Skip to content


Bruttó 411 forint

Szerző: Slanger - 2009.02.28. 10:47

Bookmark and Share

 

Sajnos a válság közvetlen hatását, egy közeli ismerősöm is saját bőrén érezhette. Akárcsak több tízezer társához hasonlóan, az ő munkahelye is megszűnt.
 
Négy évig dolgozott egy multinál, raktáros munkakörben. A fizetése nem volt rossz, minden hónapban a százezer rajta volt a számlán. Mivel megszűnt az állása, kénytelen volt új munkahelyet keresni. Kapott is egy ajánlatot, ahol karbantartói munkáról lenne szó. Első hangzásra nem is tűnt rossznak a dolog. Viszont a dolog árnyoldala, hogy bruttó 411 forintos kezdő órabérrel akarják felvenni a srácot. Még egyszer mondom, bruttó 411 F/óra. Elég karcsúnak tűnik. Kicsit utána számoltam, hogy ebből mennyi üti a markát havonta. Ha napi 8 órát dolgozik, havonta 21 napot, akkor a havi bruttó bére 69.048 forint lesz. Ebből a havi nettó, 56.221 forint.
 
Kérdezem én, hogy lehet ebből megélni?
 
Itt van egyből a dilemma. Érdemes ennyi pénzért elmenni dolgozni? Ha munkanélküli segélyt kap, akkor is több a havi jövedelme, ennél az egérfarknyi fizetésnél. Felvetődik a kérdés, legyen jó állampolgár és menjen el dolgozni – miközben éhen hal – , vagy vegye fel a munkanélküli segélyt és dolgozzon mellette feketén?
 

Te melyik megoldást választanád?

 


Címkék: válság

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr61971215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.02.28. 11:42:31

A válasz egyértelmű. Nem az egyes emberek a rosszak, hanem a rendszer, amely csalásba, megalkuvásba kényszerít bele bennünket.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.02.28. 13:38:22

Segély. Nézd, a magyar társadalom nagy része abból él már évek óta, amit ő (meg te meg én meg még vagy hárommillió ember) eddig befizetett adóba, s szegény napi 4 órát csak azért dolgozott, hogy a lumpen rétegek megkaphassák a segílykét/támogatást/napi betevő korrupciós falatukat. Most élvezze egy kicsit ő is! Nemsokára úgyis bedől az egész, legalább lásson vissza valamit ebből!

S ne legyenek erkölcsi dilemmái, mert ez az ország ezt már nem érdemli meg.

Szomorú, hogy ide jutottunk...

candy · http://wunderbike.postr.hu 2009.02.28. 18:30:41

Gondolom, hogy ráadásul még járulékot sem fizetnek utána normálisan...ezért imédok itt élni...

Nyünyőke 2009.03.02. 13:27:38

És azt várják, hogy fehéredjen a gazdaság?! Próbáljanak ők megélni havi 50-60, esetleg 70 ezer Ft-ból!

süti beállítások módosítása