Skip to content


Seres Mária megcsinálta

Szerző: Slanger - 2009.03.19. 07:00

Bookmark and Share

 

Ezúton szeretnék gratulálni Seres Máriának és csapatának. A törvény által előírt 200 ezer hiteles aláírás helyett, nekik ugyanis 525 ezret sikerült összeszedniük.
 
"Összegyűlt a törvényben meghatározott számú aláírás ahhoz a népszavazási kezdeményezéshez, amely azt célozza, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott, elszámolható kiadásai után járjon költségtérítés." (hvg)
 
Így megszavazhatjuk a következő kérdést:
 
"Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?"
 
Ha most nagyon cinikus akarnék lenni, azt mondanám, hogy demokratikus államban élek (persze, ez csak vicc).
 
Nem biztos, de én úgy érzem, hogy 200 ezer aláírást szinte bármely cél érdekében össze lehet szedni, ha van egy jó PR a háttérben. Te mit gondolsz, össze lehetne szedni 200.000 aláírást, a következő kérdés megszavaztatására?
 

Egyetért- e Ön, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azonnali leváltásával?

 

 


Címkék: népszavazás

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr381010502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Brain 2009.03.19. 09:04:44

Szerintem még csak nem is a demokráciától függ a dolog. Jogállamban ilyen kérdésnek fel sem szabadna merülnie, hogy bizonylattal alá nem támasztott kiadás után is bezsebelhetik a költségtérítést. Számla nélküli cipzárjavításért kis híján akasztanak, de azért milliókat lazán lopnak úgy, hogy még a látszatra, a lepapírozásra is tesznek.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.19. 10:23:46

biztos vagyok benne, hogy nem az EU választással egy időben fogják kiírni a népszavazást, mert úgy esetleg érvényes lenne

Avatar 2009.03.19. 12:02:11

"Egyetért- e Ön, ..... miniszterelnök azonnali leváltásával?"

Nem Gyurcsány védelmében mondom, de ide tetszőleges épp kormányzó miniszterelnök neve behelyettesíthető lenne, az éppen ellenzékben lévő pártok simán össze tudnának szedni 200 000 aláírást tagságuk körében. Szóval akár minden héten lehetne népszavazni a kormányfő leváltásáról, ha nem lenne korlátozva, hogy egy kérdést mennyi idő múlva lehet újra kiírni.

Egyébként a kérdést utoljára 2006-ban megválaszolhatták már a választók, legközelebb pedig 2010-ben szavazhatnak róla a normál menetrend szerint. Addig meg a konstruktív bizalmatlansági indítvány ad lehetőséget erre a parlamentben a képviselők számára, akik ugye az emberek akaratát képviselik ott állítólag...

Locassen 2009.03.20. 13:14:52

6.§ (1) Nem bocsáthatók népszavazásra:
...
b) az Országgyûlés hatáskörébe tartozó személyi kérdésekben való döntések (kinevezések);
...

Ha hallgattál volna...

rusty 2009.03.23. 11:44:00

Én azt a szót nem értem, hogy "költségtérítés"...
Megvan nekik a havi fix (nem is kevés), mire jár még nekik költségtérítés???
Nekem sem ad senki.
Azért kap fozetést, hogy abból térítse meg a költségeit, nem?

Vagy rosszul mátom?

süti beállítások módosítása