Skip to content


Trendé vált a rasszizmus?

Szerző: Slanger - 2009.01.17. 08:20

Bookmark and Share

 

Szinte nincs olyan nap, hogy a hírekben ne jelenjen meg a rasszizmus kifejezés, vagy ennek valamely szinonimája. Vagy az angol trónörökös keveredik rasszista botrányba, vagy honlap fórumokat zárnak be, a rasszista megnyilvánulások miatt. Úgy veszem észre, hogy egyre több esetben jelenik meg a fajgyűlöleti kérdés, mind a közéletben, mind a politikában.
 
Elkövetnek egy bűncselekményt és egyből a cigányokat gyanúsítják. Szinte mindenkinek ők jutnak eszébe, mint egyértelmű elkövetők. De nem csak cigányozunk, zsidózunk is. Meg távol tartjuk magunkat a kínaiaktól, a négerektől. Nem akarjuk az utcán látni a hajléktalanokat, és a koldusokat. Általánosítunk, ítélünk és büntetnénk is egyúttal. Ez a magyar valóság, nincs kivétel.
 
Aki különbözik tőlünk azt egyből máglyára kell dobni?
 
De kinek a hibája, hogy ez lett a magyar trend?
 
Ezt nehéz lenne megválaszolni. Nálam okosabb emberek sem tudják, vagy nem akarják. Egy azonban biztos. A kormányzatok évtizedek óta semmi érdemit nem tettek a cigánykérdés rendezése érdekében. A politikai csatározások egyik kimeríthetetlen táptalaja a magyarországi etnikumok kérdése. Ez kérem, gerillamarketing. Programokat építenek rá, gárdákat hoznak létre. Teljesen beletáplálja a politika a rasszizmust az emberek fejébe. Zárójelben jegyzem meg, hogy eredményesen. Ennek talán egy ékes bizonyítéka, az egyik internetes újság közvélemény kutatásának eredménye. A kérdés az volt, hogy mekkora problémát jelent a cigányokkal szembeni rasszizmus. A 80.000 válaszadó közül 46% mondja azt, hogy a cigányokon múlik minden és csak 15% gondolja úgy, hogy a többségi társadalom felelőssége a kialakult helyzet.
 
Te mit mondasz?
 

 


Címkék: rasszizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr22882998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyirtass 2009.01.17. 09:32:38

Ideje lenne már megtanulnunk különbséget tenni a bűnözés és a rasszizmus között!!!A fentiekben leírt állapot /MESTERSÉGESEN ÉLETRE HÍVOTT "FOGALOM"/, ugyanis, ha valamely sötétebb bőrü ember bünt, büncselekményt követ el és ezt a társadalom számon meri kérni tőle, a büncselekményről való számadás kimerül abban, hogy te rasszista vagy. Vegyük már észre, hogy nem a szines bőr ellen van kifogás, hanem az elkövetet cselekmények ellen!!! Az elkövetett bün, vagy büncselekmény ellen nem lehet a rasszizmus fogalmával védekezni. /Szerencsétlen egybeesés (!?...) hogy a büncselekmény elkövetőinek döntő hányada szines bőrü. Ugyan akkor a roma társadalomban akadnak tiszteletre méltó emberek is. Ők miért nem rasszistáznak? -Mert negatív cselekedeteik alapján nincs rá okuk!!!

dday15 · http://jhalmig07-11.blog.hu/ 2009.01.17. 11:02:15

@nyirtass
Én is egyetértek veled de az a baj hogy a magyar törvénykezés POZITÍV Diszkrimináción alapul amikor kissebségekkel kerül szembe mert amíg az ügyész engem leültetne 3 évre a börtönbe lopásért ezért a romák vagy más etnikumok csak nevetséges 1-2 hónapos felfüggesztetet kapnak,mig a segélyekből(amit azért kapnak hogy ne keljen lopniuk)Vigan megélnek és kiröhögik azt aki elmegy dolgozi és miközben dolgozik betörnek hozzá és ellopják mindenét.

most kérdem én hogy raszista vagyok??????????
Amikor embereket nyomorítanak meg és kislányokra támadnak rá vasvillával és megerőszakolják ez igy jó?????

@Tudtad?
Nem tudom hogy hol élsz de nem is érdekel mert mindegy is hogy hol mert ahól edig jártam ott fosztogatja a népet a cigány

anyi történetem van evel a témával kapcsolatban hogy ha egy százalékát bemondanák a hírekben akkor botrány lenne az országban.

Amugy én nem vagyok raszista meg nincs bajom a cigányokkal de nincs olyan népcsoport a világon aminek a 95%a bünözésből és segélyből él.
És ezt tény.

Mégyegyszer mondom hogy nem vagyok raszista csak egy másik nézőpontból nézem a dolgot

De a bejegyzés is egy jó megközelítés csak nagyon szűklátókörü

nyirtass 2009.01.17. 11:56:43

@dday15:
Nagyon jól látod a helyzetet! A pozitiv diszkrimináció megszüntetése ellen hozták létre bizonyos népcsoportok a rasszizmus kifejezését. Ha nem hagyod őket lopni, ölni, /büntetlenül/ akkor rasszista vagy. Ebből kéne végre, az országnak és a társadalomnak felébredni!!!!!
Minden ember EGYFORMA, minden embert AZONOS JOGOK, és TÖRVÉNYEK illetnek meg!!! Ezért kellene is tenni valamit, hogy ez így is legyen!!! Nem ülhetünk ölbe tett kézbe, ki kell harcolnunk, hogy az ilyen magyar ellenesen diszkriminált törvényeket /törvényes úton/ megváltoztassák!!!
A közérthetőség kedvéért felteszek egy példát és hozzá egy kérdést:
Ha egy civilizált társadalom közepére valaki betelepítene egy szószerinti értelembe vett kannibál /emberevő/ törzset, akkor a civilizált társadalom embereit levadászó törzs ellen tiltakozó és védekező emberek rasszisták lennének?

KapitányG 2009.01.17. 12:40:34

Azt, hogy igazad van.
És azt is, hogy a "trenddé" - két d.

dday15 · http://jhalmig07-11.blog.hu/ 2009.01.17. 12:50:01

@nyirtass:
Amugy az a baj hogy ahogy "Tudtad?" mondta hogy ez a raszizmus dolog a politikusok nagy aduja és kb van 10000 ténleges raszista van és van 5 Millió ember akire csak ezt mondják és a Tv ben is csak a kopaszfejü neonácikat tudják motogatni akik mindent és mindenkit kiirtanának és nem azt az idős nénit akinek mindenét ellopták a cigányok és ha az idős bácsi vagy néni védekezni próbál(pl árammal légpuskával)akkor már rasztistának és elvetültként festik le a 200 kilós drótacélvastagságu nyalláncokban járkáló roma vezetők.

A kérdésedre a válasz.igen

nyirtass 2009.01.17. 13:28:10

@dday15:
Azt, hogy a Tv-ben kiket mutogatnak "valódi rasszista, bőrfejüként" engem hidegen hagy, miután azoknak a "képeknek" és a "hír"-nek a hitelességéről nem tudok meggyőzödni. Azoknak akik a rasszizmus "MESTERSÉGES fogalmát" "melegen" akarják tartani, ÉRDEKÜK, hogy "ilyen" képeket mutogassanak!, hogy a tisztességes embereket MEGFÉLEMLÍTSÉK,HAMIS vágányra tereljék.
Ugyan akkor, ha a fenti példában említett /kannibálos/ esetben a véleményed az, hogy rasszista vagyok, akkor én ezt nyiltan felválalom, már csak azért is, mert rasszista és rasszista között hatalmas a fogalom eltérés!

nyirtass 2009.01.17. 13:55:30

A római rabszolgatartó birodalomról mindannyian hallottunk már. Ott a római állampolgárságu "úr" "háztartási robot" céljára sötét bőrü EMBERT vásárolhatott. / csak is néger NEMZETISÉGÜT/ Állatként bánhatott vele, halálra dolgoztathatta, ha kedve volt hozzá megölhette -mindezt büntetlenül!!!
Miután megszünt a rabszolgatartó rendszer /felszabadultak a rabszolgák/- a "négereket" továbbra sem nézték teljes értékü embereknek, alsóbbrendü fajnak tekintették!!!,- hátrányos megkülönböztetésben volt részük!!!
INNÉT ERED a rasszizmus VALÓDI fogalma!
Nem volt más bűnük, csak az, hogy sötét bőrünek születtek!!
A rasszizmus EGÉSZSÉGES megfogalmazása az, hogy SENKIT nem különböztethetünk meg, sem neme, sem kora, sem vallása vagy felekezeti hovatartozása, sem nemzeti hovatartozása ALAPJÁN az adott ember /csoport/ hátrányára.
A "benszülött törzset" nem a nemzeti hova tartozása alapján különböztetem meg, hanem, hogy CSELEKEDETEI egy közösség /vagy akár a civilizáció egyetlen tagjára/ nézve építő-e hasznos-e, káros-e, életellenes-e!
Ilyen megkülönböztetés /cselekedetek alapján/ nem azonos a rasszizmus fogalmával!!!
Erről tanít a Szentírás is, hogy a cselekedeteink képezik az erkölcsünk alapját! - (vagy mélységét.)

-Hoze- · http://www.hoze.blog.hu/ 2009.01.17. 14:14:58

Inkább azon kéne elgondolkozni, véletlen van e mindez. Ezek természetes emberi reflexek ezek az érzések...

CoolBrady 2009.01.17. 14:18:52

Na vajon kinek a hibája, hogy a bűncselekmény hallatán a cigányokra gondol az ember?

Gondolhatnánk a kínaiakra, a szőke hajúakra, nőkre, stb., de aztán általában kiderül, hogy nem kínaiak/szőkék/nők/stb. csinálták, hanem a legnagyobb kisebbségünk tagjai.
Érdekes olvasmány található az agymosott pont blog pont hu oldalon hasonló témában.

nyirtass 2009.01.17. 14:28:04

@-Hoze-:
Ugy érzem, hogy igen jogos a kérdésed is és reális az érzésed is, legalább is az országunk viszonylatában.
Ahhoz, hogy egy országot "le lehessen igázni" ahhoz az egészséges "erkölcsi" reflexeket kell szét zúzni. Ha ez már megvan, akkor a mindent szabad elve alapján "gyarmatosítani is lehet" , megvásárolva az ország "fejeit", látszólag észrevétlenül "ők" hajtanak minket "vágóhidra", saját érdekeiknek megfelelően. Amikor erkölcsi kérdésekről beszélünk, akkor ebből domináns, meghatározó szerep jut az anyagiasság kérdésére is. A bűnözések legnagyobb többségét "anyagi érdekekből" követik el, csak úgy "lent" mint "fent". Ahogy a lent-nek nem gond a rablógyilkosság 100 forintért, ugyan ez a helyzet a fent-tel is, csak ott a "nemzet jövedelme" és a még meglévő "vagyona" a tét! a módszer pedig változatlan, legfeljebb csak a halálesetek megnövekedett száma árulkodik.

UNgaaragh 2009.01.17. 14:31:11

3 éve a neten böngésztem, és egy hirdetésre találtam, amelyban az állt, hogy roma származású újságírót keresnek egy újsághoz. Igaz, hogy az újság a romák ügyeivel foglalkozik, azonban én nem értem, hogy egy nem roma születésû ember miért ne láthatná el ugyanolyan jól a feladatot, mint egy roma. Én úgy gondolom, hogy ez az esélyegyenlõség súlyos megsértése, mivel például engem is kizártak származásom miatt.
E-mailban megkérdeztem a minisztérium véleményét az esetrõl, akik a következõ választ adták:

" IFJÚSÁGI, CSALÁDÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS ESÉLYEGYENLÕSÉGI MINISZTÉRIUM
TÁJÉKOZTATÁSI ÉS TANÁCSADÁSI FÕOSZTÁLY
FÕOSZTÁLYVEZETÕ

Ikt. szám: ****-*/****-****
Ügyintézõ: *** ******* ****
Kérjük, hogy válasz esetén szíveskedjen levelünk számára hivatkozni.

********@******.**

Minisztériumunkhoz írt elektronikus levelére az alábbi választ adom.

A 2003. évi CXXV. törvény 8.§ a)-t) pontjában foglaltak szerint hátrányos
megkülönböztetésnek minõsül az olyan rendelkezés, amelynek eredményeként egy személy vagy
csoport valós vagy vélt neme, faji hovatartozása, bõrszíne, nemzeti vagy etnikai
kisebbséghez való tartozása, fogyatékossága, továbbá a jogszabályban felsorolt egyéb
tulajdonsága miatt részesül más, összehasonlítható helyzetben lévõ személyhez vagy
csoporthoz képest kedvezõtlenebb bánásmódban.

A törvény ugyanakkor azt is kimondja, hogy nem sérti az egyenlõ bánásmód követelményét az
a 8.§-ban felsorolt tulajdonságon alapuló magatartás, intézkedés, feltétel, mulasztás,
utasítás vagy gyakorlat, amelynek tárgyilagos mérlegelés szerint az adott jogviszonnyal
közvetlenül összefüggõ, ésszer ésszerû indoka van. Az Amaro Drom romáknak szóló, romákat
érintõ témákkal foglalkozó folyóirat, így nem hátrányos megkülönböztetés, hogy a
szerkesztõségébe roma munkatársakat keresnek.

Tájékoztatom továbbá arról, hogy megkezdte mûködését az Egyenlõ Bánásmód Hatóság
(1051 Budapest, Vigadó u. 6.), amely diszkrimináció vélelmezése esetén vizsgálatot
indíthat, és amennyiben bebizonyosodik a hátrányos megkülönböztetés ténye, szankciókat
alkalmazhat.

Kérem tájékoztatásom szíves elfogadását.


Budapest, 2005. február 22.


Üdvözlettel:


***** ******* "

Hozzájárultak, hogy a levelet nyilvánosságra hozzam, azonban hozzátették, hogy a levélben foglaltak csak a jogszabály tartalmára vonatkozó tájékoztatások, konkrét esetben hivatkozási alapnak nem tekinthetõ. És jelzem, hogy ez 2005-ös levél, nem tudom, h azóta változott e valami.

UNgaaragh 2009.01.17. 14:33:17

Amúgy meg tudnának köztünk élni, de mindenkinek lépnie kellene az ügyben, nekünk jobban megnyílni, nekik jobban alkalmazkodni, a kormánynak meg végre tennie, ami a dolga. Szerintem.

nyirtass 2009.01.17. 14:41:29

@Sellő:
Ha roma ügyekkel foglalkozó ujság keres roma ujságírót, azt én el tudom fogadni, több okból is. A romák között is akadnak olyan emberek, akik éltek a felzárkóztatási lehetőséggel, és ma hasznos tagjai a társadalomnak, úgy, hogy van esélye annak, hogy ilyen munkatársra találjanak.
Másik szempont amit érdemes figyelembe venni, hogy a roma társadalomnak -jó értelemben véve- is megvannak a nemzetiségi kultúrája. Amig egy "magyar" számára egy helyzet nem egészen világos -népszokásuk alapján- addig egy abban a kultúrában felnött, -és hála Istennek szocializálódott- ujságírónak az adott helyzet teljesen egyértelmü, sőt a saját nemzetisége számára közérthetőbben "nevelheti, szocializálhatja" az övéit.

UNgaaragh 2009.01.17. 15:19:06

Ezt megértem, de vajon ezzel nem azt mondják, hogy én nem romaként nem érthetem meg őket? A lényeg, hogy engem ez érinthetne hátrányosan, ha minden vágyam az lenne, hogy ott dolgozhassak, és miért ne lehetnének ilyen álmaim?

nyirtass 2009.01.17. 15:39:30

@Sellő:
Nekem is voltak tisztességes és szeretetre méltó! roma barátaim. Mikor beszélgettek egymás között /magyarul/ én sem tudtam, hogy egyes dolgokat miért úgy reagálnak le, ahogy azt tették. Barátság volt köztünk, ezért minden kényes témára szabad volt rákérdeznem. Sokmindent megmagyaráztak, meg is értettem. De vannak olyan helyzetek, amikor egy "magyar" újságirónak nincs ideje tájékozódni olyan nemzeti szokásokról, amihez az kell, hogy valaki benne éljen. Előfordulhat, hogy adott "szokásnak" nincs racionális magyarázata, adott "témára" barátság híján nem kérdezhetek rá, vagy a pillanatnyi helyzet nem alkalmas erre, de az ujságírónak mégis le kell reagálni. Egy "magyar" ujságíró helytelen reakciója akár olyan is lehet mint "olaj a tűzre".
Megértem az ambicióidat, de ha javasolhatom elöbb más ujságnál keres ilyen állást és ha nagyobb gyakorlatra teszel szert, korrekt munkáddal "megtudod nyitni" ezt a zárt réteget, akkor biztos többet meg tudsz róluk.

UNgaaragh 2009.01.17. 15:54:06

Akkor szerintem ebben az esetben helytelen a hirdetés, mivel származást kérnek, és nem tapasztalatot, teljes rálátást ezen a téren.
És értem, hogy mire célzol, csak furcsa a törvény kettőssége.

nyirtass 2009.01.17. 16:16:03

@Sellő:
Hazánk minden állampolgárának biztosítja a továbbtanuláshoz való jogot. Ezt nem minden diák veszi igénybe, van aki tanulási nehézségek miatt marad le róla, van aki anyagi nehézségek miatt. De vannak olyanok is akik diplomát szereznek.
Ha a munkáltató egy adott munka elvégzését pl. diplomához köti és a jelentkezőt elutasítják a diploma hiánya miatt, azt sem szabad hátrányos helyzetü megkülönböztetésnek venni, mert az adott munka elvégzéséhez az adott tudást igazoló dokumentumra van szükség. Egy nemzeti kultúrárol való tudást nem lehet "papírral" dokumentálni, azt meg kell élni. Ez az a furcsa szituáció, amiben kivételesen még a törvényt sem lehet okolni.

UNgaaragh 2009.01.17. 16:53:28

Hm, ennyire hülyén fogalmaznék? Már nem az első eset, hogy arról próbálsz meggyőzni, amit az előtt én is leírtam :)
Egyáltalán nem tartom hátrányos megkülönböztetésnek, ha valakitől megfelelő végzettséget (pl. diplomát) követelnek egy munkához.
Viszont ezt akkor is kirekesztőnek tartom, mert tegyük fel, hogy egy nem roma ember romák között él egész életében, de származása miatt kizárják. Tisztában vagyok vele, hogy valószínűleg külön mérlegelnének egy ilyen esetet az újságnál, de akkor meg a hirdetés szövegét nem tartom teljesen korrektnek.

Na, de abba is hagyom a kötekedést, nagyrészt egyetértek veled.

görény01 2009.01.17. 18:55:50

@nyirtass: Ez abszurditás.
Hozzám jöhetne akármilyen újságíró, legyen az mongol, kínai vagy eszkimó, pont ugyanúgy állnék szóba vele.
Ha a romák ennyire kirekesztőek, hogy csak roma újságíróval hajlandóak szóba állni, akkor szét kell robbantani a szokásaikat. Hogy várhatja el tőlem bárki, hogy elfogadjak egy romát szomszédnak, ha ők nem fogadják el a magyar embert?

dday15 · http://jhalmig07-11.blog.hu/ 2009.01.17. 19:21:38

@nyirtass:
Na bocs én NEM-et akartam írni mert már a bejegyzés végén már azt sem tudtam hogy mi is a jó válasz mert siettem a hétvégi elfoglaltságomra bocs

de amúgy én egyetértek veled.

dday15 · http://jhalmig07-11.blog.hu/ 2009.01.17. 19:30:17

Amúgy látom hogy ez a téma nagy érdeklődést váltott ki az olvasókból és én arra a következtetésre jutottam hogy ezzel a kérdéssel lehetne foglalkozni sőt szerintem ma magyarországon a legégetőbb kérdések köté tartozik.
Meglátom hogyha a téma további érdeklődést vált ki lehetne ennek egy (Bejegyzést)szentelni ennek a témának.

