Skip to content


Három év börtön elkúrástagadásért!

Szerző: Droli - 2010.03.11. 11:54

Bookmark and Share

A Tudtad blog önálló indítványa

 

2010. évi … törvény

a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény módosításáról

 

1.§

 

A Btk. a következő 269/D. §-sal és az azt megelőző alcímmel egészül ki:

 

Az elkúrás nyilvános tagadása

 

269/D. § Aki nagy nyilvánosság előtt az elkúrás tényét tagadja, kétségbe vonja, vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő

 

2.§

 

Ez a törvény a kihirdetését követő harmincadik napon lép hatályba, az azt követő napon hatályát veszti.

 

Indoklás

 

Az elkúrás megtörténtére számos bizonyíték van, maga a nagy elQró, Gyurcsány Ferenc is beismerte egy nem nyilvánosságnak szánt, de kiszivárgott beszédében („öszödi beszéd”). A beszédben a következő szavakat használta: „elkúrtuk, ilyen böszmeséget még nem csinált senki, hazudtunk éjjel-nappal”, stb. Az elkúrás tényét bizonyítja az ország akkori-jelenlegi állapota, és a gazdaság visszaesése is. Ennek ellenére vannak, akik tagadják az elkúrás tényét, igazságbeszédnek tüntetve fel a fent említett beszédet, valamint Gyurcsányra megváltóként és hiteles emberként tekintenek.

 

Az új rendelkezés szerint az elkúrás nyilvános tagadása miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki nagy nyilvánosság előtt az elkúrás áldozatainak méltóságát azzal sérti, hogy az elkúrás tényét tagadja, kétségbe vonja, vagy jelentéktelen színben tünteti fel.

 

Droli

(Tudtad blog)

 

 

 


Címkék: holokauszt mesterházy

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr561830984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kevercs 2010.03.11. 12:23:36

A BTK-t ki lehetne egészíteni azzal is, hogy

269/E §. Aki Orbán Viktorban nagy nyilvánosság előtt, vagy egyébként igazolhatóan kételkedik,az államellenes cselekményt követ el, melynek büntetése 10 év, illetve a FIDESZ hatalmon maradásának ideje. Ugyanilyen büntetés alá esik, aki az ügyészség, bíróság, UD Zrt., HÍR Tv. és a FIDESZ pártsajtójának pártatlanságát bárnilyen módon kétségbe vonja, vagy ezekre utaló kifejezést használ. E tekintetben a "Magyar Nyelv Értelmező Szótárát" mindíg a FIDESZ érdekei szerint kell alkalmazni.

Arivistus 2010.03.11. 13:07:17

Hát biztos hogy több értelme lenne, mint a hlokauszttagadás elleni törvénynek.

süti beállítások módosítása