Skip to content


Szükség van-e MTV-re?

Szerző: Droli - 2010.01.22. 07:19

Bookmark and Share

Komolyan kérdezem.

 

Van egy állami tulajdonú televíziónk, mely két csatornán sugároz, plusz még ott van a Duna TV is. Ezek bizony mind a mi adóinkból élnek. Az MTV gyakorlatilag elfekvőként működik, jóval többen dolgoznak ott, mint a két nagy kereskedelmiben összesen, és újabban már új műsort sem kívánnak készíteni, inkább nyomatják az ismétléseket. Az MTV a korrupció egyik melegágya, ahol remekül lehet pénzt juttatni a haveroknak, lásd székház-ügy, meg annak visszabérlése (gyakorlatilag ingyen kapta meg a mostani tulajdonos), vagy az új székház bérlésének ügye. Ja, és a MTV-t a kutya nem nézi a felmérések szerint; jelenleg a magyar köztelevízió a kisebb lefedettségű, bulvárjellegű televíziókkal versenyzik, nem a két országos kereskedelmivel.

 

Szóval még egyszer megkérdezném: van ennek értelme?

 

Ne felejtsük el persze, az MTV mostani krízishelyzetében jelentős szerepe van a mostani kormánynak, mely egyszerűen lecsökkentette a finanszírozást, de azért ne legyünk vakok, előtte is volt már baj bőven. A Magyar Televízió pont úgy néz ki, mint a MÁV vagy a BKV: rettenetesen nagy létszámmal dolgozik más piaci szereplőkhöz képest, közpénzelherdálás folyik ott, a politikusok a tévé szakmai kérdéseiből politikai kérdést csinálnak, és egyszerű csatatérnek használják. És ami ebből kijön, arra már nem kíváncsi a nép, ráadásul az MTV nincs is monopolhelyzetben, mint például a BKV.

 

Szögezzük le: nem árt, ha van egy köztévé. Más országokban is működik ez a modell, ott is az adófizetők finanszírozzák az egészet, viszont nézik is. Azért kell a köztévé, hogy néhány olyan témát is felvállaljon, amit a kereskedelmiek nem: például színházi közvetítések, sportközvetítések, komoly híradó, stúdióbeszélgetések, magyar szerzők filmjei – ezek nem olyan népszerűek, mint a Mónika show, de az igény megvan rá. Illetve megvolt, csak hát az MTV szép csendben leszoktatta róla a nézőket, mert olyan színvonalon csinálták ezeket, amire nem volt kíváncsi a nép. Konkrétan: túlságosan befeküdt a mindenkori hatalomnak, viszont egy „pártszócső” tévé nem hoz nézettséget.

 

Mi lenne a megoldás? Szerintem ezt a köztévét hagyni kell meghalni, kész, vége, ennyi volt. Annak semmi értelme, hogy több, mint ezer embert fizetünk azért, hogy ismétléseket adjon. Abban sem vagyok biztos, hogy szükség van M2-re, pláne, hogy nézettsége elhanyagolható. Ideje lenne egy tavaszi nagytakarításnak: a felesleges létszámot el kell küldeni (kezdve a „vízfejjel”), olcsóbb székházat kell keresni, kérni kell egy valódi közszolgálati műsortervet, és egy ehhez kapcsolódó finanszírozási tervet. Ha ez nem megy másként, akkor úgy, hogy be kell csődöltetni a mostani MTV-t, és egy teljesen újat építeni. Lehet, ezt sem fogják annyian nézni, de hogy olcsóbb lesz, az biztos.

 


Címkék: közélet mtv

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr731689849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Escobar888 2010.01.22. 16:20:50

Igen. ebben a formában nincs szükség MTV re.
Egy feneketlen kút amibe úgy lapátoljuk a pénzt, hogy a kutya sem kíváncsi már rá.

Paperdog 2010.01.22. 16:22:22

Jól van, de akkor mi legyen az etalon? Volt valaha jó a köztévé?

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.01.22. 16:32:21

@Paperdog: látod, ez egy jó kérdés.

Ha nézettséget akarunk, akkor "kereskedelmi" stílus kell, talkshow-val, sorozatokkal, meg idétlen esti filmekkel.Ha meg közszolgálatot akarunk, akkor színházközvetítés kell, elemző politikai műsorok, sport, nemzetiségi műsorok, tudomány, kultúra - jó kérdés, hogy ki nézné ezt, a nézettség minden bizonnyal a béka feneke alatt lenne ebben az esetben is. Esetleg a kettő keveréke. Szóval passz. Annyi biztos, hogy ami most megy, az nem megoldás.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.01.22. 16:45:58

@Escobar888: szükség van, rá, hogy a pártok be tudják valahova nyomni jutalmul a jó elvtársakat

Eddig az mszp-s haverok ültek ott, most jönnek a fideszesek. Megfelelő indoklás van hozzá("köztévé kell'), a gyakorlatban pedig pénzcsapnak, jutalmazóhelynek használják.

tusnadi2 2010.01.22. 16:49:04

Az MTV köszszolgálati TV kellene, hogy legyen , köszszolgálati funkciókkal. ha ezek megvalósulnának, már boldogok lehetnénk. Az MTV jelenlegi köszszolgálati funkciója viszont az, hogy a műsor (mozgókép) szolgáltatás ürügyén eltart kb. 1000 felesleges irodistát és bújtatott munkanélkülit. Teszi ezt a mindenkori politika cinkos szemhunyásával egy megvesztegethető és velejéig romlott kuratórium felügyelete alatt.

tusnadi2 2010.01.22. 16:50:32

@Paperdog: 90 és 95 között kifejezetten jó volt a köztévé. Az etalon pedig lehetne a német, francia vagy angol közszolgálati csatorna.

Iggy Industrial 2010.01.22. 16:54:22

Még mindíg jobb mint a két nagy kereskedelmi....

plb2009 2010.01.22. 16:55:26

Nekem nem kell. Sôt, a világ egyik TV csatornájára sem vagyok kiváncsi. Sôt, TV-m sincs. Nem is kell. Vesszen az MTV, vesszen az összes TV! Éljen a rádió, a nyomtatott sajtó és az internet! Jóval kevesebb pénzért el lehet látni a közszolgáltatiságot a felsorolt médiumokkal. Kevesebb pénz, kevesebb korrupció, kevesebb politikus! Ez mindenkinek jobb lenne.

rakaz 2010.01.22. 17:13:00

Amig nem voltak kuraróriumok, addig volt szinvonal. Ha nem rugják segbe, ezt a sok hülye
kuratóriumos agya ment embert, addig nem lessz szinvonalas a Királyi TV.

Dervenkál Egon 2010.01.22. 17:20:49

A köztévével nem az a baj, hogy nem közszolgálati a téma és tartalomválasztása (ok névshowr és társai kivételével).
De hol van az előírva, hogy egy vallási műsornak unalmas lábszagú zsolozsmázásról kell szólnia? Miért nem feszeget egy katolikus műsor fontos társadalmi kérdéseket az egyház szemszögéből? A jézusi tanítás szűrőjén át. Ja mert ahhoz nem lenne elegendő tizenhatmilliomodszor elmondatni, hogy ááááá szeretet ááááá krisztusurunk.....

És ez igaz bármilyen műsorra. Volt persze szinvonalas műsor is, amelyet épp a nézettség hiányára hivatkozva szüntettek meg. Ahogy mindenütt, így a tévézésben is kevés a tehetséges ember.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2010.01.22. 17:22:23

Egy köztévé bőven elég lenne, és szerintem a Duna a legjobb a három közül. A másik kettőt feloszlatni, a sok lézengőt meg kirúgni a francba...

nudlee 2010.01.22. 17:41:08

Az "ablak" korabeli mtv-t szerettem, adják vissza.

