Skip to content


Mi kerül ezen a választáson 200 ezer Ft-ba?

Szerző: Nyünyőke - 2009.03.04. 10:54

Bookmark and Share

 

Április 26-án időközi választásokat tartanak Iborfián. Ez még önmagában nem lenne hír, pláne nem írnék belőle posztot. De a kis zalai településen összesen 9 választásra jogosult polgár él! Az előző polgármester januárban meghalt, ezért kellett az időközi választást kiírni. Utóda bárki lehet, ugyanis a jelöltséghez elég egyetlen, - akár saját kopogtatócédula is. (Ezzel megspórolják a marketing- és kampányköltséget). A törvény öttagú helyi választási bizottságot és négytagú képviselő-testületet ír elő, de ha határozatképesek, működhetnek kisebb számban is. Mondhatnánk, hogy meg is van a létszám, de aki a választási bizottság tagja, az összeférhetetlenség miatt nem lehet polgármester. A lecke fel van adva.
 
A választási procedúra kb. 200 ezer Ft-os költségét az állam fizeti, - a helyiek szerencséjére-, mert a település 10 millió Ft éves költségvetéséből nem futna rá.
 

És újra felteszem Márkus László szállóigévé vált kérdését: Mi kerül ezen a fotelen 7200 Ft-ba, vagyis ezen a választáson 200 ezer Ft-ba?

 

 


Címkék: választás

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr75978173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása