Skip to content


Pártfinanszírozás

Szerző: Slanger - 2009.02.13. 12:17

Bookmark and Share

 

Engedtessék meg, hogy a posztot egy idézettel kezdjem, amivel azt hiszem sokan egyet tudunk érteni.
 
A jelenlegi elit politikusaink nagy része hazudik, korrupt és nem az ország lakosainak érdekét képviseli, hanem céges lobbi érdekeket.
forrás: sikoly.hu
 
Mostanában egyre nagyobb a vízhangja, a pártfinszírozások körül kialakuló - és persze botrányba fulladó - ügyeknek. Ilyen ez a Jani körül kialakult helyzet is. Bevallom, amíg nem néztem utána kicsit, fogalmam sem volt, hogy hogyan működik ez a pártfinanszírózásosdi. Persze ezt is lehet hivatalosan csinálni, de azért egyre több visszásság kerül napvilágra.
 
 
"Magyarországon a pártfinanszírozást a pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló 1989. évi XXXIII. törvény és a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény szabályozza.
 
A törvény kimondja, hogy a párt vagyona a tagok által fizetett tagdíjból, az állami költségvetésből juttatott támogatásokból, az állam által ingyenesen átadott ingatlanokból, jogi személyek, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok és magánszemélyek vagyoni hozzájárulásából, végintézkedés alapján természetes személyek hagyatékából, a párt a törvény által meghatározott gazdálkodó tevékenységéből és a párt által alapított vállalat és egyszemélyes korlátolt felelősségű társaság adózott nyereségéből képződik.
 
A pártok kötelesek éves gazdálkodásukról beszámolót közzétenni, ebben az egy naptári év alatt 500 ezer forintot meghaladó hozzájárulásokat, illetve a százezer forintnak megfelelő értéket meghaladó külföldről származó hozzájárulásokat a hozzájáruló megnevezésével és az összeg megjelölésével feltüntetni. A párt gazdálkodása törvényességének ellenőrzésére államigazgatási szervezet nem, csak az Állami Számvevőszék jogosult."
 

Az MSZP 2007. évi pénzügyi zárómérlege

 

Én is szeretnék ilyen "barátokat", akik ilyen komoly adományokkal látnának el engem. Bár az a közel 1 milliárd is jól esne amit állami támogatásból kapnak Feriék.

 


Címkék: pártfinanszírozás

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr83939629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.02.13. 16:50:40

Igaz, hogy párttámogatásnak hívjuk ezt a rendszert, de egy része a párt vezetőinek, ill. háttérembereinek a 'támogatása' is. Sőt főként az. Jani által elsíbolt pénzekből is jutott a vállalkozóknak, anyukának, barátoknak, vezetőknek. S itt most nem csak a 70 millióra gondolok.

süti beállítások módosítása