Skip to content


Vérző arcú győztesek (szép sport a box?)

Szerző: Slanger - 2009.04.27. 08:03

Bookmark and Share

Szeretjük a sportközvetítéseket a TV-ben, de számomra legnagyobb élmény mégis az, ha a sporteseményeket "élőben" nézhetem. Szívesen nézzük a labdajátékokat, legyen az  foci, kézilabda vagy kosárlabda. Unikum, ha híres csapatok ellen játszó hazai kedvenceinknek szurkolhatunk. Soha nem hagynám ki az úszóversenyeket, a Forma 1. futamokat. Mi tagadás, egyik legkedveltebb időtöltésünk kijárni a "lovira".  Nem fogadunk, csak nézelődünk. A nyüzsgés, a hajtók, de természetesen a főszereplők, a lovak látványa, küzdelme, teljes kikapcsolódást és szórakozást nyújtanak még a borongós időben is. A decemberi évzáró futamok évek óta kihagyhatatlan szórakozást jelentenek számunkra. 

Van azonban egy sportág, mely látványa nekem kifejezetten visszataszító: az ökölvívás.  A box számomra a vad, brutális "leverés", a másik fél megalázása fizikailag és szellemileg egyaránt. Hozzáértők, e sportág rajongói mondják, hogy a győzelem a fejekben, nem pedig  a  fizikai erőnlétben dől el.  Ma belepillantottam a magyar fiú küzdelmében.  Az utolsó perceknél kapcsoltam a csatornára. Győzött a mi fiunk.  Az ellenfél fején csattogtak a hatalmas kesztyűk, feje rongylabdaként himbálódzott a rámért ütésektől. A lassított bejátszáson a félájult fiú szája  bárgyú mosolyra nyílt. Duzzadt, vérző ajkából csorgott a nyál. Fájdalmas, homályos tekintettel nézett ki összepüfölt, bedagadt arcából. Láthatóan abban a pillanatban azt sem tudta, hogy hol van és fiú  e, vagy lány. A közönség őrjöngött, örült a magyar srác győzelmének. Ő pedig karját magasba emelte és összevarrt homlokával mit sem törődve, izzadtan, fáradt mosollyal köszönte meg a tapsot. A vesztest letámogatták a ringből, edzője vállát veregetve motyogott a fülébe valamit. "Majd legközelebb sikerül, majdnem te győztél, jobb voltál, mint ő."- gondolom, hogy valami ilyesmit súghatott a fiúnak, aki bólogatott. Látszólag fel sem fogta, mi történik körülötte,........ de majd kialussza a fájdalmát. Pihen egy-két napot, és újra elkezdi püfölni a homokzsákot, hogy mint mindig, sportszerűen végigveretesse magát a következő meccsen.

Remélem, hogy arra a viadalára  még véletlenül sem kapcsolok rá!
 

 
Évikati
 
 
 

 


Címkék: brutalitás évikati

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr801088607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása