Skip to content


Szúnyogkérdés

Szerző: Droli - 2009.07.21. 09:08

Bookmark and Share

Te is utálod a szúnyogokat?

 

Érdekes problémáról olvastam minap a Tudatos vásárló honlapján: a szúnyogok elleni védekezésről. Ugyebár a vegyi úton történő védekezésnél az alkalmazott vegyszerről előbb-utóbb kiderül, hogy veszélyes az ember egészségére, illetve más élőlényre is. Másrészről viszont a szúnyog egy rohadt kellemetlen állat, s azon túl, hogy csíp, zümmög, még betegséget is terjeszthet, tehát valamit tenni kell ellene. A szerző felsorol pár természetes praktikát, melyek segítségével valamennyire védekezhetünk a vérszívók ellen, csak ezek hatékonysága meg kérdéses, másrészt csak kis területen alkalmazható. És itt fel is merül a nagy kérdés: mi a jobb?

 

„A” verzió: irtsuk őket vegyszeres úton, megkockáztatva, hogy a későbbiekben betegséget kapunk a vegyszertől,

 

„B” verzió: próbáljuk vegyszermentesen megoldani, kockáztatva, hogy azok a dögök megesznek minket, ha nem jön be.

 

Érdekelne, melyik verziót választanátok?

 

+1 kérdés: Ti hogyan védekeztek a szúnyogok ellen?

 


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr831257461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.07.21. 09:48:43

Persze a nő szúnyogok a vérszívók :D

A városban nincs annyi. Ablakot szúnyogháló nélkül nem nyitunk. Van ilyen elektromos lámpánk, ami elvileg odavonzza és megégeti az ilyen kis repülő cuccokat.
Ha mondjuk nagyszülőzünk, akkor tetőtől talpig befújom magunkat egy bio fújkával, nem írom a nevét, nehogy bünti legyen, fene se tudja manapság :) Nem büdös, úgy látom, hatásos is.

Szerintem a vegyszerre is immunisok lesznek elég hamar, mert nagyon alkalmazkodók.

Marad a jó öreg csapkodás :D

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2009.07.21. 11:24:10

Mi is valami bio cuccal fújjuk be magunkat, ez drága és büdös, de hatásos. Aludtam már olyan szobában, ami tele volt szúnyoggal, és nem csíptek. Amúgy az olyan cucc, ami nem nyírja ki őket, hosszú távon hatásosabb, mert nem tudnak hozzá úgy alkalmazkodni - nem működik a szelekció, a következő generáció is utálni fogja a szagát.

anarcho78 2009.07.21. 11:36:00

Párom vmi protect cuccal keni be magát. én oldschool szúnyogharcos vagyok: ha hosszabb kintlétre számítok erősen szúnyogos helyeken, 1 cigi beáztatva fél liter vízbe, azt elkenem magaman. közelembe se jönnek. nikotin felszívódásáról nincs információ:) a szúnyogok leütését még buddhista közeli lelkem is ellenzi (nem szivatni emiatt!:))

Z

süti beállítások módosítása