Skip to content


Plazma tévé hitelből

Szerző: Slanger - 2009.12.09. 10:47

Bookmark and Share

Kurvára utálom azokat az embereket, akik állandóan sírnak, hogy nincs mit enni, illetve hogy nem tudják miből befizetni a gázszámlát. Közben mikor elérkezik a december, bevetik magukat a hiperbe, aztán viszik a 100 centis plazmatévét a karácsonyfa alá. Persze legtöbbször hitelből. Nem tudom, hogy igazából hogy lehetnek ekkora balekok. Bár lehet, hogy ilyenkor azzal nyugtatják a lelkiismeretüket, hogy „hát egyszer van egy évben karácsony”. Ettől függetlenül persze ostobák. Félreértés ne essék, nem az áruhitelekkel van bajom. Csak azzal, ha valaki olyan luxuscikkekre költi a pénzt, amire vagy nincs is szüksége, vagy csak szimplán nem engedheti meg magának. Mert tényleg jó lehet nagy tévén nézni a mónika sót, de amikor az első törlesztőt be kell fizetni, az már annyira nem vicces.

 
Most is mi más vezetné az ajándékozási listákat, ha nem a drága LCD tévé, a laptop, meg az mp4 lejátszó. Hát igen, tény hogy ezek nélkül már nem is lehet létezni 2010 hajnalán. Nem is értem, én hogy vagyok még életben.
 

Aztán nem régiben jelent meg egy cikk, miszerint júniustól egy ember egy évben csak egyszer vehet fel éven belüli lejáratú kölcsönt, például személyi kölcsönt. Az összeget pedig 250.000 forintban maximalizálják. Nagyon helyes. Én még annyival kibővíteném, hogy áruhitelt csak és kizárólag háztartási eszközökre lehessen felvenni. Hűtő, porszívó, tűzhely, boiler, kazán, meg mondjuk mosógép. Persze ha hitelre vásárolunk, akkor hűtőből sem kellene feltétlenül egy 100-150 ezres inoxot megvenni. Persze tudom, nem mindenkit mi csináltunk.

 


Címkék: társadalom hitel

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr251585450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bástya · http://magyarcitrom.postr.hu 2009.12.09. 10:54:42

Egyetértek.
Nyilván, hogy sok minden nem megoldható hitel nélkül, de hogy egy karácsonyi ajándékot 5 évig fizessek. Maximum, ha megmondom, hogy most aztán 5 évig kuss. :)

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.12.09. 13:22:05

Elcsépelt és a mai világban sajnos idejét múlt gondolat, hogy nem az ára számít, hanem, hogy szívből jön-e. De ha nem drága, akkor már nem is jó, szóval, a nagynéni hiába kötötte három hétig a mintás zoknit minden szabad percében, közben arra gondolva, hogy mennyit társasozott veled, amikor kicsi voltál, ha neked a 35 milliós plazma tévé kell...
Én ezt nagyon sajnálom. Anyukaként a gyerekekkel sok ajándékot készítünk, de komolyan manapság már égő saját készítésű ajándékkal, vagy csak azzal odaállítani valahova.

A hitel meg külön téma.

Zia1 2009.12.09. 15:02:58

Ha valaki azt hiszi drága ajándékkal megveheti a szeretetet, nagyon téved.
Ciki nem ciki nem veszünk nagy ajándékot.......A karácsony nekünk nem erről szól, hanem a szeretetről, hogy együtt vagyunk (kitudja meddig), beszélgetünk, jól érezzük magunkat. Saját sütésű mézeskalács ( a dobozt veszem hozzá), egy üveg minőségi ital.......a gyerekeknek apró ajándék........ennyi jut. Mindennél fontosabb a szeretet, csak sajnos azt már elfelejtették sokan.

Sátán meg a Jocó 2009.12.09. 15:55:05

A plebs azért plebs, mert önállóan képtelen létezni, vezetésre van szüksége. Jelen esetben a vezetést az erőteljes média behatása jelenti. Ha a plebs állandóan azt látja, hogy csábítóan könnyű hitelt kapni, valamint neki mindig mindenből a legújabb csillogó kis kütyü kell, akkor azt is fogja választani. A probléma gyökere így ebben az elszabott civilizációs rendszerben vagyon.

imetek 2009.12.09. 17:49:48

Igen ,ha valaki nem tudja felmérni ,hogy mit engedhetmeg magának /sajnos mérlegelnünk kell/, azt a célközösséget bizony a médiareklámokkal nagyon is lehet manipulálni. Az, hogy kinek ,milyen az értékrendje, az igénye sajnos ma már nem evidencia,hogy meg is tudja kapni, max. ilyen "áron", a probléma gyökere akkor az igény- és lehetőség relációja, mely sokak számára a jelen gazd.-i helyzetben elérhetetlenné válik, s esik az ember a saját igénye csapdájába.

Veronikamama 2009.12.11. 14:21:46

Azt a rengeteg hitelt, amit már felajánlottak nekem a bankok, mint jólfizető adsnak, kisem látszanék az adósságból. Vásároltam TV-t hütöt, mosógépet, de abból is a megfizethető kategóriát.
Egy plazma TV a mai lakásoba nem is célszerü, hiszen a legtöbb kicsi, a plazma tv-nél pedig a 6 m-es távolság ajánlott.
Erre mondják, ha valaki nagyot akar fingani az beszarik. Rongyrázás a semmire.

süti beállítások módosítása