Oknyomozó 2010.01.22. 17:41:59

Nincs!
Pont annyi idős az MTV, mint én. Sok éve nem kapcsolok oda, se M2, se Duna.
Aztán erre a sorsra jutott a Retek Klub, meg a TV2 is.
De az MTV milliárdokat kapott a pénzünkből és nem adott érte semmit.
A Verebes és a másik (már a nevére sem emlékszem) nyílt színi seggnyalása nem műsor, ahogy a nóta sem, a kamu önök kérték sem, az ismétlések a raktárból sem, meg a letűnt sztárok szerepeltetése sem (mindegy milyen címmel, körítéssel).
Gagyi színvonal, negédeskedő, kioktató stílus, mint 1957-ben. Elmúlt az idő fölötte, de hagyományőrzésből a hülyeség állandó maradt és kézről-kézre adják.
Remélem nem hiszik az ott dolgozók, hogy ez kell a magyar embernek, mert ilyen agyi színvonalon van, amit a "műsor" feltételez róluk.
Ma már azt sem tudom mi a műsor összetétele, mert az internetes műsorújság legvégére raktam ezeket az adókat.
Bezárni, elszámoltatni, büntetni.
Egy új, icipici, minimális létszámmal és költségvetéssel, objektív hírközléssel és semmi több.
Szemtanú mesélte: A Vers mindenkinek -5 perces műsort- egy napig vették föl, kb. húszan voltak a színészen kívül. Ez mai árakon kerülne 1 milliónkba ha csak a munkadíjat veszem.
Ennyiért nem kell. Kizárólag a politika szócsöveként sem kell.

ember2010 2010.01.22. 17:43:08

Kell köztévé. Ha nincs köztévé, akkor nincs tévén keresztül történő köztájékoztatás sem, vagyis gyakorlatilag nincs köztájékoztatás, mivel állami rádiót szinte senki sem hallgat, és állami újság pedig nincs is.
A köztévén elvileg számon kérhető egy hír valóságtartalma, a magántévén nem, mert az befektetői magánvéleményt közöl a minél magasabb profit reményében.

Hogy az elvekből mi valósul meg, az más kérdés. Ha sokba kerül az
MTV, legyen csak egy csatorna. Bocsássák el a felesleges embereket. Javítsák meg a műsort.

Az "átkos" szocializmusban a tévében voltak olyan színvonalas, nem gagyi magyar és külföldi filmvígjátékok, amiken tudtam jóízűen röhögni, de voltak komoly és jó filmek is, és a filmekben legendás magyar színészek. Ma már ez nincs.

Ki szarta el? Nem én. Javítsa meg aki elszarta, a gyáva, korrupt, hazaáruló politikusok és tévés köztisztviselők és befolyásos műsorszerkesztők. Legyen jó és olcsó köztévé.

De köztévé kell, mert ha nincs köztévé, akkor csak magántévé lesz, és akkor lőttek az igazságos tömegtájékoztatás minden lehetőségének, nem marad csak a népbutítás, az agymosás és a tömegmanipuláció.
Persze vannak olyanok, akiknek pont ez a célja.

fénycsepp 2010.01.22. 17:47:04

Ha jól tudom, minden európai országnak van köztévéje, és ez így is jó. Mmint, csak a jó köztévé jó:). Én még nem tettem magam túl a Szempont eltűnésén. Ilyen kell, hogy legyen egy jü közéleti műsor! Kellenek jó filmek, kulturális műsorok, és INTERAKTÍVITÁS. A magyar tévések igazán belekukkanthatnának a nyugati társakba, van mit onnan tanulni.

OFF: egyébként miért van, az hogy az egyik német kertévén évek óta a legnézettebb egy olyan 'vacsoracsata'-jellegű műsor, ahol KÖZEMBEREK főznek??? :-o

subVito 2010.01.22. 17:59:26

Nem azt mondom, hogy majmolni kéne a BBC-t, de ha nézett és működő köztévére keresünk példát, akkor keresve se találhatnánk jobbat. Náluk is van szappanopera, de ugyanúgy van kultúra is.

Persze ennek fejében tévédíj is van. Ahogy nálunk is volt, amíg egy bizonyos miniszterelnök meg nem ígérte, hogy eltörli, ha megválasztják. Persze meg is választották, arról pedig már nem esett szó, hogy a kieső, kifejezetten a Magyar Televíziónak szánt bevételt honnan is kéne pótolni.

Talán lehet, hogy a mai rendszert tényleg csak úgy lehet megjavítani, ha leromboljuk az egészet, de én ebben nem vagyok olyan biztos. Nem mintha tudnék megoldást az MTV problémáira, de abban bizos vagyok, hogy a mostani szánalomról nem az MTV tehet.

gitáros 2010.01.22. 18:05:46

@tusnadi2:

Az, kurva jó volt. Főleg szegény Szuhay rettenetes Parabola-kínlódása például, mint "jobboldali humor"... Ne viccelj már.

balfék 2010.01.22. 18:07:43

Én előről kezdeném az egészet. Meghatározni a köztelevízó feladatait ehhez a feladathoz meghatározni mennyi ember kell és utána mellérendelni a pénzeket. Reklám nuku, mert az is a korrupció melegágya lehet. Akár százalékos arányban is le lehet bontani a különféle műsortipusokat. A lényeg a pontosan követhető paraméterek meghatározása és az elvégzett feladatok számonkérése.

face to face 2010.01.22. 18:27:48

Az MTV-re igenis szükség van.Az eddígi keretek közt viszont nem működhet tovább.Valóban úgy tűnt az átlag halandónak hogy ez egy hatalmas és felesleges pénznyelő.Szerintem a felesleges anyagi kiadások drasztikus lefaragásával és a kirakatcsimpánzok eltávolításával lehet megmenteni.Sajnos egy kicsit kénytelen lesz az MTV a maga lábára állni ha talpon akar maradni.Ehhez ki kell hogy kerüljön az állam kizárólagos tulajdonából úgy hogy mégis az állam maradjon a többségi tuladonos és befektetők után kell néznie.Igenis lehet színvonalas műsorokat készíteni kevesebb pénzből is!Közszolgálati híranyagokra, tájékoztatásokra szükség van.És ne feledjük, hogy hatalmas archívummal is rendelkezik.Mit csináljon az aki nem kiváncsi a Benkő f@szára?

nbyn 2010.01.22. 18:32:20

A jelenlegi formájában egyáltalán nincs rá szükség!Hagyni kellene becsődölni,már csak azért is,mert egyébként nem lehet a rengeteg naplopót,semmiféle munkát nem végző,sztárgázsit felmarkoló bújtatott munkanélkülit,óriási anyagi áldozat nélkül elküldeni!Aztán újat létrehozni,mert jól működő közszolgálati adóra szükség van!Kultúra,tudomány,utazás,természet,sport,dokumentum,közélet.Néhány téma azok közül,amik egész biztos érdekelhetne néhány ezer embert,azok közül,akik hánynak a kertévékből ömlő sok szeméttől! De ez csak egy vélemény.

pecz 2010.01.22. 18:53:18

Nos, igen, tele reklámmal, hogy is lehetne köztévé? Amellett, hogy egyetértek a felvetett gondokkal, hadd vessem fel a pazarlásuk egy másik vetületét. Sok olyan ország van, ami nálunk gazdagabb, de szinkronra nem költ! Nekünk futja, sőt, hol azt halljuk, hoyg milyen jó a magyar szinkron, hol meg arról sóhajtoznak, hogy milyen nehéz a szinkronszinészek munkája!
Ez a tevékenység kifejezetten káros! Adják oda a szinkronszinészeknek azt a pénzt, ami a megélhetesükhöz kell, csak könyörgöm ne adják a filmeket szinkronnal! Tegyenek ki feliratot.
Hadd olvasson a magyar, aki meg nyelvet akar tanulni, hadd gyakoroljon igy is.
Az MTV jelen helyzetében az utolsó kiútat jelnthené számára, ha a nyelvtanulás mellé állna és rengeteget spórolna!
Amugy a Connect to English-t (remélem jól irtam) miért hajnali négykor adják?

