Skip to content


Irigy Hónaljmirigy Best of

Szerző: Droli - 2010.08.14. 07:00

Bookmark and Share

A héten feloszlott a Kispál és a Borz, így ismét eggyel csökkent a magyar pop-rock együttesek száma. Azért még maradtak páran: Tankcsapda, Edda, Bikini, hogy csak a nevesebbeket említsük - és az Irigy Hónaljmirigy. A Mirigy egy érdekes banda: sokszor nagyon eltalálják a szöveget, sokszor viszont gáz; sokszor nagyon nagyot játszanak élőben, sokszor viszont fél play-back műsort adnak; sokszor azt hinné az ember, hogy korunk egyik nagy "megmondóbandája" lehetne, viszont kiábrándító volt őket Lajcsi mellett látni a Dáridóban. Most egy szubjektív válogatást szeretnék adni: az Irigy Hónaljmirigy tíz legjobban eltalált paródiáját mutatnám be.

10. Zárjon be a bolt! (Demjén: Sajtból van a Hold)

"És mindjárt tovább énekelek, csak nem találom a szövegemet" :-)


9. Jönnek a számból a férgek (Tankcsapda - A legjobb méreg)

Ez a felvétel az Irigy Hónaljmirigy ősidejéből való, amikor még rockzenét is parodizáltak - nem is akárhogyan. A legszebb az, hogy simán elmehetne eredeti Tankcsapda szövegnek is :-)

 

8. Nesze neked - (Hooligans-Legyen valami)

Kevésbé ismert változat, a lemezre is más került fel, pedig ezt nagyon eltalálták. A főzőműsorokat parodizálják.

 

7. Csóró a téren (Romantic - Forró a vérem)

Ekkor még senki sem sejtette, hogy mi lesz Győzikéből... a paródiának szenzációs a videóklippje, és nagyon rasszista :-)

6. Anyáddal jártam (Sing sing - Halál a májra)

 Egy koncertfelvétel a nagysikerű dalról, mely jobb, mint az eredeti :-) 

 

5. Spájz Görlz vagyok (Bestiák: Rád gondolok)

A 90-es évek popcsapatainak parodizálása nagyon megy a Mirigynek :-)

 

4. Ez a divat! (Hány éves vagy Batman?) - Ámokfutók paródia

Kicsit régi, de nosztaligázzunk csak: "Kiraktam a testem, egy rakat pénzt kerestem, lakást vettem Pesten egy szoba-konyhát". Ááááá :-)

 

 

3. Gyere kérdezd (Fiesta - Gyere érezd!)

Ennél jobban nem is lehetne fikázni a Fiestát :-) "Kamukéró, la fiesta, ugyanúgy írok minden dalt" Meg az utalások a Ricky Martin koppintásra A linkelt videóklippen nincs fent, de akinek megvan az eredeti szám, ne felejtse ki a dal legvégét sem:-)

 

2. Ez már nekem fáj (Groovehouse - Hajnal)

"Nélküle ébredtem fel reggel, azt hittem, megint elromlott a vekker". Bizony, anno mindig ezt a dalt játszották. Sajnos a videóban van pár szövegbetét, pedig maga a dal is abszolút szórakoztató :-)

1. Ez a dal miről szól? (Shy Guys: Hello, hello)

A többi dal helyezésén lehet vitatkozni, ezen nem :-) A legjobban sikerült Mirigy paródia. Minden benne van, amit a fiúcsapatokról el lehet mondani :-)

 


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr172215566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.08.14. 22:38:28

"A héten feloszlott a Kispál és a Borz, így ismét eggyel csökkent a magyar pop-rock együttesek száma. Azért még maradtak páran: Tankcsapda, Edda, Bikini, hogy csak a nevesebbeket említsük - és az Irigy Hónaljmirigy."

Azt hiszem, ezzel a nyitómondattal nevezhetnétek a legszarabb kategória legaljára. Ami azért kellemetlen nekem, mert dobhatom ki egy posztomat, félreértés volt az egész.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2010.08.15. 10:49:37

@Levéltáros: Melyik nem tetszik? Részemről Tankcsapda a kedvenc (részben debreceni elfogultságom miatt). Bikini jó, Eddának és Hónaljmirigynek vannak jó dolgaik.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.08.16. 12:11:07

Bocsi,de a csóró a téren szerintem az első!:))
Amúgy ne romantik,hanem fekete vonat szám.
+Benne volt a bazi nagy roma lagzi című zseniális alkotásban,amely ellen tiltakoztak roma "vezetők" Mer' hogy oan rasszista.(Amúgy szerintem a cigányok 95%-ának is tetszett.)

anarcho78 2010.08.16. 12:15:07

ne haragudjatok, de a tankcsapda nem rockegyüttes. csak azért mert gitár van a számaikban, még nem rock, de tudom, ízlések és pofonok.:)

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.08.16. 12:42:03

@anarcho78: Pop-rock. Ott van a bevezetőben :-)

Habár a Tankcsapda érdekes dolog, mert a legutóbbi lemezüknél sokan fanyalogtak, hogy "túl kemény". Nem kemény az, ez az igazi Tankcsapda :-)

_Vezo_ 2010.08.18. 14:48:49

Hát, én maximum formációnak nevezném a Mirigyet, de semmi esetre sem zenekarnak. Pláne nem említeném együtt azokkal, akikkel Te.
Egy zenekar ír dalokat, nem csak átír...

Ha arra gondolsz, hogy ezek a bandák meg-meg tudnak mozdítani X ezer embert, akkor oké, de a zenei érték a Mirigynél sehol sincs.
Inkább a humortalan, már Gálvölgyit is elulmúló ripacskodás az, amire még valamelyik csatornánál valaki vevő, de azut huiszem, ha egyszer végre eltűnnének a képernyőről, vége is lenne az egésznek.

Ez nagyon sánta nekem...

süti beállítások módosítása