Skip to content


Kicsit sokan dolgoznak az önkormányzatnál...

Szerző: Droli - 2009.05.16. 17:39

Bookmark and Share

Megjelent egy cikk az Indexen, mely arról szól, hogy a zuglói önkormányzat 150 milliót költött külső szakértőkre az elmúlt évben. Ezen a dolgon már nem lepődik meg napjaink harcedzett magyar állampolgára, mindenhol finanszírozzák a "holdudvart", hát, ezek szerint Zugló sem kivétel. Inkább kiemelnék egy mondatot:

A jogi iroda négy jogászt foglalkoztat, és még számos szakjogász dolgozik 292 fős polgármesteri hivatalban.

292 fős polgármesteri hivatal! Tudjátok, hol dolgozik 292 ember? Egy közepes méretű hipermarketben, ahol számtalan osztályt kell tölteni, plusz pénztárosok, vezetők, adminisztrátorok, stb. Egy ekkora méretű hiperben kb. napi 5000 vásárló fordul meg (ez jelenthet úgy 7500 embert), akit teljes körűen kiszolgálnak; teli polcokat talál, segítenek neki, kasszánál elszkennelik a termékeit, ha kell, intézik a házhozszállítást, hitelt, stb. (jó esetben). 7500 ember! Vajon az önkormányzatnál is megfordul napi 7500 ember, hogy szükséges ez a létszám?

Ha már annyira megszorítani akarunk, tessék, lehet itt kezdeni!


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr721124728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

idosb · http://valodi.blog.hu 2009.05.17. 12:59:46

Enyhe disztingvált kifejezés, hogy kissé. No az meg, hogy dolgoznak majdnem röhej. Bár ma már igen kificamodottan értelmezik a munka fogalmát.

vvv999 2009.05.19. 20:10:26

Önkormányzatnál látszattevékenységgel dolgozni = A drágábbik szociális ellátórendszert használni.
Az olcsóbb ellátórendszer a sima segély.

idosb · http://valodi.blog.hu 2009.05.21. 13:22:24

@vvv999: Az országot nagy mértékben lerombolhatja, a mérhetetlen munkának nevezett, semittevés, az inproduktív tevékenység csak rezsi, nem közvetlen értékteremtő. S ami még tetézi az egészet, hogy ennek a tevékenységnek van prioritása, főleg anyagi értelemben, de erkölcsileg is. Azaz a kétkezű munkás ember lenézetik. De ha pénz kell az államkasszába, no fizess megint te!!

Évikati 2009.05.31. 17:35:40

A mi kerületünkben is nagyon sok léhűtő, székfoglaló komcsi ücsörög a polgármesteri hivatalban. Azon csodálkozom, hogy a technikai eszközök fejlődése, a munkát segítő okos szerkentyűk beszerzése után sem csökkentették a létszámot.Már nem kell manuálisan írogatni, mechanikus gépeket veregetni,indigóval sokszorosítani, mégis duzzad a létszámuk. Családi, baráti összefonódások vannak (ott dolgozóktól hallottam)és ugyanazt csinálják, mint a kormányuk. Csak talán "szerényebben" lopnak.

süti beállítások módosítása