bryan 2010.01.22. 18:53:51

@nbyn: "
Mit csináljon az aki nem kiváncsi a Benkő f@szára?"
Térjen át az internetre és tanuljon meg eligazodni rajta. :)
Az állami tévé ideje lejárt. Volt mikor jó volt, volt mikor működött, volt mikor nem, de az internettel itt a vége. Tévédíjat nem fogok fizetni, nincs tévém. Ha a tévédíjat nem hozzák vissza, a tévék függetlensége elveszett. Ha az állam osztja a pénzt, ő dirigál. Kádertemető párttévé kell valakinek? Nekem nem. Inkább a nethasználatot kéne erőltetni.
Illusztráció:
homodigitalis.hupont.hu/25/digitalis-szakadek#_ftn2
2.1-es ábra.
Do the math.

kakukkk 2010.01.22. 19:02:45

Én az MTVnél dolgozom, így gyakran elolvasom a forumokat a témáról, de még sose szóltam hozzá. végre inteligensen szidjátok az MTVt :)
Sajnos sok mindenben igazatok van, főleg, hogy sokan látjátok, hogy ez azért nem olyan egyszerű probléma. Jó lenne BBC vagy ZDF szintű köztelevízíó itthon is, valóban, de ennek egyelőre sok akadálya van. Itthon mikor még az adóbevalláson kellett nyilatkozni a tv készülékekről a lakosság 92%nál nem volt tv, így ez a módszer nem müködött. (Angliában egyébként foci meccsek alatt hallgatozik kintről a tv rendőrség azoknál akik nem fizetnek előfizetési díjat ;) ) A BBC és a ZDF költségvetése több ezerszerese az MTVjének. Ingyen nem csak hogy színvonalas műsort nehéz készíteni/ beszerezni, de bármilyet. Előszőr a médiatörvényt kéne úgy megváltoztatni, hogy a köztévé ne függjön (anyagilag se) a mindenkori kormánytól. Aztán elnököt kéne választani - nem politikai alapon, hanem jó kösszolgálati elképzelésekkel. Ehhez kéne létdszámot, majd konkrét névsort társítani. Szintén szakmai alapon. Szerintem.

Zzoorroo 2010.01.22. 19:15:58

Lerombolni és fűvel vetni be a helyét. Vagy bármi mással, de az MTV-nek csúfolt intézményre ebben a formában nincs szükség.

Átgondoltam: mégis fűvel. Legalize it!

Zzoorroo 2010.01.22. 19:19:25

@kakukkk:

Nem vagyok egy nyelvtannáci, de már elhiszem, hogy az MTV-nél dolgozol.

"Kösszolgálat", "inteligensen", "foci meccsek", "előszőr"...

Fogadjunk, hogy nyelvi lektor vagy.

nbyn 2010.01.22. 19:20:41

@kakukkk: Bocs,de tényleg kardinális kérdésnek érzed az előfizetési díjat?Az abból remélt összeg valóban jobbá tenné az MTV működését?Ha jól tudom idén a köztévének 9.5 milliárddal!! kevesebb ADÓforintot juttatott a kormány.Előtte mennyi volt?Abból nem lehetett volna színvonalasan működtetni?Esetleges előfizetési díj megoldaná a problémákat?

Zzoorroo 2010.01.22. 19:22:25

@plb2009:

Hurrá, itt a megoldás: legyen akkor közszolgálati internet!!!

kakukkk 2010.01.22. 19:32:34

@nbyn: a ZDF lakosonként 10 eurót kap havonta. Kb. 82 millioan vannak, mondjuk 40 millió fizet az akkor is havi 400 millió euró! Valószínűleg ez az összeg itt nem működne, de tisztább helyzetet teremtene ha nem a kormánytól jönne egy minden évben változtatható, bizonytalan összeg

papamaci1 2010.01.22. 19:55:00

Van egy etalon, úgy hívják hogy: BBC.
Kell egy csatorna , ahol magas kultúra, elfogulatlan elemző politikai műsorok , színvonalas tájékoztatás, fontos sportesemények közvetítése a cél és nem maunikasó, józsibarát, benkőfasza, gőzikekocsia és pákópöcse.

mediacapic 2010.01.22. 19:56:39

A WEB 2.0 idejében sansztalan, ha a DUNA, MTV 2-2 csatornáját üzemeltetők, valaha utolérik a jelen tömegkommunikációs szintjét! Míg a csatornák dolgozói azon, siránkoznak, h milyen szép is volt mikor a Familia kft, és Friderikusz idejében az MTV-ből vagonszám talicskázták a reklámpénzt+az állami támogatást, addig az internet, digitális televízió, egy teljesen más gondolkodást, és műsorkészítést követel meg.

Pszt! 2010.01.22. 19:57:21

Már a Duna TV-ből is kettő van.

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2010.01.22. 20:26:56

A sikeres közszolgálati televíziók receptje egyszerű, de nem olcsó: igényes irodalmi alkotásokból készülő tévéjátékokat tűznek műsorra, minimum heti rendszerességgel. Ez sok pénzbe kerül, de sok nézőt vonz és értéket közvetít. Újjá kell éleszteni a nyolcvanas években még létezett műfajt! A kutya nem nézné a Barátok köztet, ha klasszikus történetek, drámák mennének a köztévén, kiváló színészek közreműködésével.
Kell egy elnök, aki ezt felvállalja, és egy olyan politikai kurzus, amelyik nem zsákmányként, hanem a kultúra legfőbb közvetítőjeként tekint a közszolgálati televízióra.
Idézek Baló György minap megjelent írásából:

"az MTV a kereskedelmi televíziók indulása (1997 ősze) után másfél év alatt – nézőit és reklámbevételeit is elveszítve – összecsuklott és lényegében azóta is agonizál. Gazdálkodása javult ugyan, de alapfeladatát – amely, meglepetés, nem politikai, hanem kulturális – nem képes ellátni: tévéfilmet, tévédrámát, gyerekműsort, dokumentumfilmet lényegében nem gyárt, nem rendel és nem finanszíroz. Anyagi okokból egyikre sem képes. Egy mégoly kiváló magyar írónak, színésznek, színháznak – a korábbi bőséges kulturális kínálat után – lényegében esélye sem maradt rá, hogy képernyőre kerüljön."

nol.hu/velemeny/20100119-kozmediashow

mediacapic 2010.01.22. 20:36:31

Az igényes műsor pénzbe kerül. De ha sokat költünk az előállításra, kevesebbet lehet szétosztani,eltenni! Most bizonyítja ezt a szemléletet az MTV! Havi szinten fizetett munkatársak, belsős technikák, és gyártó kapacitás mellett, inkább azt választják, h nem készítenek semmit, mert csak annyi pénzt kap a TV, amennyiből a dolgozók bére, és a rezsiköltség kijön. De mivel nincs extra pénz, inkább semmit nem csinálnak! SZÁNALMAS!

kakukkk 2010.01.22. 20:40:51

@mediacapic: mi lenne a konstruktiv javaslatod? mit lehetne csinálni ebben a hellyzetben szerinted?

kis_kiraly · http://kiskiraly.blog.hu 2010.01.22. 20:46:08

@nbyn: előfizetési díj most is van, csak azt országygyűlkés átválalta

" 90 és 95 között kifejezetten jó volt a köztévé. "

Akkor volt a leggázabb a csatorna életében.
Utána hozták létre a médiatörtényt amiben a ma ismert médiakuratoriumok kerültek a közmédia (tv, rádió) fölé. Az új médiatörvénytervezet pedig szorosabbá fogná a köztévét
Sztem az lesz, hogy a kereskedelmiknek kicsit nagyobb mozgásterük lesz. A köztévé irányításában pedig jobban beleszól majd az aktuális kormány.

Valaki írta, hogy az M2 felesleges. Sztem pedig pont üdítő, hogy az M2 átment kulturális csatornába.

Nincs szükség MTV-re, egy közszolgálati csatornára viszont igen.

mediacapic 2010.01.22. 20:50:01

Megmutatnám a dolgozók helyében,h tudnak igényes műsort készíteni! Az alkotó a technika, és a felület adott arra -és nem kerül plusz pénzbe -, h ha valaki/valakik igényes műveket szeretnének letenni, akkor készíthessenek műsorokat!Nem biztos, h nagyszabású alkotásokkal kellene kísérletezni. De az biztos h sokat segítene,ha lenne kreativitás!

reaxol (törölt) 2010.01.22. 20:52:37

Az m2-t és a Duna2-t meg kellene szüntetni, mert csak pénzkidobás. Kellene egy szervezet aminek lenne 2 csatornája az MTV és a DunaTv. Azokat pedig belőni ORF1 és ORF2 szintre és színvonalra. Érdekes az osztrákoknál vezető nézettségű tévék maradtak a kereskedelmiek megjelenése ellenére is.

bonebear · http://cinca.blog.hu 2010.01.22. 21:03:12

Sosem viszik csődbe az MTV-t, hisz akkor még az egyszerű lapos fehér falnak is nyilvánvaló lenne, hogy a politikusok alkalmatlanok másnak is jó döntéseket hozni.

És a kuratóriumi rendszer is ott fog maradni a nyakukon, mert bár tized akkora jelentősége sincs már a befolyásoslásban a köztévéknek, mint a médiatörvény megalkotásakor volt, ezek erről is lemaradtak...

Harmadrészt BKV/MÁV szinrdóma.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2010.01.22. 21:04:33

A 3 köztévéből meg kellene szüntetni kettőt. Akkor lenne pénz igényes műsorokra. Én még nem találkoztam emberrel, pl. aki m2 nézett volna. Jómagam 5 évvel ezelőtt egyszer néztem, amikor ment a Live8.

Nem vagyok fideszes 2010.01.22. 21:06:17

Déri János, Knézy Jenő, Antal Imre (meg még sokan mások) forognak a sírjukban... szánalom.

Az MTV-nek mára semmilye sem maradt, csak a dicső múlt, amivel képtelenek élni. Apró és jelentéktelennek tűnő példa, de jelzésértékkel bír: a Szabadság téri székház főbejáratáról miért nem vitték el a míves MTV logót meg a Magyar Televízió feliratot a Kunigunda utcába? Szép gesztus lett volna, ami szimbolizálja a kontinuitást. De neeem, eszükbe sem jutott, majd amikor az új tulaj átalakítja az épületet, menni fog anyagáron a MÉH telepre az a felirat, ami "A Televízió"-t jelentette annyi embernek annyi éven keresztül.

R.I.P MTV

Nem vagyok fideszes 2010.01.22. 21:10:52

@Oknyomozó:

"Szemtanú mesélte: A Vers mindenkinek -5 perces műsort- egy napig vették föl, kb. húszan voltak a színészen kívül."

