Skip to content


Mai mese 2. rész

Szerző: Droli - 2009.03.12. 11:44

Bookmark and Share

Az első részben ott hagytuk abba, hogy Ibolyka nagyon sírt, mivel elvesztette a kincsét, s most már semmilyen vagyonkája nem maradt. De azóta történt egy és más.

Egy nap ugyanis gyött egy nagybajszú embör, akit Bokros hercegnek hívtak. Jó nagy csomaggal érkezett, melyben vót minden jó, ami szem szájnak ingere. Azonygya Bokros herceg Ibolykának:

„Visszaszerzem az elveszett vagyonkádat, legalább 20% erejéig, csak add nékem magadat, s hadd háljak véled egy éccakát!”

Ibolyka nagyon vonakodott, elvégre nem vót szép ember a herceg, de hát mit vót mit tenni, tudta, hogyha nem alkuszik meg véle, soha nem lássa viszont egyetlen kincsét.

„Odaadom néked magamat, de csak akkor, ha visszaszerzed vagyonkámat, mely annyira hiányzik nékem.”

Bokros herceg nekiindult lovával Budának. Először Viktor királyfihoz fordult. Azt mondta néki, ha támogatja őtet és a csomagját, mely bizony nehéz vala, akkor néki adja a királyságot, valamint a későbbiekben Ibolykát és vagyonkáját, mert később néki már nem köll. De Viktor királyfi mondá, hogy van már néki asszonya, akivel hálni tud, különben is, Bokros zavarja a köreit.

Bokros herceg ezután Fodor királyfihoz indult. Mondá néki, ha támogatja őtet és a csomagját, akkor néki adja Ibolykát és vagyonkáját, melyet ha összeházasítanak, meglehet az 5%. Erre mondá Gábor, őnéki bizony Ibolyka nem köll, de Bokros herceget önmagában szívesen fogadná a másság jegyében, karöltve ővéle; ehhez viszont Bokros hercegnek nem volt gusztusa.

A herceg ezután Ferenc királyfihoz fordult, s mondá néki, ha támogatja, szívesen néki adná Ibolykát és a vagyonkáját, melyre egy esztendőn belül nagy szüksége lészen, s képzelje el, olajfa alatt hálhatnának kettesben a királyságon. Ferenc nagyon elgondolkodott, miután már apja, Gyula királyfit egyszer szolgálta vala Bokros herceg, de végül nemet mondott, mondván, néki más programja van, nem is egy, legalább hat, s néki most aztat végre kell hajtania.

Bokros herceg nagy gondban tért vissza Ibolykához, s mondá néki, hogy a többi királyfi egyelőre nem kíván véle társulni, de talán később az olajfa alatt megbeszélhetik. A leány mondá, nem baj, ha csak júniusban adja vissza vagyonkáját, ő addig is hajlandó hálni véle, sőt, javasolá, hogy vonja be Habsburg herceget is, hátha ő is tud segíteni a vagyonka visszaszerzésében.

 

Ebben maradtak. Vajon vissza tudja-é szerezni elveszett kincsét Bokros herceg segítségével? Nemsokára kiderül.

 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr97996767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása