Skip to content


Roma integráció, avagy termelnék a dzsídípít

Szerző: Slanger - 2009.03.05. 16:15

Bookmark and Share

 

Kilépnek a kormány által létrehozott roma integrációs szervezetből a cigány szervezetek, amennyiben a kormány nem teljesíti követeléseiket – jelentették be sajtótájékoztatón a Roma Irányító és Monitoring Bizottság tagjai. Követeléseik között a roma integráció felgyorsítása, a telepfelszámolás azonnali megkezdése, az uniós pénzek hatékonyabb, roma célú felhasználása is szerepel.
 
forrás: mno
 
Még hogy nincs összetartás a romák között. Na hiszen. A RIMB-et alkotó szervezetek szépen összefogtak, és követeléseikkel sarokba szorítják a kormányt. Vagy úgy táncolnak Gyurcsányék, ahogy ők fütyülnek, vagy letehetnek a roma szavazatokról.
 
Ruva Farkas Pál homályos utalást tett arra is, nem mindegy, hogy a jelen lévő szervezetek kit, kiket támogatnak majd a választásokon.

 
 

Követelik továbbá a romák körében tapasztalható kirívóan magas munkanélküliség országos szintre csökkentését, a cigány nyomortelepek felszámolását, az oktatási szegregáció megszüntetését és a kulturális autonómia intézményének kiépítését is.
 
 
A romák körében kb. 80-85 %-os lehet a munkanélküliség. Ezt kellene lecsökkenteni durván a tizedére? Ez is elég érdekes felvetés. Hogy lehet ezt úgy megoldani, ha valaki nem is akar dolgozni?

 
Arról viszont nem esik szó, hogy a roma vezetők felelőssége meddig terjed. Ehhez kapcsolódóan, hadd írjam le, hogy a településen ahol élek, milyen vezetőt választott magának a helyi cigányság.
 

Az úriember akiről szó van, nem nevezhető éppen a becsület mintaképének. Sajnálatos módon többet volt börtönbe, mint szabadlábon. Megválasztását követően, már másnap szolgálati járművet követelt magának, amit természetesen nem kapott meg. Beosztásának köszönhetően azonban kiutaltak neki és kis (kb. 9 fő) családjának egy önkormányzati lakást. Jelenleg is ott élnek. A családból senki nem dolgozik, holott munkalehetőség bőven akad a környéken. Hogy miből élnek? Elsősorban segélyből, illetve a család nő tagjai a főút mellett termelik a GDP-t. Nem lehet, hogy az ilyen és ehhez hasonló roma vezetők leváltásával kellene kezdeni az integrálódást?

 


Címkék: roma integráció

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr28983452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yanchi345 2009.03.09. 13:10:52

A romák közötti magas munkanélküliségben szerepet játszhat az is, hogy aki dolgozik, nagy részük nem akar "roma" lenni. Meg ideje, energiája sincs rá, leköti a munka, a család.

süti beállítások módosítása