Skip to content


Ismét lehallgatták őket?

Szerző: Slanger - 2009.03.21. 12:07

Bookmark and Share

 

Most hallottuk a hírt, miszerint a miniszterelnök új kormány alakítását javasolta, új kormányfő vezetésével, a mai tisztújító kongresszuson. A miniszterelnök konstruktív bizalmatlansági indítványt kér az Országgyűlésben maga ellen, így a szocialistáknak két hetük van, hogy új kormányfőt találjanak.
 
Vajon ennek a döntésnek a hátterében is fondorlat és ármány lakozik? A következőkben részletet közlünk a Kongresszuson elhangzott „elképzelt” beszédből.
 
 
 
Kedves Elvtársak, Elvtársnők!
 
Először is engedjétek meg, hogy köszönetet mondjak, Lajosnak, Katának, Istvánnak és Gábornak, hogy visszaléptek az országos elnökségi tagjelöltségtől. Természetesen nem vagyok hálátlan, és az eddigiekhez hasonlóan, most is kiutalok nekik némi plusz honoráriumot. Remélem ezt senki nem veszi zokon, hiszen ti is mind kaptatok már elég apanázst.
 
Kedves Barátaim. (nagy füttykoncert a háttérben) Mint bizonyára Ti is tudjátok, szar a helyzet. Ezek a hülye magyarok belázadtak, ezért sajnos nem tudjuk zökkenőmentesen véghez vinni eredeti tervünket, miszerint felosztjuk magunk között az ország még megmaradt értékeit. Ugyan szinte már mindent széthordtunk, de azért semmit nem kellene hagynunk ennek a patásnak. Jobb lesz így higgyétek el. Jövőre mikor hatalomra kerülnek, már csak egy üres országot hagyunk hátra, egy lázadó néppel. Szép, nemes bosszú lesz ez (a tömeg elkezd hullámozni, és hip-hip-hurrát kiáltanak).
 
Addig azonban még meg kell cselekednünk ezt azt. Bizonyára ti is tudjátok, hogy már úgy utálnak bennünket ebben az országban, mint a szart. Főleg engem. Már futni is sokkal ritkábban járok. (Mongyá le!!!)
- Kordon kérlek, ne vágj a szavamba. Csak nincs valami problémád? (Feláll egy állig felfegyverzett katona, és Kordon mellkasán megjelenik az irányzék piros pöttye.)
- Nem nincs, bocsánat!
- Szóval úgy döntöttem, hogy időt kell nyerni, különben meghiúsul a nagy tervem. Ezért arra az elhatározásra jutottam, hogy lemondok, mint miniszterelnök (a tömeg elkezd hullámozni, és hip-hip-hurrát kiáltanak). Persze nem kell aggódni, ez csak félrevezetés. A médiának mindenesetre ezt fogjuk mondani. Kaptok két hetet, hogy új miniszterelnököt keressetek helyettem. De ezt nem javaslom senkinek (a katona ismét feláll), mert én akarom végig csinálni, amit néhány éve elkezdtem. Ezzel a trükkel remélem kicsit le tudjuk csendesíteni ezt a tízmillió prolit. Talán így engem kevésbé fognak utálni, hiszen én felajánlottam a lemondásomat, csak ti nem találtok majd helyettem senkit. Kérlek szavazzatok, ki ért egyet az imént elhangzottakkal (a katona ismét feláll, de most egy sorozatlövésre is alkalmas fegyvert tart a kezében) ?
(…)
 
/ A bejegyzés csupán a képzelet szüleményei. Valódi élő alakokkal és eseményekkel való hasonlóság csak a véletlen műve lehet./

 

 


Címkék: kongresszus

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr581015946

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: e-Cafe light 2009.03.21. 13:23:29

A lehetséges kormányfőjelöltekről Ott van ugye Bokros. Aki hol mszp tag, hol nem. Néha országmegmentői szerepben tetszeleg, néha csak egyszeri világbankár „jobbnál-jobb” ötletekkel. De az mdf-ef randevúval eleve kiírta magát a baloldal komo…

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.21. 12:46:37

Gyurcsány átadja a hatalmat?Mégiscsak eljött Bokros ideje?A tegnap esti Tényekben vezető hír volt, hogy az MSZP hétvégi kongresszusán olyan javaslatokat fognak beterjeszteni, amelyek még a Reformszövetség tervezeténél is keményebb lépéseket tartalmaznak.…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása