Skip to content


Jackson + katonasztori

Szerző: Droli - 2009.07.05. 08:02

Bookmark and Share

Megint visszatérek oda, hogy szegény Michael Jackson...

 

Olvasom, hogy a boncolás során találtak rajta olyan sérüléseket is, melyeket gyakorlás közben szerzett, az új turnéra készülés jegyében. Nem tudom. Olyanról már hallottam, hogy valakit megrázott a mikrofon, vagy meghúzta a csuklóját, miközben a mikrofonállványt forgatta, de hogy mi egyébtől lehet megsérülni?

 

Jó, nem játszom a naivat. Jackson a színpadi koreográfia gyakorlása során sérült meg. Mert ő táncolt is (volna). Emlékszem, mikor egy Nika nevű csodálatos tizenéves énekesnő fellépett nálunk a laktanyában, kb. 800 újonc előtt, persze hozott magával még három bomba táncost is. A sürgő-pörgő tánc közben kristálytisztán, pontosan énekelt, mikor vége lett a számnak, meg csapzottan, levegő után kapkodva mondta az összekötőszöveget. Persze hogy playback volt. Mi köze ennek a zenéhez? (A bulit a Borsodi Sör szponzorálta, persze a nekünk szánt ingyen söröket elvitték a hivatásosok és szerződésesek, ezt meg kellett most jegyeznem :-)

 

De térjünk vissza Jackohoz. Nem tudom, én annyira nem rajongok érte, de elismerem, nagyszerű zenész, szerző, miegymás. Ha kiállt volna a színpadra, s a mikrofonba kapaszkodva énekli végig a számokat, engem cseppet sem zavart volna (de szerintem a nézők többségét sem). Nem vártam volna el, hogy előadja az olimpiai torna aranyérmes talajgyakorlatát közben, engem az nem érdekel. Akit ez érdekel, az menjen el egy táncversenyre; én speciel azért utálom ezt, mert vagy az ének rovására megy, vagy playback, s egyiket sem szeretem. A dolog pikantériája, hogy az 50 koncertet mikrofonba kapaszkodva alighanem könnyebben kibírta volna Jacko, de ezen tánckoreográfiákkal látjuk, mi lett a vége (mert közrejátszott ez is a halálában biztosan, idegileg és fizikailag is).

 

(De hogy egy másik katonatörténettel fejezzem be ezt a posztot: Mesélte a főtörzs, hogy pár évvel azelőtt, mikor még nem lehetett majdnem minden hétvégén hazamenni, valami Csilla vagy Anita lépett fel náluk. Nagyon dekoratív énekesnő volt, a terem meg tele kiskatonákkal, akik már másfél hónapja nem láttak nőt, emiatt a hangulat enyhén „feszült” volt; a kiképzők – biztonsági embert játszva – sorfalat húztak fel a színpad elé, nehogy az énekesnőnek „baja essen”. Szóval: ott van vagy ezer kiéhezett katona, bejön a művésznő, persze kint van mindene, mert miért is ne, s megszólalt: „Miért vagytok ilyen távol, gyertek közelebb!”. A hatás leírhatatlan volt, a kiskatonák megrohamozták a színpadot, borult minden, a kiképzők sorfala összeomlott, alig tudták kimenekíteni az énekesnőt :-)

 


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr511226000

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása