Skip to content


Civilizált társadalom?

Szerző: Slanger - 2009.03.12. 07:28

Bookmark and Share

Az utóbbi években, egyre inkább elszaporodtak a fiatalok által elkövetett bűncselekmények. Egyre fiatalabb korban kezdik a bűnözést, szinte már gyerekkorban , és egyre brutálisabb gaztetteket hajtanak végre.

A legutóbbi és talán a legszörnyűbb /már ha lehet ilyen esetekben „szörnyűségi listát” felállítani/ eset, a tegnap Winnendenben elkövetett mészárlás. A 17 éves elkövető, a helyi középiskolában lelőtt 10 diákot, három tanárt, és menekülés közben 4 járókelőt.

De a gyilkosságok mellett, az egyéb erőszakos megnyilvánulások is egyre nagyobb számban megfigyelhetőek, a mai fiatalok körében. Néha már általános iskolás korban is. Nem tisztelik egymást, és a társadalom többi tagját sem. Szinte mindennapra jut legalább egy tanárverés is. A legszomorúbb pedig az, hogy nem teljesen ismert, ezeknek az agresszív megnyilvánulásoknak sem az oka, sem a megoldása. Egyszerűen nem tudunk mit kezdeni ezzel a helyzettel (sem). Többször hallottuk már, hogy a büntethetőségi korhatár lejjebb csökkentése megoldás lehet, de egyenlőre nem történt az ügyben előre lépés.

Vajon mi lehet az oka, hogy ennyi fiatalkorú bűnöző palánta él köztünk? És mi lehet a megoldás?

 


Címkék: társadalom brutalitás

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr66996541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

idosb · http://valodi.blog.hu 2009.10.17. 17:22:41

Nos felmerül a kötői kérdés: egyáltalán ki neveli ma a gyerekeinket? Egyáltalán ki teheti meg? A gyereknek jogai vannak, s az nem jöhet szóban sem, hogy joga lenne bárkinek megtanítani, hogy kötelességei is vannak. A pedagógus tehetetlenné van téve, a szülői felelőség lenullázva, liberális dráma az egész. Remek perspektívát vetít előre a jövő abszollút neveletlen generációja. Hacsak nem tudatos tendencia van a háttérben. Miért is?

süti beállítások módosítása