végeredményre nézve, lévén hogy minden alkalmas jelölt tisztában kell legyen a feladat nagyságával és - már ha olvasott híreket az elmúlt 10 évben ill. esetleg Budapesten vagy közvetlen vonzáskörzetében rendszeresen átélte a BKV szolgáltatásainak csúcs- és mélypontjait - az elmúlt idöszak botrányai nyomán a kihívásokkal. Szerintem (persze túlozva - ezt azért írom ide nehogy valaki félreértse...) erre a pozícióra böven elég lett volna ennyit kiírni: "A BKV Rt. HR-igazgatót keres a Társaság emberi eröforrás-tevékenységének teljeskörü stratégiai és operatív irányítására, mely pozíció betöltéséhez a megfelelö szakmai és személyes háttér megléte elengedhetetlen."

De mondok én nektek valamit: ha valóban nem "csókosnak" szól a pozíció és komolyan gomdolják hogy felvesznek egy alkalmas és tiszta kezet, ide csak olyan ember fog pályázni, aki már megunta a versenyszférát és a vele járó pörgést és már nem akar komolyat alkotni, hanem csak beleülni a kényelembe, mert addig, amíg a jelenlegi menedzsment a helyén van, komoly ember el nem hiszi, hogy ezek bármit is változtatni akarnának.

Tetszett a miniszterelnök mai, vonatkozó nyilatkozata egyébként - majd akkor kaptok segélyt, ha kitakarítottatok, gyerekek. Igen, ezt így kell. Csak már látnánk....

gabcigirl 2009.08.27. 13:28:56

Kedves ninnyo! Te is rokony vagy Béjkávémutyiéknál, vagy mire fel a nagy védelem????

tibro · http://www.tibro1977.hu 2009.08.27. 13:32:06

azért ilyen tág a meghatározás, hogy a már meglevő ember mellett mások is indulhassanak és onnét kelljen ŐT kiválasztani...

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.08.27. 13:35:55

@El_Nino: "A pályázatról: igen, nem egy szájbarágós pályázat ezért lehet rajta csámcsogni nagyon klasszul, de nézzük egymást azért annyira értelmesnek, hogy egy vegyész úgysem jelentkezik, vagy ha mégis, akkor az azért a jelentkezőt is minősíti.
A pályázat kiírása nem jelenti, hogy a legelső hülye jelentkező alkalmazva lesz... "

Hagyján, hogy nem szájbarágós pályázat, nekem inkább komolytalannak tűnik, ha összehasonlítom egy "normális" HR pályázattal. És miért ne jelentkezhetne rá egy vegyész? Megfelel a követelményeknek? Meg. Akkor meg? Pont ez a bajom, hogy ebből a pályázatból azt olvasom ki, hogy nem akarnak kizárni egy esetleges vegyész jelentkezőt. Mintha szándékosan hagyták volna a kiskaput, hogy később a győztest meg lehessen "magyarázni".

A pályázatra meg van egy hét, szakmai programmal együtt. Most így hirtelen belenéztem a Jobline-on a HR-es álláshirdetésekbe, hát, cseppet több időt adnak a jelentkezőknek. Ez így finoman szólva is gyanús.

Mourinho már nem a király 2009.08.27. 13:37:07

"Magánvéleményem: Ilyen összecsapott, nem egyértelmű, elnagyolt pályázatot ritkán láttam"
pedig elég gyakori...

BGYCS 2009.08.27. 13:37:27

Emberek, én jelentkezek, megfelelek az összes feltételnek!
- egyetemi vagy főiskolai végzettség
Van, több is!
- 15 év szakmai gyakorlat
Van, sőt van az már 17 is!
- 5 év vezetői gyakorlat
Van, 9 éves!
- hatósági erkölcsi bizonyítvány
Van az is!

Előnyt jelent: egy idegen nyelv tárgyalóképes tudása
Tuti, nekem ketto: angol és olasz!

Motivációs levelem röviden: még nem voltam soha közel a tűzhöz igy nem volt alkalmam kisibolni, elhappolni, kilopni sehonnan egy vasat se. Velem tuti jol jarnak! Jelige: szuz kez szerencset hoz.

Koncepciom: buszvezetoknek buszon adjunk munkat, a villamosvezetoknek meg a villamoson. (Tekintve tapasztalataimat a hasonlo csucsvezetok koncepcioit tekintve, ennyi boven eleg lesz ide.)

es2300 2009.08.27. 13:39:42

trendi fikazni a bkvt de az ugye megvan h orszag egyik legnagyobb vallalatanak egyik vezeto beosztasaba valojaban nem ujsaghirdetes hanem fejvadasz utjan kellene megfelelo jelolteket felkutatni
kulonbenis nem tul nagy a piac, gyanitom mar regesreg kepben van a 10-12 potencialis jelolt, egyszeruen ismerik egymast a felsovezetok

kb olyan ez ez mint egy nb1es csapat edzojet keresni, te feladnal hirdetest, vagy ismerned a szakma szobajoheto szereploit?

ez igy teljsen normalis, gondoljatok csak vegig logikusan

Bélabácsi 2009.08.27. 13:44:06

@Droli: mivel nincs meghatározva, hogy mit értenek szakmai program alatt, nem tudod sem te sem más megítélni, hogy erre az egy hét sok vagy kevés. Vagyis ezt egy kábé tízpontos általános szöveggel fogja a jelentkezök többsége lerendezni.

Továbbá aki HR vezetöi állásra szeretne pályázni és nem elég neki az egy hét hogy egy normális pályázatot összerakjon, az saját magáról álít ki egy meglehetösen szerény bizonyítványt.

Valamint mégegyszer: aki ezen a szakmai szinten van hogy egy ekkora vállalat teljes HR-menedzsmentjét bevállalja a kapcsolódó gyomorforgató politikai és hivatali mellék-csatamezökön lefolytatandó akart vagy akaratlan csatákkal együtt, az már jó eséllyel nem annyira hülye, hogy ne tudná, mire pályázik.

El_Nino 2009.08.27. 13:44:20

Droli: valóban én nem végeztem olyan alapos háttérmunkát mint Te, így egyet kell értsek Veled a határidő megkérdőjelezhető voltában.

Ugyanakkor azért nagyon csodálkoznék, hogy egy ilyen publicitást és botrányt kavart cégnél/ügyben bárki is lenne olyan hülye, hogy ilyen forró témába nyúl amikor minden egyes lépés, pislantás követve lesz a közvélemény és sajtó által.

Független attól, hogy ki lesz alkalmazva, biztos vagyok benne, hogy nem lesz 1-2 nap és összeesküvés elméletek látnak majd napvilágot, hogy ki kinek a kije és hogyan, miért került a pozícióba, tekintet nélkül a szakmai alkalmasságától.

gabcigörl: Egyem a szived, nem akarlak megbántani, de asszem Te az a típus vagy, akinek a plusz 20 mondat is kevés lenne...

gyík (törölt) 2009.08.27. 13:52:51

Ez kimaradt a feltételekből:

"enyves kéz" - minimum egy - megléte.

Illetve az erkölcsi bizonyítvány szükségességét nem értem?? :O

Prolee2 2009.08.27. 13:53:25

Egyébként mit csinál egy ilyen vezető?
Minek szakmai tapasztalat?
Szól a beosztottaknak, hogy Marika ezt + ezt ki kell rúgni vagy fel kell venni.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.08.27. 13:53:59

@es2300: Azért keresnek újsághirdetés útján, mert anno Kocsis azt mondta, hogy nyílt pályázatot kívánnak tartani. Azóta lehet, hogy már megbánta, de mi itt, a blogon többször is emlékeztettük :-).

A gondom ott van, hogy ez így rettenetesen általános hirdetés. Kérdezem én: miért?

(Azzal semmi baj nem lenne, ha valóban képben lenne 10-12 SZAKEMBER, s úgy írták volna ki a pályázatot, hogy eleve ilyenek jelentkezzenek. Pl. követelmény 15 év HR területen szerzett tapasztalat, 5 év HR vezetői tapasztalat legalább 200 fős cégnél... valahogy azt érezném, hogy valóban jó szakembert akarnak felvenni, nem mondjuk egy vegyészt, aki jó elvtárs, s megcsináljuk neki itt a fészket.)

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.08.27. 14:00:15

@Bélabácsi: "Továbbá aki HR vezetöi állásra szeretne pályázni és nem elég neki az egy hét hogy egy normális pályázatot összerakjon, az saját magáról álít ki egy meglehetösen szerény bizonyítványt."

És ha dolgozik az illető, meglehetősen sokat egy nagy, többszáz fős cégnél; de érdekelné a pozíció? Vagy ha éppen nyaral, s nem is értesülhet a pályázatról?

@El_Nino: "Ugyanakkor azért nagyon csodálkoznék, hogy egy ilyen publicitást és botrányt kavart cégnél/ügyben bárki is lenne olyan hülye, hogy ilyen forró témába nyúl amikor minden egyes lépés, pislantás követve lesz a közvélemény és sajtó által."

Nem vagyok ebben olyan biztos... manapság sorban robbannak ki a botrányok, következmény nélkül. Megmondjam, mi lenne, ha pl. egy ismerős vegyész nyerné a pozíciót? Beszélnének róla két napig, s ennyi. Ráadásul a BKV nyilatkozná, hogy a pályázati kiírásoknak maradéktalanul megfelelt a jelölt, szóval pofa be.

De tényleg annak drukkolok, hogy legyen igazatok!

ethan blow 2009.08.27. 14:00:37

- Nem akarja mégegyszer átnézni a vallomását, Pelikán?
(...)
- Elnézést, Virág elvtárs, ez az ítélet.

tiem 2009.08.27. 14:05:48

Hátrább az agarakkal! Én már a Kocsispisti állását is terveztem megpályázni,(persze előre tudtam, de BKV pukkasztásnak jó lett volna) de megsúgták, ez csak a kötelező kör, csak egy ember lehet ez. Most más a pálya, olyan marhát keresnek, akire ráhúzhatják a vízes lepedőjüket. Sok sikert Nektek!

Bélabácsi 2009.08.27. 14:07:58

@Droli: A piacgazdaság sajnos ilyen fránya környezet, hogy vannak nyertesek és vesztesek. Vannak, akiknek bármilyen okból (mert dolgozik, mert lassú, mert állandóan lefagy a számítógépe stb.) kevés az egy hét, de lesznek, akiknek elég. Vannak, akik értesülnek, nekik van lehetöségük dönteni arról, pályáznak-e vagy sem, és vannak, akik nem.

De - mint ahogyan azt fentebb már megjegyezték - a pozícióra alkalmas 10-12 ember úgyis képben van, ezen a szinten tényleg nem lehet ennél több olyan ember, aki alkalmas erre a táncra és akarná is azt.

_Molly 2009.08.27. 14:09:25

A kiírás szerint az alkalmazási feltételek egyik pontja:

- HATÓSÁGI ERKÖLCSI BIZONYÍTVÁNY

Emlékeim szerint ez 1 hónapon belül meg sem érkezik!
(Jelentkezési határidő szept. 4.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.08.27. 14:11:01

@_Molly: Miért, neked nincs erkölcsid kéznél? Én mindig tartok a börtöncellámban kettőt, szükség esetére :-)))))

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.08.27. 14:13:15

@_Molly: ... és milyen igazad van, csak nem egy hónap, hanem kb. két hét.

"A postai kézbesítés időtartamát figyelembe véve a hatósági erkölcsi bizonyítványok a kérőlap postára adásától számított tizenkettő-tizennégy napon belül kerülnek kézbesítésre a kérelemben megadott postacímre."

www.nyilvantarto.hu/kekkh/kozos/index.php?k=erkolcsi_hu_felvilagositas

_Molly 2009.08.27. 14:14:03

@Droli: Na ez az! A közszféra által meghirdetett állásokra rendszerint "1 hónapnál nem régebbi" erkölcsit kérnek. Persze lehet, hogy a BKV-hoz egy 5 éve kiállított papír is megfelelő lesz...

És akkor Droli is pályázhat. :)

_Molly 2009.08.27. 14:16:12

@Droli: Tehát nem lesz érvényes pályázat 1 sem? Nahát! Hogy mik vannak ;P

El_Nino 2009.08.27. 14:17:05

Zárójelben és halkan jegyezném meg, hogy az Erkölcsi az alkalmazás feltétele és nem a pályázat benyújtásának a feltétele...

gyík (törölt) 2009.08.27. 14:17:46

@_Molly:

De minek a BKV-hoz(is) erkölcsi bizonyítvány?????

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.08.27. 14:20:12

@gyík: ja ezt én sem értem. Talán azért keresnek becsületes embert, hátha az nem lopja el a nagy öregek elől a pénzt.

_Molly 2009.08.27. 14:20:35

@El_Nino: Nem-nem:

"A pályázathoz csatolni kell: [...] hatósági erkölcsi bizonyítvány"

Tehát péntekig meg kell lennie!

gyík (törölt) 2009.08.27. 14:21:18

@Slanger:

Ja, igen rájöttem.

Így talán csökkenthetik a konkurenciát.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.08.27. 14:23:30

@El_Nino: Szeptember négyig be kell nyújtani a pályázattal együtt!

Persze, értem én, de ez ismét egy olyan trehányság (a posztban megírtakon felül), ami azért ... égő.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.08.27. 14:23:32

@_Molly: akkor azt hiszem értem már, hogy miért most tették közzé a pályázatot. Ennyi idő alatt már be lehetett szerezni a "csókosnak" az erkölcsit.

artifex · http://www.amywinehouse.co.uk/ 2009.08.27. 14:24:20

Kicsit kezdünk átesni a paci másik oldalára. Szerintem az itt lévő emberek nagy része kevés kiírást olvashat, mert az itt említett álláshirdetés "szófordulatai" mindennaposak manapság. Amúgy ez egy kiírás, nem a felvételi. Bárki, bármilyen végzettséggel, bármilyen nyelv tudásával jelentkezhet, ahogy bárhová máshová, bármilyen meghirdetett munkához. Hogy kit vesznek fel, ahogy mindenhol máshol is, eldöntik. Az ilyen jellegű kiírásokkal és a valóság viszonyáról persze napokat lehet sztorizni.

Persze egy más kérdés, főként a kiírót ismerve, hogy a pontatlansága lehet pont azért van, mert a konkrét ember már megvan, de kell hirdetni, hogy felvehessék, sajnálatukra a procedura feltétele a kiírás, és mondjuk eszperantó nyelvvizsgával és bányamérnöki papírral érkezett a jóbarát.

@_Molly:
www.nyilvantarto.hu/kekkh/kozos/index.php?k=erkolcsi_hu_felvilagositas

"A hatósági erkölcsi bizonyítványt, valamint a hatósági bizonyítványt a bűnügyi nyilvántartó szerv által teljesített adatszolgáltatás rendjéről, valamint a bűnügyi nyilvántartásokban kezelt adatok igazolására kiállított hatósági bizonyítvány kiadásának részletes eljárási rendjéről szóló 22/2009. (VI.19.) IRM rendelet 8.§ (1) bekezdése, valamint a 11. § (1) bekezdése értelmében a kérelem beérkezéstől számított öt munkanapon belül kell kiadni, ha a kérelemnek helyt ad a KEK KH. A postai kézbesítés időtartamát figyelembe véve a hatósági erkölcsi bizonyítványok a kérőlap postára adásától számított tizenkettő-tizennégy napon belül kerülnek kézbesítésre a kérelemben megadott postacímre. Felhívjuk az ügyfelek figyelmét, hogy a bizonyítványok tértivevénnyel ellátva kerülnek megküldésre, átvételükre kizárólag a címzett jogosult."

_Molly 2009.08.27. 14:25:41

Tehát itt van a trükk az egészben.

Szept. 4-ig csak az tudja csatolni az erkölcsi bizonyítványt a pályázatához, aki már augusztus közepén kikérte a hatóságtól.

Az az 1 ember, akinek időben szóltak.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.08.27. 14:26:02

Az erkölcsi bizonyítvány ügyében írtam e-mailt a legilletékesebbnek, várom a választ, ha meglesz, beírom...

CommanderCool 2009.08.27. 14:31:46

Azok akik nem értik hogy miért vagyunk mi ennyire "magyarok" itt azoknak elárulom a baj nem az lenne hogy ismerik azt a 10-12 alkalmas embert aki valóban képes ellátni a feladatot egy ilyen cégben ,mint a BKV a lényeg az hogy valóban megvan az a néhány ember akit kinéztek, de azok általában a legkevésbé sem alkalmasak a munkára, mivel ez kurvára nem szempont, és ezzel kizárják az alkalmas embereket és ezzel van elpacsálva az egész. A magyar állami cégek igazgatói, fb tagjai, stb stb csak nagyon ritkán alkalmasak a feladatra.(Az előző pufók néni is BKVs HR igazgatói tevékenysége mellett vagy 2-3 pozíciót zsebelt be és ott marhára nem HRs volt, mit gondoltok hogy került oda?????)
A BKVnál a HRs vezető azért fontos mert pl. a külsős cégekkel való együttműködés kialakításában fontos szerepe lehet, a haveri cégeket nélkülük nem lehet pínzhez juttatni (munkaerő kölcsönzéstől kedve a bérlésen át, a takarítás, őrzés, stb egyéb kiadott munkákkal kapcs. komoly beleszólásuk lehet, legalábbis nálunk így van(1000fő+ termelő gyár a HRs górék vastagon benne vannak az ilyesmikben kapják is a sápot rendesen).

BGYCS 2009.08.27. 14:34:14

Azért kell az erkölcsi, nehogy véletlenül felvegyenek valakit aki aztán majd ellopja még a magától széteső műszálas sofőrnadrágot meg a hónaljszagú nájlon ingeket is....

_Molly 2009.08.27. 14:35:56

@CommanderCool: Nem beszélve a többnapos csapatépítő tréningekről... a bulinak helyszínt biztosító szálloda, vendéglő és tréninget szervező cégek mindig nagyon hálásak (20-30%) az éppen őket kiválasztó HR-esnek...

_Molly 2009.08.27. 14:37:57

@_Molly: 20-30% - mármint a visszasztott pénz... jó állás, na!

milike47 2009.08.27. 14:41:14

Szóljatok,kinek kell erkölcsi?....Egyszer kértem a barátnőm lányának...másnap mehettem érte :)))
De már nem dolgozom ott.

hubertusz 2009.08.27. 14:46:12

Motivációs levél a BKV HR igazgatói állásra


Én már csöppnyi koromban az átkos kommunista rendszerben (fujj) arról álmodoztam, hogy majd egyszer, a szabad világban, ahol szabadon szarhatnak le mindent a szabad madarak, HR vezető legyek a BKV nál!
Ezért már a bölcsödében mindenkit le-, és felpofoztam, aki nem adta azonnal oda nekem a nála lévő gépjárművét.
Már akkor megszerettem és megszoktam a juttatásokat, így egyebek mellett Karcsi uzsonnáját legalább olyan szívesen lenyúltam, mint az alapjárandósághoz tartozó tízórait, amit mindig élvezettel duplán, meg triplán ettem. Nemsokára maguktól is így adták, merthogy az jár nekem. Ez volt az első menedzserszerződésem, igaz, ez még nélkülözte az írásbeliséget.
Különösen a rabszolgahajtású fa autókat szerettem, mert annak aránylag gazdaságos az üzeme. Én berregtem hozzá, láthatják, hogy a szellemi munkát már akkor is én végeztem! Az olyan gyerekeket alkalmaztam mindig , meg azt, aki szolgálati célból kölcsönadta háromkerekűjét. Ekkor köteleztem el magam, hogy HR vezető leszek egyszer a BKV-nál.
Időközben sok minden történt, először MSZMP-s lettem, majd beiratkoztam a Demokrata Fórumba, később az MDF-be, majd mindig abba a pártba, aki éppen hatalmon volt. Aztán rájöttem, hogy mindegyikbe beiratkozom, így büszkén jelenthetem, hogy semmilyen kormányváltás nem fog érzékenyen érinteni! Demszky úr, Hagyó úr példaképeim.
Erősségem, hogy egy gyermekkori műtét nyomán mindig mosolygok, és nem tudok hányni.

A magyaron kívül egy idegen nyelvet anyanyelvi szinten ismerek, tehát e kiírt feltételnek is megfelelek. Ez egy olyan nyelv, amelyet jelenleg még csak én ismerek, de senki nem mondta, hogy másnak is kellene, különben is úgy sem fogom használni a munkahelyen, megígérem. Nagyon becsületes vagyok, ezért már előre is megmondom, hogy már most nagyon szeretem a majdani vezérigazgatómat, szívesen elmegyek vele vadászni, vagy kipucolom a cipőjét.
Azt is megígérem, hogy mindig, mindenkinek azt fogom mondani és nyilatkozni, hogy mint ő, én is éjjel nappal állandóan vért izzadva munkálkodom a köz javára.
Látva és megértve a gazdasági helyzetet, önkorlátozva jogos igényem, öt millió forint felett bármennyi bruttó fizetéssel megelégszem. Év végén a mindenkori BKV hiány kétszázad részét gondolom prémiumnak, mert megérdemlem. Nyilván meg is teszek mindent a nagyobb hiányért, mert ha az csökkenne, annak beláthatatlan következményei lennének.
Ha majd megérdemelten nyugállományba vonulok, nem kérek a nyugdíj mellé a béremnél nagyobb plusz javadalmazást, ami ugyebár nem is olyan sok, látva a ami, és megsejtve a későbbi árakat.
Látszik talán, hogy milyen motivált és elkötelezett vagyok, a legalkalmasabb a meghirdetett állásra.
Várom kedvező válaszukat! Holnap kérem ne hívjanak, mert akkor megyek fallabdázni a miniszterelnök úrral és Soros úrral.

Üdvözlettel:

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.08.27. 14:49:48

Fura, hogy nem én kommenteltem elsőnek :D

Fene se jelentkezne oda, kapják be. Van vegyész ismerősöm, szólok neki :)

Johny the mocsok 2009.08.27. 14:50:13

Motivációs levél:

Fideszes vagyok, 2010 tavaszától mi leszünk hatalmon.

Üdv,
Johny

_Molly 2009.08.27. 14:50:58

@hubertusz: "Holnap kérem ne hívjanak, mert akkor megyek fallabdázni a miniszterelnök úrral és Soros úrral."

Ez nagyon tetszik. Ezután odaírom majd mindegyik motivációs levelem végére. :)))
Nem baj?

consul 2009.08.27. 15:00:36

A kiírás minőségén ne csodálkozz. A jogi igazgatónak titulált Sziebert György csak pár éve végzett és nem is akárhol: Kecskeméten járt jogi egyetemre (!) (HAHAHAHAHAHAHAHA), de ott is a leglapajabb jogi képzést nyújtó felsőoktatási intézmény (Károli) kihelyezett képzésén. Mi többet várhatunk egy ilyen kiválóan képzett szakembertől? Ugyan már... Szakmai gyakorlata zéró: jogi ügyintéző volt a Kincstárnál, aztán az Airportnál. Most meg IGAZGATÓ. MUHAHAHAHAHA
Ejtőernyős...

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.08.27. 15:04:07

De ez sem rossz motivációs levél:

"ööéőőőőő! áégőáőúúádépő! áűágéőőááf!ááőéégg! áééőááűűáááá.

Bajnai Béluka."

Bar Kochba 2009.08.27. 15:04:30

Valószínű már rég megvan, hogy ki lesz a befutó, csak kellett egy kamu hirdetést feladni, hogy ne lógjon ki annyira a lóláb.

bezzegszilvia · http://allas-munka.blog.hu/ 2009.08.27. 15:24:45

Többet várnék egy HR igazgató pozíció kiírásától...

bezzegszilvia · http://allas-munka.blog.hu/ 2009.08.27. 15:44:36

@BGYCS:
Azt a fránya erkölcsit kell már csak beszerezned ;)

Hypofx 2009.08.27. 15:47:33

de kirugatnam onnan magam istenkem:))

zauberpferde (törölt) 2009.08.27. 15:55:36

Segítsetek, nem láttam jól. Súlykorlátozás van...?

BGYCS 2009.08.27. 16:00:23

@bezzegszilvia:
Csinálok este otthon. Nyomtató - szövegszerkesztő aztán nosza. Gondolod hogy valaki ellenőrzi majd a BKV-nál hogy valódi?

Droli motivációs levelét is lenyúlom, még az aláirás sem kell hozzá. Tapasztalataim alapján pont azzal a szöveggel is tutira vettek már fel nálunk managert.

Joe-ból is megárt a shock !!! (törölt) · http://www.tuzelestechnika.net/ 2009.08.27. 17:15:56

És igen!
Megvan a győztes!
Ó, hogy már régen tudtuk a vezetésnél, hogy Ő lesz az?
Az most mindegy!
A csúszópénzt az egyik off-shore cégemhez kérem átutalni!

Üdv.:

Az aktuális BKV vezér

U.i.:
Jó éjt prosztókáim! Míg mi vagyunk itten, addig jó nekünk, hisz addig van mit lopnunk! Egyébként a saját cégeimnél már levágtam volna a kezét bárkinek, de persze tőletek, hülye népem, elveszem ami jár! Noh, szíp álmokat!

Kaya 2009.08.27. 17:48:57

Szerintem nem érdemes megpályázni az állást, a FIDESZ a "győzelem napján" úgyis meneszteni fogja. Persze az ő embere is hasonló mentalitású lesz, ebben már bizonyított a FIDESZ.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2009.08.27. 21:30:52

Mit rinyáltok az erkölcsin? Nem azt írták, hogy patyolat tiszta erkölcsi bizonyítvány, hanem hogy hatósági erkölcsi bizonyítvány. Lehet abba bűnlista írva, nem érdekes, csak legyen.
Vagy tévedek, hogy a büntetett előélet felkerül a bizire és úgy adják ki? (Mert pl. volt, aki simán lehülyézett, hogy akkor nem kapsz...)

sajt · http://sajt.tumblr.com 2009.08.28. 00:05:11

Hét, ha nincs egy profi HR-es, akkor nem tudnak profi híredést feladni. Első feladata lesz megfelelő hirdetést megfogalmazni az utódjának, vagy készít 3 borítékot.

Straight 2009.08.28. 11:09:41

Szakmai elképzelések:
1: Eladok mindent!
indoklás: a buszok villamosok, trolik metrók büdösek mint a szar és szennyezik a környezetet. Ez az ötlet valószínűleg akkorát fog javítani a bkv megítélésén mint a telefon feltalálása a kommunikáción ennek következtében az eladott járművek (valós!! nem a vételi) árának 50%a engem illet.

