Skip to content


A hét lúzere - 2009 december első hete

Szerző: Droli - 2009.12.09. 12:22

Bookmark and Share

Elindítok egy sorozatot a Tudtadon, aminek a lényege az, hogy minden héten megválasztjuk a hét lúzerét. A hét lúzere olyan közszereplő személy, aki az előző héten igencsak megszívta. Technikalilag tervezek valamit ezzel kapcsolatban, hogy ti is könnyedén tudjatok jelölteket ajánlani, de előbb megkérdezem erről Slanger kollégát, egyáltalán meg lehet-e csinálni :-)

Az előző hét lúzere: Dr. Sziebert György volt BKV jogi igazgató. Gratulálunk neki!

Dr. Sziebert György kétségkívül egy érdekes személy, mivel nem sok olyan ember van, aki alig tíz év alatt ilyen száguldó karrierpályát száguld be. Az ország egyik leggyengébb jogi felsőoktatási intézményében végzett (kihelyezett szak), de szerencsére az állami szféra felismerte benn a lángoló tehetséget (ne röhögj!), s rögtön a későbbi MÁK-nál volt tanácsos. Még nem volt meg a jogi szakvizsgája, de már a Budapest Airportnál kötött ki, mint jogi igazgatóhelyettes, majd innen némi kitérő után a BKV jogi igazgatóságára vetette a sors. Kivételes életpálya.

Igen ám, de Györgyünk múlt héten lebukott. Hogy miért - nem volt elég neki a havi kb. másfélmillás fizetés, esetleg a prémiumokból nem futotta a fűtésre, nem tudjuk, de tény, hogy úgy járt, mint az a gömböc, aki addig zabált, míg kidurrant. Látnia kellett volna  hogy számára ez a szakmai csúcs: jó fizetés, örök állás, max. ha kirúgják, felveheti zsíros végkielégítését, s akár nyugdíjba is vonulhat, mert dolgoznia már nem kell! Nem így döntött, többet akart, megbukott. Mindenesetre úgy néz ki, a mostani karácsonyt nem otthon, szerettei körében tölti, hanem a fogdán, ahol mások szerethetik.

S hogy miért pont ő nyerte el ezt a megtisztelő címet? Mert tagad. Azt állítja, ő azt a tízmilliót csak kölcsönbe kapta. Gyurikám, vazze, ennyire hülye már ne legyél jogász létedre! 8 hónapja figyelnek benneteket, nyugodj meg, ez a tízmillió csak hab a tortán, van már bőven bizonyítékuk ellened, csak így volt elegáns az elfogás! Nem csoda, hogy egyik bűntársad részletesen bevallott mindent, tudja, hogy ez a bíró szemében jó pontnak számít, s lehet, hogy enyhébb büntetést kap ezért, míg te akkor is a börtönben fogsz rohadni, mikor ő már otthon karácsonyozik, mert a bíró nem díjazza, ha összevissza hazudozol! Honnan szerezted a jogi diplomát, kártyán nyerted?

A végére egy általam kitalált rendkívül fárasztó és szomorú vicc: Hogyan lehet az, hogy Sziebertet letartóztatták, de három nap múlva még mindig kint volt az önéletrajza a BKV honlapján a vezetők között? Mert az informatikai igazgató, aki letörölhette volna, éppen szökésben volt...

Ennél jobban le sem lehetne írni a mai BKV-t...


Címkék: ahétlúzere

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr751585624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.12.09. 13:38:51

Jó lett. Egyébként jókor indul a sorozat, így választások előtt. Azt hiszem lesz jelölt dögivel. Szerencsére elkezdtek hullani a csontvázak abból a bizonyos szekrényből. Haha

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.12.09. 14:15:34

@Slanger: Én sem félek attól, hogy alany nélkül maradunk :-)

gcsabi 2009.12.09. 15:49:51

Na most értem én, hogy viccesnek tűnik a kölcsönkapott 10 milla, de mentettek föl nemrég olyan vádlottat akit az áldozat kihantolása közben csipett fülön a rendőrség de nem látta bizonyítottnak a rendőrség az összefüggést a gyilkossággal :)
Meg hát ez sem látszik idétlenebb magyarázatnak, mint a szállóigévé vált : "dokumentum" ! :)

gcsabi 2009.12.09. 15:51:13

@gcsabi:
Bocsi! Mármint a bíróság nem látta az összefüggést.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.12.09. 17:34:52

@gcsabi: most látta, mert előzetesve rakta.

Ja! Olvastam, hogy helyére pályázatot írnak ki. Lehet készíteni az önéletrajzokat.

süti beállítások módosítása