Skip to content


Rendőrségi munka 2008-ban

Szerző: Slanger - 2009.01.02. 15:04

Bookmark and Share

Ezért tartunk benneteket?

 

2008 január 1.-én Magyarország csatlakozott a schengeni övezethez. Ebből adódóan, közel tízezer határőr munkája vált feleslegessé. A határőrség kötelékében dolgozók a határok eltörlését követően a rendőrséghez kerültek, és itt töltenek be ma is különböző pozíciókat. Mivel a rendőrség létszáma közel tízezer fővel gyarapodott, azt gondolná az ember, hogy a rendőrségi munka is hatékonyabbá vált. Nos nézzük.
 
Az ismeretlen tettes ellen indult nyomozások számának és felderítési eredményességének alakulása rendőri eljárásokban, a következők szerint alakult.
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akkor ez most hogy is van? Tízezer rendőrrel nőtt a létszám, az eredményesség meg romlott?

Hát én ezt nem értem!

 

Forrás: police.hu


Címkék: police

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr97853328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zzoorroo 2009.01.03. 23:25:18

Azért nem érted, mert hülye vagy a témához, basszus. Attól, mert tízezer határőrt egyik napról a másikra rendőrnek hívnak, még nem lett tízezerrel több rendőr.

Ha utánanéznél, akkor megtudhatnád, hogy ha ezt a tízezret leszámítjuk, akkor a rendőrség létszáma (tehát az igazi rendőröké, akik két évvel ezelőtt is rendőrök voltak) két év alatt úgy 2 ezerrel csökkent. Amit nem is kell csodálni, ha megnézi az ember a Bencze tábornok arcberendezését és elolvassa a verseit :)

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.01.04. 07:27:35

@Zzoorroo: lehet, hogy hülye vagyok a témához. Azt azonban neked is el kell ismerned, hogy a számok magukért beszélnek. Ha a határőröket nem lehet igazi rendőrnek tekinteni, akkor miért dolgoznak a rendőrség kötelékein belül? Ezek szerint mégiscsak potyautasok!? Világosíts fel.

Bőnyeg 2009.01.28. 23:27:17

nem tudom, hogy így egy év csúszással miért most jutott a téma eszedbe, mindenesetre itt vannak számok az összevonásról (by gugli): www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=994724

de miért pont a nagyobb létszámtól lenne hatékonyabb?

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.01.29. 06:34:06

@Bőnyeg: azért most született a poszt, mert egy évvel ezelőtt még nem volt meg a blog. Én úgy gondolom, hogy ha több rendőr van, több bűnözőt tudnak elfogni. Bár lehet, hogy tényleg hülye vagyok a témához.

süti beállítások módosítása