Skip to content


Mégsem lesz ingyenes a parkolás júliustól :(

Szerző: bogancs - 2010.06.03. 06:13

Bookmark and Share

A parlament elfogadta az új parkolási rendet.

A főbb pontok:

- az eddiginél valamivel olcsóbb óradíjak,

- fizetési zóna az lehet, ahol a telítettség 70% feletti

- a pótdíj mértéke 15 napon belüli fizetéssel a napi parkolási díj +2 óra díja

- a pótdíj mértéke 15 napon túli fizetéssel az óradíj 40-szerese

- késedelmi pótlék nincs

Kétségeim a következők:

- Ahol ingyenes parkolásnál 70%-os a telítettség, ott fizetőzóna esetén ez akár 20%-ra is lemehet. Van is ilyenre példa jó néhány helyen a városban jelenleg is. Ennek mi értelme? Én valahol 90%-nál vezetném be a fizetős zónát.

- A pótdíjjal megéri trükközni. Aki például munkahelye előtt egész nap parkolna, akkor megéri sosem jegyet váltani, hanem csak a pótdíjakat fizetni. Ha egy héten csak egyszer nem jön az ellenőr, már megérte.

- Mi köze a parkolási díjnak a benzinárhoz? Mi van ha én dízel, gázüzemű, ne adj’ isten elektromos autóval járok?

- Attól, hogy a parkolást ellenőrző cég nem magántulajdonban van, hanem önkormányzatiban, ez önmagában a korrupciót nem csökkenti. Sőt! Még jó, hogy Hagyó Miklós kezébe már nem kerülhet a parkolási társaságok felügyelete…

Végül pedig én szívesen tettem volna egy kísérletet, arra, hogy mi történt volna, ha az egész városban ingyenessé válik a parkolás. Ijesztgettek itt minket a káosszal, de én ebben nem hiszek, csak ha látom. Sokszor mondták már egy-egy útfelújításnál, hogy káosz lesz, aztán miután mindenki hallotta, hogy káosz lesz, mindenki elkerülte azt a részt, így aztán nem is lett káosz.

Hozzák a római példát, hogy ott is káosz volt, dehát ott fizetős parkolókkal is káosz van..

Címkék: budapest parkolás

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr562048177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.06.03. 11:33:03

Az emberek valami parkolómaffiáról suttognak......
Ha minden jól megy kik lesznek az önkormányzatokban úgy fél év múlva mégtöbben?
Az is egy kis aprópénz ,jól jön.Ez fogja kihúzni a gazdaságot a sz@rból.

I. P. S. 2010.06.09. 00:23:46

A benzinár azért került bele, mert ma még sokkal több benzines autó van, mint dízeles vagy elektromos. Ha majd lesz vízmeghajtású autó, lehet, hogy kiveszik.

Alapvetően ennek csak annyi szerepe volt, hogy ne a parkolótársaságok lobbija határozza meg a parkolási díjat, hanem legyen megkötve a kezük. Nem a legjobb rendszer, mert így például a nagyváros és a kisváros között nincs feltétlenül különbség, de legalább nem ad akkora alapot a visszaélésekre.

süti beállítások módosítása