nyirtass 2009.01.17. 19:36:11

@dday15:
Nincs semmi gond, bármilyen választ is irtál volna én akkor is felvállalom a nézetemet. Sokan "ezt" nem merik felvállalni, nehogy le rasszistázzák őket. Ezért is irtam le, hogy a rasszizmusnak létezik egy valós fajtája amivel magyarországon szerencsére nemnagyon lehet találkozni, de a MESTERSÉGES-sen keltett rasszizmust, a bűnözés megszüntetésének az érdekében, ha kell, ha elkerülhetetlen akkor igen is fel kell vállalni, legfeljebb kihangsúlyozni, hogy nem "faji" a megítélésem súlya, hanem az egyén /bün/cselekményén alapszik.

nyirtass 2009.01.17. 19:46:36

@görény01:
Nekem pedig az a véleményem, hogy minden nemzet /jó irányu/ nemzeti kultúráját tartsuk tiszteletbe, mert csak így várhatjuk el, egyrészt a békés egymásmellett élést és azt is, hogy más nemzetiségek is tiszteletbe tartsák a mi nemzeti kulturánkat.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.01.17. 21:23:52

Rasszista: Aki egyes "fajok" (race) között különbséget tesz, és rangsort állít fel. Ez pl még nem jelent fajgyűlöletet. Attól, hogy valaki a fekákat alsóbbrendűnek tekinti (vagy a sárgákat felsőbbrendűnek), nem feltétlenül kell őket utálnia.

A cigány nem tartozik más rasszba mint a magyar. Tehát mind rasszizmusról, mind fajgyűlöletről beszélni is hiba.

Senki nem azért utálja a cigányokat mert sötétebb a bőrük. Magyarországon nincs rasszizmus, aki erről beszél, az magyarellenes (Stockholm-szindróma powa!). Épp eleget szenvedtük amiatt, hogy kimondták ránk, hogy "bűnös nemzet" vagyunk, ideje ennek véget vetni!

nyirtass 2009.01.17. 23:13:01

@TaTa86.:
Ember és ember között NINCS alsóbb rendü sem felsőbb rendü!!! A törzsfejlődés biológiai folyamatában ismerünk alsóbb vagy felsőbb rendü FEJLŐDÉS MENETET, mint például a gerincesek vagy gerinctelenek törzse, de ez nagyjából fogalmazva csak az "állat világra" érvényes. Gerinctelen pl. a csiga, gerinces pl. a madár. A törzsfejlődés csúcsán pedig az EMBER áll. SZERVEZETI FELÉPÍTÉS tekintetében minden ember egyforma még akkor is, ha az egyik fehér a másik fekete, a harmadik sárga. Ezt faji eltérésnek nevezzük /ami semilyen okot nem adhat a különböző fajok közti gyűlölködésre/ Ez nem azonos az alacsonyabb vagy magasabb rendüséggel! így rangsort állítani sem lehet egyetlen egy "faj" felett sem!!!.
Amit egyesek rossz szó meghatározással alsóbb, vagy felsőbbrendüségnek mondanak -nagyon helytelenül -, az a MŰVELTSÉGRE vonatkozik.
Egy ember lehet művelt, vagy alulművelt /buta,tahó, bunkó stb./ De ez nem a faji hova tartozás függvénye.
Ha jár iskolába, figyel az órán, ha hajlandó tovább tanulni, akkor az ilyen emberből válik művelt ember.
Ha valaki az iskola mellé jár, nem készül az órákra, az órákon játszik, vagy verekszik, persze, hogy az életbe kikerülve nem ragad rá semilyen műveltség. /mindkét példa fajtól független!/
Míg a művelt ember könnyebben talál munkát, az alul művelt nehezebben, így a két kategória életszinvonalában látványos az eltérés.
Itt jut jelentős szerephez a család, hogy milyen típusu életet él, ugyan is a gyermekeiknek az a család modell lesz a minta a felnőtté válás folyamatában.
Ezért is fontos, hogy a büncselekményeket büncselekményeknek mondjuk még annak ellenébe is, ha embercsoportok ez ellen úgy akarnak VÉDEKEZNI, hogy le rasszistáznak bennünket. Ez egy olyan védekezés fajta, amit még a hároméves gyermek is könnyedén megtanul, és módja sem adódik megtanulni azt, hogy mi a különbség a jó és a rossz között, hogy mit jelent a tisztesség és miben tér el a tisztességtelenségtől.

görény01 2009.01.18. 11:09:07

@nyirtass: Szerintem meg ne. Aki itt lakik az országba az illeszkedjen be. Sajátítsa el a munkára, törvény betartásra való hajlamot, bármennyire is idegen a kibaszott kultúrájától (ahol a munkával szerzett pénzt meg kell "tisztítani" és a paraszt átverése a jövedelemszerzés tisztességes módja).

görény01 2009.01.18. 11:46:29

@nyirtass: "Egy ember lehet művelt, vagy alulművelt /buta,tahó, bunkó stb./ De ez nem a faji hova tartozás függvénye.
Ha jár iskolába, figyel az órán, ha hajlandó tovább tanulni, akkor az ilyen emberből válik művelt ember.
Ha valaki az iskola mellé jár, nem készül az órákra, az órákon játszik, vagy verekszik, persze, hogy az életbe kikerülve nem ragad rá semilyen műveltség. /mindkét példa fajtól független!/"

Ez az állítás lehet, hogy igaz, de lehet, hogy hamis. Alátámasztani mindenesetre senkinek sem sikerült.
Érdekesnek mindenesetre érdekes.
Mit is állít nyírtass? Azt, hogy mindenki egyenlően okosnak (és akkor menjünk mindjárt tovább, ne álljunk meg fél úton: egyenlő magasnak és izmosnak, valamint szépnek) születik, csak van aki nem jár iskolában (és nem eszik eleget ezért alacsonyabb marad és nem döntöget olimpiai rekordokat).
Az, hogy valaki butább mint mások, csakis abból eredhet, hogy kevésbé iskolázott, nem pedig a genetikai örökségéből.
Ezért tehát el kell különíteni egy hatalmas (és természetesen kevésbé ellenőrzött) összeget - látszólag ezeknek az iskolázatlan embereknek a felzárkóztatására. Valójában rendkívül sok szívóka hatol ebbe a pénztartályba és talán az igazi cél EZEKNEK a jóllakatása.

nyirtass 2009.01.18. 12:07:19

@görény01:
Teljesen igazad van abban, hogy a munka kérdése nem nemzeti kultúra kérdése, hanem a tisztességes megélhetésé!!! Bár egy kolóniába élő vándorláshoz szokott nemzet volt amig a Kárpátmedencébe le nem telepedtek, ezért nem igazán van a vérükbe a munka,/tisztelet a nagyon kevés szocializálódott kivételnek!/ de a nemzeti kultúrájuknak ez a része valóban nem elfogadható egy civilizált társadalomban. Ezen mindenképpen változtatniuk KELL!!!!
Ami pedig az alacsony-magas,
okosabb-okos-buta kérdést illeti az az emberiség bármelyik fajtájára érvényes.
Vannak rendellenességgel született szellemi fogyatékos gyermekeink, vannak akik a rossz nevelés hatására válnak "szellemi fogyatékosokká"- bár a születés pillanata meg adta nekik a lehetőséget az egészséges fejlődésre, vannak általános értelmü gyermekeink akikből jó szakember lehet. Vannak olyanok akiknek az IQ-ja magasabb és továbbtanulással teszik értékessé magukat, de vannak olyanok is akik magasabb IQ mellett sem tanulnak tovább. Ez sem függ össze a faji kérdéssel.

mr.editor 2009.01.18. 12:24:34

a cigányok a legnagyobb rasszisták.

nyirtass 2009.01.18. 12:29:05

@görény01:
Pontosan az a tény, hogy nincs a vérükbe a munka, manifesztálja, /hozza felszínre/ bennük magasabb százalékos arányba a bűnözésre való hajlamot. Ezért van az, ha valamelyik büncselekményt követ el és a társadalom törvényei szerint számon merjük kérni, akkor rasszizmus vádjával védekezik. Attól, hogy valaki roma, ugyan úgy kell, hogy vonatkozzon rá a Btk. mint a nem romára. Ez a civilizált együttélés elengedhetetlen feltétele!!!
Ha elmegy dolgozni és a munkabérét normálisan beosztja, /mind két dolog fontos jellemző/ akkor nem lesz szüksége büncselekményt elkövetni, nem ütközik a törvénnyel.
Kádár rendszer nagyon nagy előnye az volt 3 nap munkanélküliség után már KMK-t jelentett és büntették, nagyon nagy hátránya, hogy nem követelte meg a ténylegesen elvégzett munkát, csak a "jelenléti ív" aláirásáért fizetett.
A jelenlegi rendszerben sokkal rosszabbak a kilátások, de ténylegesen elvégzett munka nélkül "nem egyészséges" segélyeket osztogatni.

görény01 2009.01.23. 10:02:38

@nyirtass: Van egy olyan mondás, hogy az alma nem esik messze a fájától. Ez a mondás nem véletlenül született. Előfordul, hogy értelmes szülőknek degenerált gyereke születik. Igen, időnként előfordul, de nem ez a gyakori. Mint ahogy az is egészen ritka, hogy degenerált szülőknek születik értelmes gyereke.
Régi eredetű tudományos maszlag, hogy az emberek mindenhol egyformán értelmesek, a pigmeust is meg lehet tanítani űrhajót vezetni. Bebizonyítania még senkinek sem sikerült.
Annyi bizonyos, hogy egy pigmeus sem járt még az űrben...

Hogy a romák alacsonyab rendűek vagy sem, mindenki döntse el maga. Bármilyen képzett ideológus legyen valaki, azt mindenesetre nehéz lenne hitelt érdemlően bizonyítani, hogy azért fetrengenek a szarban betegséget terjesztve, mert a kultúrájuk magas rendű és mint ilyen, megőrzésre érdemes.
A kultúrájuk lehúzó, a családmodelljük lehúzó, magyarul sem tanulnak meg rendesen, csak gagyognak, emiatt az iskolában is nehézségeik vannak.

Mint mondod az egyetemi végzettség nem függ össze a faji kérdéssel. Ezt mindjárt támaszd is alá egy számadattal, miszerint a diplomás emberek 10 százaléka roma. Ja, hogy ez nem igaz. Tehát mégis csak van összefüggés...
Talán genetikailag alacsonyabb rendűek, talán a kultúrájuk nem az a megőrzendő érték aminek a balfasz média beállítja, de a tény az tény: parazita életmódjuk rendkívüli terhet ró a társadalomra.

A szegregáció megszűntetése pedig akkor lehet hatékony, ha rendkívül kis számban vannak, ráadásul a deviáns viselkedést a törvény őrei kiméletlenül megtorolják.
De egy olyan környezetben, ahol ők a többség, a deszegregáció fordított hatást ér el: a normális, már beilleszkedett emberek tanulás helyett önvédelemmel foglalkoznak, megtanulnak fegyverrel bánni és a folyamatos stressz hatására mindig káromkodnak és verekednek, a tanulást meg le se szarják.

nyirtass 2009.01.23. 11:57:58

@görény01:
Tanulság?!
Ha kölcsönösen nem változtatunk nézeteinken, magatartásformáinkon, sőt a jelenlegi társadalmi formánkon, akkor ez a helyzet csak mégmélyebb lesz!

görény01 2009.01.23. 19:02:36

@nyirtass: Nem ez a tanulság. Nem "kölcsönösen" kell változtatni a nézeteinken, ugyanis a mi nézeteink jók, megállták az idők próbáját.
A romáknak kell változtatni a nézeteiken, be kell illeszkedniük. Véleményem szerint csak az azonnali, erőszakos asszimiláció segít.

süti beállítások módosítása