Az lehet, de pont egy Vers Mindenkinek-ben szaval Szakácsi Sándor úgy verset, hogy a hideg futkos a hátamon (jó értelemben). Ebben volt valaha nagy az MTV, ez az, amit ma már sehol sem látsz/hallasz.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.01.22. 21:18:59

Droli !
A sportközvetítés annyira nem közfeladat, hogy külön kereskedelmi adók csak sporttal foglalkoznak.
Viszont nem ártana teret engedni a felsoroltakon kívül az európai mese- és rajzfilmeknek, hogy a gyerekek ne csak végtelen sorozatokat lássanak a mesecsatornákon és kiváncsi lennék a magyar és európai gyártású filmekre is, mert kissé nyomasztó a kertévék amerikai egysíkúsága.

kis_kiraly · http://kiskiraly.blog.hu 2010.01.22. 21:21:42

"kiváncsi lennék a magyar és európai gyártású filmekre"

Az utóbbiból az M1-en pont elég sok van, ha esetleg nem jönnek be az amerikai sorozatok

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.01.22. 21:32:41

@kis_kiraly:
Bejönnek az amerikai sorozatok, de kertévére nem bíznám az európai kultúrát.

Rob67 2010.01.22. 21:50:39

A jelenlegi formájában halott ügy.
1000 ember ismétlésekre? Ilyet még nem hallottam.
Erre bőven elegendő az MTVVideótár az interneten. Nagy szerver, 3 technikus, 700 film.
A legjobb ami valaha létezett. A Híradó rendben, plusz 47 ember. De mit csinál a többi 950? Mit csinált tegnap?
Milliárdokért? Ez nem hiteles tájékoztatás és közszolgáltatás, ez lopás.

kis_kiraly · http://kiskiraly.blog.hu 2010.01.22. 21:58:22

az a poén hogy kb 1600 ember van az MTV-nél
Minden rosszindulatot nélkülözve: ha elbocsátanának 1000 embert, még így is Magyarország legtöbb embert foglalkoztató tv csatornája lenne. és nem hiszem, hogy a közszolgálatiság ezen múlna

tompus 2010.01.22. 22:37:28

@kakukkk: Nem akarlak bántani téged, valószínűleg te nem azok közé tartozol, akik lófaszt sem csinálnak, de felveszik a nagy lét. Sok múlik azon, hogy mennyi pénzből gazdálkodik az MTV, de túl sok pénzt kap, túl sokan dolgoznak ott. Valóban jó műsor volt a Szempont vagy akár még a Tévé ügyvédje is, de miért kell mindent külsős cégnek csinálnia baromi drágán, amikor közalkalmazotti fizetésért is meg tudnák csinálni. Azért a fizetésért is lenne, aki ott dolgozna és nem csinálna rosszabb műsort.
Meg kell az MTV-nek csillagászati áron új székház? A régit meg elkótyavetyélték?
A Duna TV miért tud töredék összegből is működni nem rosszabb színvonalon?

tompus 2010.01.22. 22:39:31

@Gee Halen: Pedig az m2-n este 9-kor ki lehet fogni jó filmeket. De a többi része az adásnak felesleges.

provata 2010.01.22. 22:40:30

Az egyszeru nep nem nez m1 es m2-ot, és valoszinuleg nem is fog soha, ugyanis nem erdekli oket. Ti valoszinuleg az ertelmesebb fajtahoz tartoztok ami magyarorszagon kisebbsegben van. Az atlag nep leszarja tvteket. Sorozatok kellenek neki mint a baratok kozt meg ilyesmi. A magyar embereknek az alap szuksegletuk az ilyesmi a szaros es szurke eletukben. Ha te is egy csoro melos lennel akkor tudnad h miért. Hazamegy es bekapcsolja a monikasot mert az jo neki, latja h van nala szanalmasabb is, és sajnos ezek az emberek vannak sokkal tobben. Ha valaki nem jol csinalja amit csinal és pazarol attol el kell venni a tamogatast. Én nem szeretnek fizetni egy ingyenelot sem. A korhazakban meg nincs gyogyszer meg fospumpa minden, amikor meg bajotok van akkor meg sirtok h milyen szar ez a korhaz. Ezeknek meg adjatok a penzt. Persze a felelosok most is mercivel fognak jarni és rohognek rjtunk....

2010.07.15. 01:20:28

A kereskedelmi csatornáknál jobb, kell... más kérdés, hány... m1 és duna kell. Dunát rengetegen nézik a határon túl.

süti beállítások módosítása