Skip to content


Szociális bérlakás puszira?

Szerző: Droli - 2010.07.28. 07:05

Bookmark and Share

Újsághír (megfelelően eldugva persze): a 2009-es romagyilkosságok miatt kivándorolt pár roma család Kanadába, most meg jönnének vissza, a korábban rászorulóként megkapott bérlakásaikba. Ja, csak éppen azokat a lakásokat a vagyonkezelő már kiadta másnak. Szerintetek kapnak ismét puszira egyet, vagy azt kapják az államtól, mint egy átlagos dzsídípítermelő magyar fiatal, azaz lófaszt a seggükbe? (Már elnézést, hogy vulgáris vagyok, de kicsit felhúztam magam a híren.) A végén lesz egy kivételesen brilliáns megoldási javaslatom.

Több dolgot sem értek a történetben, de erről majd később. A tények: a romák, mikor elhagyták bérlakásaikat, szabálytalanul tették, mindenfajta előzetes értesítés nélkül (ezt hatvan napon belül be kellett volna jelenteni), ezért a vagyonkezelő köteles volt birtokba venni ezeket. Igen érdekes mondat a cikkből (azért ez már valami, hogy ilyet le mert írni az amúgy rasszistanáci Index!): „A lelakott, igen rossz állapotú otthonok többségét a társaság felújította és új bérlőknek adta ki.“ Magyarul a szitu úgy nézett ki, hogy honfitársaink kaptak bérlakást rászorultsági alapon (próbálj meg te is kapni egyet!), majd lelakták, szabálytalanul leléptek, és egy idő után jönnének vissza, és kérnék a régi lakásokat. Ehhez azért pofa kell, nem is kicsi.

Amit nem értek, az az, hogy minek jönnek haza Kanadából. Más arra vágyik, hogy kijusson, és ott próbáljon szerencsét, ezek meg jönnének haza...  nézzük az ideális esetet: honpolgár kimegy, munkát keres, talál, és a keresetéből tisztességesen meg tud élni - tisztességesebben mint otthon. Ha esetleg jobban is keres, félre tud tenni pénzt, és később haza tud menni - nem a semmibe persze, hanem a félretett pénzén megvásárolt lakásába. Másik eset, hogy eleve haza sem akar menni, mert annyira megtetszik neki a külhoni élet. Harmadik eset pedig az, hogy keresi a munkát ezerrel, nem talál, a kivitt tőkét feléli, és hazabattyog koldusszegényen (és persze hallgat erről ezerrel, hogy az otthonmaradt, külföldre sóvárgó állampolgár csak a sikertörténeteket hallja, a buktatókat ne).

A Kanadába távozott romák esetében gondolom a harmadik eset fordulhatott elő. (Természetesen az eszembe sem jutott, hogy menekültként próbáltak a segélyből éldegélni, csak a kanadai szociális hivatal megunta a dolgot, és közölte, hogy nincs ingyenebéd - ezért a honvágy egy év után, és a rettegés is elmúlt gondolom a Jobbik parlamentbe kerülése hatására. Ettől gyorsan el is határolódom, sőt, még az elhatárolódástól is elhatárolódom, meg még attól is.) Szóval a PC (nem számítógép, hanem politikailag korrekt) álláspontom: szegény romák kint megpróbáltak munkát keresni, de nem találtak, és a kinti kilátástalan munkanélküliség és az egyre hatalmasodó honvágy hatására kénytelenek voltak hazajönni, és kérik vissza a lakásukat. Nem röhög. Sír.

Törvény szerint szociális bérlakást ezek után 5 évig nem kaphatnak, de helyi romaszervezet már gyűjti a családokról az adatokat, és közös kérelemmel kívánnak a városvezetéshez fordulni. Jelenleg az albérlők házában kaptak ideiglenes szállást. És akkor engedtessék meg, hogy zseniális megoldásomat az olvasók elé terjesszem megvitatásra: az érintett roma családokat fogadják be a neves romavédő közírók, szociológusok, politikusok! Elvégre ennyi áldozatot igazán meghozhatnának a felzárkóztatásért...


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr942181139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scv 2010.07.28. 15:09:33

Legalább jó hírét vitték az országnak. Nem nevet. Sír.

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.07.28. 20:21:27

Pénzügyi és gazgasági szempontból zseniális! Tanítani lehetne...

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.07.29. 09:14:00

A másik oldalt is meg kellene vizsgálni. Azt az oldalt, amelyik jól szervezett hálózatként működve utaztatta ki annak idején a romákat, fillérekért véve át tőlük cserébe minden vagyonukat. Ki tudja, azok a bérlakások is kikhez, hova kerültek, miután elhagyták az országot. A Vagyonkezelő. Ühüm. Tisztességes, szerethető banda, tudjuk jól. Ők adogatták el annak idején a lepukkant bérlakásokat, és tőlük kaptak szociális bérlakást egyes "prominens" személyiségek is, rászorultsági alapon. Bocs, kínjában röhög.

Azok a gazemberek, akik ezeken a tanulatlan, elkeseredett és becsapott romákon nyerészkedtek, ennek fényében erősen kétlem, hogy romák. MOST lehet sírni. Álságos körítések nélkül.

Edward Nygma 2010.07.30. 08:51:34

No lám, Kanadában nem nézik jószemmel az élősködőket? Pedig az egy kulturális és etnikai sokszínűségére büszke ország.

Sííva 2010.07.30. 12:32:58

Már a propelleren is leírtam!!! Elmentek! Honvágyuk van! Jönnének vissza!
Nem! Nincs honvágyuk! Nem finanszírozza őket a kanadai kormány, nem lophatnak mert lelövik őket, nincs megélhetési gyerek gyártás! Ez csak Magyarországon létezik! Ilyen hülye balfasz politikusaink csak nekünk vannak!!!! Nem is értem miért választjuk meg őket minden egyes alkalommal! Totális tisztítást kellene végezni! Csak új ismeretlen politikusok akiknek a kiterjedt rokonságában sem lelhető fel egyetlen egy sem!!!!! Ez a megoldás!!!!!

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.08.01. 12:27:52

@Sííva: Léteznek ám felkiáltójelen kívül más mondat végi írásjelek is. 7 sorban 26 db - véleményem szerint - több, mint túlzás. Ez már nem nyomatékosít, ellenben másokat idegesít, Téged pedig nevetségessé tesz.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2010.10.09. 07:54:53

Ebben a témában ezt tudom ajánlani (tanulságos):

http://agymosott.blog.hu/tags/kanadacigány

süti beállítások módosítása