Skip to content


Mindenki bizonyíthat...

Szerző: Droli - 2010.04.14. 07:05

Bookmark and Share

Bevallom, nagyon tetszik az új parlament felállása: nem is feltétlenül a szereplők miatt, hanem azért, mert most mindenkinek meglesz a lehetősége a bizonyításra.

 

Először is bizonyíthat a Fidesz, hogy tényleg reformokat kíván végrehajtani. Abszolút többségük van, jó eséllyel meglesz a kétharmad is, tehát most nem kell egyeztetni senkivel, nem kell Torgyán-féle alkukat kötni, egyszerűen csak végre kell hajtani az elképzeléseket. Sokat hallottunk az adócsökkentésről, a bürokrácia leépítéséről, a közbiztonság javításáról, a munkanélküliség csökkentéséről, államadósság-csökkentésről – mostantól nincs kibúvó, nem lehet az ellenzékre fogni, ha nem tudják keresztülvinni. A mostani Fidesz-kormányzás háromféleképpen sülhet el: 1. jól csinálják, és az ország ezt értékeli, és 2014-ben ismét nyernek 2. jól kormányoznak, de az emberek többsége nem szereti a reformokat, ezért megbuktatják a jól működő kormányt 3. marad a mostani „langyos víz”, bársonyos reformok, meg minden más, amibe Gyurcsány is belebukott, és akkor elcsúsznak valami pitiáner politikai ügyön. Nekem az első lehetőség a legszimpatikusabb.

 

Aztán bizonyíthat a választás nagy vesztese, az MSZP is. Egyrészt a nyolc év alatt folyamatosan hangsúlyozták a konstruktív ellenzékiséget – tessék, most lehet művelni! -, másrészt be kell bizonyítaniuk, hogy képesek megújulni, és végre elhajtani a fenébe a Kovács-Lendvai-Kiss Péter-Gyurcsány-féle vonalat. Tudomásul kell venniük, a választóknak elég volt a Botoxból, viszont az emberek szívese fogadnának egy fiatalos, új baloldali pártot. Nem lesz könnyű menet ennek megteremtése, de mikor, ha most nem?

 

A Jobbik bebizonyíthatja, hogy képes európai módon, „politikailag korrekten” előadni a javaslatokat. Most nem elég kivonulni „Gárdaruhában” egy-egy helyszínre, most az országgyűlésben kell elfogadható szintű törvényjavaslatokat benyújtani olyan témákról, mint pl. a „cigánybűnözés”, és mindezt úgy, hogy a többi parlamenti párt is támogassa. Bizonyíthatják, hogy esetleges későbbi kormányra kerülés esetén sem ragadnak meg a szlogenek szintjén. Annak nem sok értelme lesz, ha a Jobbik minden ellen tiltakozik, és nagy hanggal mondják a magukét – ehhez kár a parlamentbe menni. Ha sikerül kulturáltan, konstruktívan viselkedniük, sok bizonytalan szavazó számára bizonyíthatják az „elfogadható szélsőség” politikáját, ha viszont tevékenységük kimerül a „fikázásban”, akkor megragadhatnak a 15% körül, sőt, sikeres Fideszes kormányzás alatt el is tűnhetnek akár.

 

Az LMP-től várom a legtöbbet. A Lehet más a politika, remélem, nemcsak szlogen, hanem valódi elv is. Elvárom tőlük, hogy a reformok mellé álljanak, de azt is, hogy a hülyeségek ellen tiltakozzanak. Jó lenne, ha ellenzékiségük nem merülne ki abban, hogy mindenre nemet mondanak, pláne nem állnak össze az MSZP-vel – ez már az SZDSZ-nek sem jött be. Várom tőlük a reformjavaslatokat, a konstruktív ellenzékiséget, valamint hogy a nagyok körmére néznek. Bizonyíthatják valódi függetlenségüket és hangoztatott szakértelmüket.

 

Szóval most minden adott ahhoz, hogy végre valami izgalmas alakuljon ki a szokásos „jobb-bal” harc helyett. Na, az lenne az igazi rendszerváltozás!

 


Címkék: választás mszp fidesz jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr181917223

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: LMP! Lépj vissza! 2010.04.14. 12:07:31

Vagy betollak a Fidesz seggébe.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qwerti (törölt) 2010.04.14. 08:17:22

Szép lenne, de asszem továbbra is Magyarországon élünk, ami csodákra képes :). Amúgy mszp konstruktív ellenzékiségét kissé árnyalja Gyurcsi beszéde az ellenzékiségről, a megújulás meg tényleg rájuk férne. De lényeg tényleg az, hogy a lehetőség most megvan mindenkinek, lássuk hogy élnek vele.

TouchCow 2010.04.14. 11:26:44

Üdv! Nem is tudom, bizonyítás, hát igen, az kéne... De, az LMP-t nem tarom új dolognak, sima SZDSZ, új köntösbe csomagolva... Sokat várok viszont a fidesztől, megkapták a lehetőséget, remélem élnek is vele. A legtöbbet mégis a Jobbiktól várom, nőjenek fel a feladathoz, és ne szürküljenek bele a honi nagypolitikába, ne váljanak olyanná mint az eddigi parlamenti pártok. Az mszp? Halottról vagy jót vagy semmit :P

Horizont 2010.04.14. 14:44:05

@TouchCow: Minden blogon ez megy, hogy az LMP egyenlő az SZDSZ-szel Bizonyítékot kérünk.

Horizont 2010.04.14. 14:45:41

@TouchCow:
Minden blogon ezt nyomatják, hogy az LMP egyenlő az SZDSZ-szel. Bizonyítékot kérünk!

TouchCow 2010.04.14. 14:57:20

@Horizont: Ha időm engedi majd nekilátok összeszedni az infókat, amik ezt mondatják velem. De addig sajnos várnod kell, mert nem ülök semmilyen bizottságban hogy semmit csinálva csorogjon a zsebembe pénz... ;)

bogancs · http://nivo.blog.hu 2010.04.14. 15:39:03

Üdv Droli!

Te még mindig a szajoli-debreceni Droli vagy?

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.04.14. 17:44:41

@Horizont: @TouchCow: Bevallom, én ezzel az SZDSZ=LMP kérdéssel úgy vagyok, hogy lényegében mindegy. Az SZDSZ.-en belül is voltak értelmes emberek - sajnos kisebbségben-, ott is voltak jó ötletek, és ha ezek az emberek hozták létre az LMP-t, mert nem bírták a Kuncze.Kóka vonal "szagát" az egésszel semmi baj nincs. Néztem a programjukat is, vannak benne egész használható ötletek. Remélem, ezeket fogják képviselni, és akkor a fenét nem fogja érdekelni, honnan jöttek. Az SZDSZ-szel pont az volt a baj, hogy liberális szemléletűnek mondták magukat, ehhez képest ez megmaradtak a szlogenek szintjén; ha valóban az adócsökkentés-bürokráciacsökkentés programot nyomatták volna (ott voltak a kormányon, meglett volna rá a lehetőségük), és a korrupcióellenességet, akkor még jelentős erő lenne. Az LMP-től ezt várom el, álljanak ki amellett, amit képviselnek, ne feküdjenek le egyik nagynak sem! De ez igaz az összes pártra...

@bogancs: Nem titok, igen. Üdv a blogon! :-)

Horizont 2010.04.15. 09:08:20

Mindenhol nyomatják a különböző változatokat kik is mik is ezek az LMP-sek. Már a szcientológiáig is eljutottak egyesek. Úgy látom nálunk elemi erővel működik ez az utáljunk döngöljünk földbe egy pártot.SZDSZ már nincs, MSZP annyira döglött oroszlán, maradnak ezek a szerencsétlenek. Szerintem minden parlamentbe bejutott új pártnak meg kell adni az esélyt, hogy mutasson valamit. A Jobbiknak és az LMP-nek is. Majd aztán ha nem teljesítenek mehet a sárdobálás. Azt se értem, hogy ez a 7% amit kapott az LMP ez ekkora durranás? Az a pár képviselője? Ugyan már.Mennyi gyűlölet, mennyi düh, mennyi rosszindulat lakozik az emberekben. A politikusoktól helyesen sokat elvárunk! És saját magunktól???
Ja még egyet. Az volt mindenki óhaja, hogy az MSZP húzzon el. Meg volt. Örülni kéne, bizakodni, nem fröcsögni!

TouchCow 2010.04.16. 07:33:14

Elnézést, írtam én akármelyik pártra is bármilyen negatív, fröcsögő dolgot? A kormányváltásnak örülök, csak attól félek, hogy ha lesz is változás, az is csak nagyon lassú lesz...

Horizont 2010.04.16. 15:20:00

@TouchCow:
Ha rám gondoltál ezzel a fröcsögés dologgal akkor én is elnézést de nem is neked írtam a kommentem! Már bocs!

Murugya 2010.04.18. 21:41:22

LMP-től várni a legtöbbet?....istenem, irigylem, aki ilyet mond (ír)....biztosan nem ebben az országban élt az elmúlt 15-20 évben...:)
Aki bizonyítékot kér az LMP-SZDSZ lefedettségre, annak ennyit: nem ér utólag belekérdezni, ha eddig egyáltalán nem tetszett figyelni, akkor a bizonyítás is felesleges!

Fidesz: bebizonyítja, hogy Lehet Más a Politika, azaz lehet majd kevésbé szemtelenül is elsíbolni pénzeket! A korona nem kerül a Viktor fejére, de néhány törvény változik/születik majd, hogy ne legyen olyan könnyű kormányt váltani 4 évente...
Látszat intézkedések, közérzet javítás az első időszakban lesz rengeteg, meg a "megmondtuk, ugye, hogy menni fog..." és a "töküres a kassza, először gyűjtögessük tele..." és jönnek, szépen, sunyin a megszigorítások...
MSZP - konstruktív ellenzékiség: "mi támogatnánk, de nem a mi ötletünk volt!" és "ez kárára van az országnak, a lakosságnak, a dolgozóknak...bla-bla..." (igaz, eddig szartak mindenki fejére!), megújulás: Lendvai Ildikó befesteti a haját, Kovács László végre megcsináltatja a fogait, Kiss Péter táncol egy műsorban, majd enyhe szívrohamra hivatkozva a háttérbe vonul, helyet adva a nagy visszatérőnek, Ferenc testvérnek, aki felváltva sír és hisztériázik 70-80 nyugdíjasnak mindenféle rendezvényeken.

Jobbik: felszólalásukban elmondják, hogy vesszen Trianon, ne adjuk el a földet és takarodjanak a multik, valamint államosítsunk minden tőkést....és elszámoltatást....
Reagálásként a többiek cigiszünetet javasolnak egy kv-val, és megkérdezik a padszomszédot, hogy a Jobbikos felszólalt-e már, vagy még csak most jön?...

LMP: furcsa módon állandóan a kormány ellen szavaz, néha óriási dilemmában, hogy a Jobbikkal ne szavazzon ugyanúgy, de mégse legyen igaza a FIDESZnek....2013 végére választási koalíció az MSZP-vel (jó szokás szerint!)

És mi, választó polgárok, velünk mi lesz?....ami eddig! Látszat intézkedéseknek örülünk, egymást meggyőződésből meggyepáljuk, és fizetjük szépen, gondosan az adót, aminek java része eltűnik...

süti beállítások módosítása