Skip to content


Félelem és rettegés…

Szerző: Slanger - 2009.04.24. 10:27

Bookmark and Share

A mai Magyarországon nem éppen életbiztosítás cigánynak lenni. Legalábbis az utóbbi hónapok történései ugyancsak ezt mutatják. Molotov koktélok repkednek, roma családok lakta házakra, embereket lőnek le. Hát mi van itt kérem, olyan ez már mint Amerika?! Pedig mi a balkánon vagyunk.

Hónapok óta nem történik semmi érdemleges, a romák ellen elkövetett bűncselekmények felderítését illetően. Miért? Ha a munkám során nem tudom elvégezni a feladataimat, akkor kirúgnak. Aki csődöt mond a rendfenntartásban, a bűnüldözésben azt miért nem rúgják ki? Azért mert az illetőt Draskovicsnak hívják?!

Rengeteg a kérdés, csak a válaszok nincsenek sehol. Nem szeretem az összeesküvés-elméleteket, de nekem itt valami bűzlik. Kinek állhat érdekében, hogy a cigánytéma folyamatosan napirenden legyen, hogy a romák rettegésben éljenek? Na kinek?

 

 


Címkék: romák rasszizmus cigányság

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr221082728

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.04.24. 11:01:07

Tatárszentgyörgy 2.0Amikor februárban, a tatárszentgyörgyi gyilkosság mögött etnikai okokat véltem felfedezni, egy csomóan nekem rontottak, hogy miből gondolom én ezt, biztos csak uzsorás leszámolás volt, cigány elkövetőkkel, és biztos magyargyűlölő vagyo…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

idosb · http://valodi.blog.hu 2009.04.25. 09:37:49

Erősen az a látszat, hogy kissé mesterségesen is gerjesztett problémák ezek. Azomban kb. egy jó másfél évvel ezelőtt beszélgettem romákkal, a kialakuló negatív fejleményekről, tessék itt van.Roppant nagy probléma, hogy a többségi társadalom még mindíg nagyon keveset konyít a romákkal kapcsolatosan. Tudniillik az évek óta felgyülemlett, a politika generálta amúgy is meglevő gondok eredője az egész.Egyetlen percig sem gondoljuk, hogy ebben a romák teljesen vétlenek. Ma is beszélgetek romákkal, tekintve, hogy ilyen milljőben élek, s higyjék el,hogy ők is tudják hol a gond. Az , hogy ez javuljon esetleg, hatékonyan no arra már nincs releváns receptjük. Miért is?

idosb · http://valodi.blog.hu 2009.04.26. 17:09:08

Hát azért nincs, mert egyrészt nem is akarják, hogy legyen, másrészt a mentalitásuk kódoltsága sok tekintetben blokkolja őket. / tetszik gondolni nem tudják, de nulla önkritikával nem megy /

tavirdasz 2009.04.29. 16:23:42

a mai Magyarorszagon nem eppen eletbiztositas MAGYARNAK sem lenni!!!!
csak nyugodtan patyolgassatok a szemet cigogat,megerdemlik

süti beállítások módosítása