Skip to content


Fegyvernek - ne menj oda, megvernek

Szerző: Droli - 2010.03.20. 07:19

Bookmark and Share

Ma is a szoljon.hu portálról idéznék szó szerint egy cikket; egyrészt, mert az országos független, hiteles sajtó bőszen hallgat róla, másrészt meg mert ez legalább annyira megdöbbentő, mint a tegnapi "Törvények kívüli falu". Röviden: a rendőr igazoltatni akart, az autó nem állt meg, csak egy ház előtt, ahonnan már özönlöttek ki a rokonok vascsövekkel és kardokkal, és meg akarták ölni a rendőrt! Mégis, mi folyik itt, az Európai Unióban 2010-ben? És erről miért nem beszélnek?

Megdöbbentő események történtek szerdán késő délután Fegyverneken. Egy rendőrségi jelentés szerint egy autós üldözés után a menekülők kardokkal, vascsövekkel rontottak a járőrökre. Hogy pontosan mi is történt? Helyszíni riportunkban erre kerestük a választ.

Fegyvernek belterületén egy rendőrjárőr ellenőrizni akart szerda délután egy Ford személyautót, ami nem volt hajlandó megállni a rendőri jelzések ellenére. Ekkor a rendőrök üldözőbe vették a gépkocsit — mondta Szabó Zita százados, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőrkapitányság sajtószóvivője a Szoljon.hu-nak.
A menekülő autó egy kis utcába kanyarodott, majd megállt. Az utasok a sofőrrel együtt kiszálltak. A rendőrök ekkor igazoltatni akarták őket, azonban ellenálltak az intézkedésnek. Időközben az is kiderült, hogy a Ford utasai a lakóhelyükre érkeztek meg, mivel az ottani családi házból kardokkal, vascsövekkel, vascsőre erősített pengékkel felszerelt családtagok támadtak az intézkedő járőrökre. Ekkor az egyik egyenruhás fegyvert rántott, így sikerült feltartóztatni a támadó tömeget. A társa eközben erősítést hívott, így a kiérkező rendőri erőknek sikerült lefegyverezni a támadókat. A helyszínen három személyt őrizetbe vettek, ellenük az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt indított eljárást. Az atrocitás közben lövés nem dördült el, sérülés nem történt.

 

 


A helyszínre érkező munkatársaink nyomát sem találták felbolydulásnak, minden ment a megszokott medrében. A környéken érdeklődve megtudták, többen hallottak, láttak valamit, de senki sem tudja elmondani, pontosan mi is történt.
— Én csak hallomásból tudom, mi történt — emlékezett vissza egy ötvenes éveit taposó férfi. — Ha minden igaz, akkor egy autót üldöztek itt a rendőrök a falu központjában, meg valami kardozásról is beszéltek. Nem tudom, mi az igazság, mert ahányan mondták, annyiféleképpen történt. Mindenesetre itt nem szoktak ilyenek lenni, ez egyedi eset. Ha valóban arról van szó, akit én ismerek, akkor az régebben polgárőr is volt itt a községben. Nem tudom, hogyan fajulhatott idáig a dolog. Meg, hogy gyerekek is voltak ott a csetepaténál. Fogalmam sincs, hová fog ez vezetni. De biztos nem lenne jó, ha megint olyan lenne, mint évekkel ezelőtt, amikor csuklyás emberek vonultak fel az utcán.
A legtöbben azonban nem akartak megszólalni. Elmondásuk szerint nem kívántak belekeveredni az ügybe semmilyen módon, még inkognitóban sem. Persze ez érthető, hiszen hivatalos személyekre támadtak, akik fegyvert viseltek.
Azonban, akadtak olyanok is, akik mertek emlékezni, de nekik is csak fél információik voltak a történtekről. A megszólalók elmondása szerint a száguldó Ford hirtelen fékezett a lakóház előtt, majd két kislány szaladt a ház felé. Ekkor kiszálltak a felnőttek is. A járőrökkel kiabáltak, majd az egyik férfi azt üvöltötte: „Nekünk is van fegyverünk! Hozzátok a kardot!”. A beszámoló szerint kezdetben csak két rendőrautó volt ott, egy Niva és egy Skoda, de később sokkal több érkezett a helyszínre. A visszaemlékezés szerint nagy volt a kavarodás, az ordibálás, még a gyerekek is kiabáltak, mikor a szülők dühöngtek. Egy kard biztos volt a támadóknál - ezt többen is látni vélték. A rendőröket megpróbálták megfutamítani, akik az autójuk felé hátráltak. Információk szerint ekkor vette elő a fegyverét a járőr, és így sikerült visszatartania a feldühödött családtagokat. Ezután megjött az erősítés és a kommandósok rendet tettek. A helyiek is megerősítették, miszerint három embert vittek el a rendőrök az eset után.
Nyolc évet is ülhetnek a rendőrökre támadók

Mint arról érdeklődésünkre dr. Zsilka László, a Szolnoki Nyomozó Ügyészség vezetőhelyettes ügyésze beszámolt, a három őrizetbe vett személyt gyanúsítottként hallgatják ki az ügyben, s várhatóan kezdeményezik előzetes letartóztatásba helyezésüket. Az eddigi nyomozati adatok alapján mindhárom férfit — egy apáról és két fiáról van szó — csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy ellen elkövetett erőszak bűntettével gyanúsítják. E cselekmény büntetési tétele 2-től 8 évig tartó szabadságvesztéssel jár.

Forrás: http://szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kek-hirek/a-gyerekek-szeme-lattara-akarta-felapritani-a-rendort-293809


Címkék: bűnözés roma cigány

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr741852037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sátán meg a Jocó 2010.03.20. 12:39:18

Rohadt sünök, csak azt kapják, amit megérdemelnek. Ilyenkor már nem annyira nagy legények, mint egy tüntetővel/járókelővel.

Aprítsák csak őket.

daniferi 2010.03.20. 22:13:56

Vajon hány rendőr fog meghalni, mire rend lesz? Oké, a sünök rohadjanak meg, amikor csak engem tudnak piszkálni, mert "gyanúsan néz ki", meg csak az utak mellett tudnak a kocsiban melegedni, de talán a törvényekben kellene a hibát keresni. Ha a fenti esetben lövés is lett volna, most azt olvasnánk, hogy rendőrállam van. Több jog kellene nekik, bár amíg a rendőrség ennyire a kormányzó hatalomtól függ, nem lesz sose rend. Az biztos, ha így folytatjuk, néhány éven belül szörnyű állapotok lesznek. Egyre kevesebb a rendőr, az emberek hangulata a béka segge alatt, kevés a munkahely, egyre több ember jut el oda, hogy minden mindegy neki. Mint a bankrabló, aki fejbe lőtte magát. Mi van, ha a következő már magával visz néhány embert?

süti beállítások módosítása