2: Az eladások miatt megnövekedett ügyintézői költségek miatt kirugom a munkások 70% át valamint a csökkent munkaerő pótlására felveszek 70 mrd HUF állami támogatást (engem ebből 30% illet).

3: A hiányzó gépparkot a modern a modern uniós környezetvédelmi szabványoknak megfelelően guruló fotelekre cserélem (szüleimnek guruló fotel gyára van olcsóért beszámítják) a beruházás értékének 60% a prémiumként engem illet. A guruló fotelekben az utasok a lábukkal lökhetik magukat előre. Erre a célra alkalmas a villamospály ill. a buszsáv. A metróvonalakon spárgával egymás mögé kötött fotelek gurulhatnak a sofőr a legelső fotelben ül és húzza magával a többit. (spárgagyárunk is van!)

4: Mivel a járművezetők 90%a is büdös ezért ezt a 90 % ot is eladom.

5: Az ily módon lecsökkent széndioxid termelést kvótaként eladom azoknak a szerencsétlen balfaszoknak akik megvették azt a roncshalmazt amit gépparknak csúfoltunk. Esetleg termékkapcsolás is elkézelhető.
A 4. és 5. pontból befolyó bevétel rám eső részének 1% át(50%) de maximum 50000 forintot átutalok a krízisalapba aminek hatalmas médiacirkuszt is rendezek hogy a Bkv támogatja a szerencsétlen adós parasztot. Ezért az ötlentért engem 30 mill. Huf illet meg.

6: A fenti pontok megvalósulása utána (előre láthatólag 2 év) nyugdíjba vonulok és hatalmas médiafelhajtás melett bejelentem hogy nem veszek fel végkielégítést.
A 6. pontban foglalt rendkívül nagy mértékű Arculat javítás ellenértéke 100 mill. HUF


Tisztelt BKV!

Remélem a pályázatomból kitűnik hogy az önök utóbbi időben erősen megromlott megbecsültségén kizárólag én vagyok képes javítani. Kérem a pályázatom pozitív elbírásását.

igaziatommaki 2009.08.28. 12:19:02

Hogy lehet 8 nap alatt komoly, többoldalas szakmai elképzelést, átvilágítást szerkeszteni, ha a 8 napból 1 nap (vasárnap) kivételével minden nap munkanap, tehát jó esetben 1 hr vezető 1 multinál dolgozik estig és este mindeféle adat nélkül (pl. nem tudja az ott dolgozók bérét, mert titok)nekiáll írni valamit, hogy kiket rúgna ki, kiket nem. Hát még azt se tudja melyik részlegen hányan dolgoznak, mit csinálnak, ebből ki a felesleges és ki a jó munkaerő...Szerintetek?

domdodom69 (törölt) 2009.08.28. 12:25:52

@igaziatommaki: bár nem vagyok nagyon járatos HR kérdésekben, úgy gondolom, nem az a feladat a pályázat megírásánál, hogy kiket rúgna ki. De azt pl peleírhatja, hogy milyen jellegű átvilágításra gondolna stb. Aki ért ahhoz, amire pályázni szeretne, annak valószínűleg 1-2-3 este is elég rá, hogy megírja. Ezzel együtt nem túnik rendbenlévőnek ez a határidő.
Tényleg kíváncsi leszek, hogy ekkora közfigyelem mellett kit fognak választani. De bárki lesz is, a neten biztosan átvilágítja a fórumózó nép :)

igaziatommaki 2009.08.28. 12:36:53

@vagyok, aki vagyok...: És biztos, h az a jó, aki helyesen leírja mit világítana át??? Nem az a jobb, ha azt írja: minden maradjon a régiben? ez kicsit rövidebb és lehet, sikeresebb szakmai alap. :-))
A másik. kicsit beszélnek róla 2 napig, br. havi 4milláért+egyeb juttatások mellett énrólam is írhatnának amit akarnak, ki nem szarná le?!

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.08.28. 14:21:17

@vagyok, aki vagyok...: természetesen mi is meg fogunk emlékezni a nyertesről!

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.08.28. 16:43:00

@hubertusz: betegvagy :D:D:D:D:D de tény, lehet ez lesz a befutó pályázat :D:D:D:D:D

Secnir 2009.08.28. 21:27:00

- egyetemi vagy főiskolai végzettség
meglesz, melyik egyetemtől kéri?
- 15 év szakmai gyakorlat
van, és mivel több szakmám is van, az többször 15 év (de ugye nem letöltendő?)
- 5 év vezetői gyakorlat
az van. tízéves. személyautót, furgont és motort is vezetek ha kell, csak ne igazoltassanak.
- hatósági erkölcsi bizonyítvány
már sértődés ne essék, de minek? ez bizalmi állás?
-Előnyt jelent: egy idegen nyelv tárgyalóképes tudása
ja, schön, bitte. ejró? cséndzs máni? hrvatska villa?
-Feladata: [...] Főnök, melyik zsebből melyikbe?

Amit nyújtunk:

- versenyképes jövedelem
IGGGEN! ezt vártam, köszönöm, egyszer kerüljek oda, megoldom.
- béren kívüli juttatások (mondom, megoldom)
- folyamatos szakmai fejlődés (a mackó fúrása is egy szakma, nemigaz főnök?)

A pályázathoz csatolni kell:

- részletes szakmai önéletrajzot
elkezdtem dolgozni régen. most is dolgozom. a jövőben nem szeretnék.
- motivációs levelet
motivál az, ha a megemelhetem a zsírosbödön fedelét...
- hatósági erkölcsi bizonyítvány
milyen színű legyen? milyen betűtípussal írjam?
- szakképzettséget igazoló okiratok másolati példányait
aaa ööö a tököli fiatalkorúak börtönében zacskóragasztásból diplomáztam, de a diplomámat elboltoltam két karton cigiért...
- munkakör betöltésével kapcsolatos szakmai elképzeléseit
hát elképzelem magamat a szakmában is, meg HR igazgatónak is...

Secnir 2009.08.28. 21:42:57

a szakmai elképzelésről annyit, hogy a BKV-nál az embereknek (a sofőrök és a szervizesek kivételével) elképzelése sincs arról, hogy mit csinálnak. még a HR-eseknek sincs.
akkor mit írjon a pályázatba szerencsétlen jelölt? koordinálja majd a HR-t? igazgatja majd a dolgozók szakmai fejlődését? hogy néz ki vajon az, hogy egy HR igazgató eldönti azt, hogy fejlődjön szakmailag egy villamosvezető? kiküldi tanulmányútra Párizsba? vagy a trolivezetőket elküldi a világkörüli 'ismerd meg a világ trolijait' útra?
vagy az irodisták közül kiválaszt magának egy sleppet kb 40 főből és elmegy havonta egyszer csapatépítésre egzotikus helyekre? szakmai továbbképzésre megy (transport tycoont játszik otthon)?
vicc.

lordart 2009.08.29. 07:01:03

HR igazgató hiányában ki fogja "interjúztatni" a HR igazgatói posztra pályázókat? Ki dönti majd el, hogy ki lesz alkalmas arra, hogy eldöntse, hogy...???
Ha nincs HR szakemberük, honnan tudják, hogy megfelelő HR igazgatót választanak a pályázók közül? Ha van HR szakemberük, akkor mi alapján fogja az illető eldönteni, hogy ki legyen a saját igazgatója?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.08.30. 13:19:56

Vegyetek egy Vasárnapi Blikket, remekül átírták benne az állásajánlat szövegét. :)

Amire emlékszem:
Követelmények:
-politikai kapcsolatok
-vastag arcbőr (nem a reklám miatt mondom, tényleg ezt írják)
-pénzvisszaosztási hajlandóság

De látni kell az egészet, nagyon jó. xD

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.08.30. 13:28:07

@laspalmas: á sajnos én spec nem tudom beszerezni az újságot. Pedig kíváncsi lennék :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.08.30. 15:02:01

@Slanger:

Elkértem a szomszédnénitől a kedvedért. :)

"A munkakör betöltésének feltételei:
-Jó helyzetfelismerő képesség
-Vastag arcbőr
-Banki átutalási rendszer kiváló ismerete

Előnyt jelent:
-Politikai kapcsolatrendszer

Feladata:
-Végkielégítések ügyintézése
-Új alkalmazottak felvétele "tanácsadó munkakörbe"
-A család jövőjének biztosítása

Amit nyújtunk:
-1,2 milliós fizetés és cégautó (a tömegközlekedés nem megbízható)
-2-szer 150 százalékos prémium
-Munkalehetőség nyugdíj közben
-Szabadon választott végkielégítés

A pályázathoz csatolni kérjük:
-Erkölcsi bizonyítvány
-Politikai ajánlólevél
-Bankszámlaszám"

Kíváncsi vagyok, mikor perlik be őket. xD

süti beállítások módosítása