Skip to content


BKV (A nap képe)

Szerző: Slanger - 2009.07.25. 08:27

Bookmark and Share

 

Barcelonában sok ilyen villamossín van. Nincs egy eldobott csikk, egy szemét, csak gyönyörű pázsit.
 
Évikati
 
Azt hiszem, hogy ezt célul tűzhetné ki magának a BKV is. Amilyen profi alkalmazottak dolgoznak a cégnél, és amennyibe az adófizetőknek kerül az állami vállalat, valami hasonló eredményt igazán felmutathatnának. Lelki szemeim előtt már látom is a „Holnapi újság” címlapját 2098-ból. „A jól működő  BKV, közbeszerzést írt ki a villamosok nyomsávjának füvesítésére.” Habár ha jobban belegondolok, kezdetnek az is elég lenne, ha tiszták lennének a tömegközlekedési eszközök.
 
 

 

 


Címkék: bkv nap képe évikati

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr881267176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Évikati 2009.07.25. 10:24:36

Nem csak a járműveik koszosak, hanem a megállókban is szörnyű állapotok uralkodnak. Egy nagy forgalmú megállóban nem elegendő elől egy szemétgyűjtő. Aki hátul akar felszállni (megfigyeltem), soha nem viszi előre a csikket, vagy a szemetet. Bedobja a sínek közé. Nem mindig a szemetelő utasok a hunyók! A 100 milliós végkielégítésből pár szemetest kitehettek volna a forgalmas megállókba.

snorbi 2009.07.25. 11:25:44

@Évikati: De, _mindig_ a szemetelő utasok a hunyók. Elég rendszeresen söprögetik az utcákat, de a köcsög bagósok versenyt űznek abból, hogy ki tudja jobban pöckölni a csikket (tisztelet a kivételnek, ami szvsz 1%). Vajon az ilyenek otthon, a tv előtt ülve is simán bepöckölik a csikket a sarokba?!?

Évikati 2009.07.25. 11:31:45

@snorbi: ahol emberek közlekednek tömegesen, ott mindig van szemét. Ezért kellene biztosítani olyan feltételeket, hogy legyen megfelelő hely a cigipöckölőknek, ahova eldobhatják a csikket. Ahol emberek élnek, a világon mindenhol, óhatatlanul sok a szemét. A városnak kell gondoskodni annak eltakarításáról, az adózók pénzéből. Helsinkiben (ahol nem régen jártam) estére nagyon sok szemét összegyűlik a parkokban, de reggelre egy eldobott gyufát már nem látni. Stockholmban szintén, és nem sorolom tovább. Euróba szinte minden fővárosában , országaiban jártam. Példátlan, ahogy Budapestet lezüllesztették szemétileg.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.07.25. 11:59:23

A MÁVnál meg aztán tényleg katasztrofális a helyzet. Biztosan ti is jártatok már olyan vasútállomáson, ahol a peronokon egyáltalán nincs szemetes. Általában ezeken a helyeken a vágányok között bokáig érő a szemét. Én is dohányzom, és jellemzően nem pöckölöm el a csikket. Viszont gyakran előfordul, hogy közel s távol nincs kirakva gyűjtőedény, bés az ember nem tud mit kezdeni a cigicsikkel. Persze jó megoldás lenne a leszokás. De jó lenne.

Évikati 2009.07.25. 13:13:27

@Slanger: nekem sikerült:-) A férjem nem is szeretne leszokni. Szeret cigizni:-(
Utaztunk Mo.-n olyan helyeken, ahol megszűnt a kis állomás és felét széthordták. Ami még ott csúfoskodik belőle, azt belepte a gaz, illemhelynek használják. Nincs felelős, csak az ember szégyenkezik a turistaként hozzánk látogatók előtt is.

juergirl 2009.07.26. 20:24:04

Szerintem kijelölt dohányzók kellenének, megfelelő "hamutartóval". :D Aki máshol cigizik, azt büntetni. Kész.
A kávéfüggők is mennek a boltba egy kávéért, hiába megy el a villamos amit elérhetnének. Ha netán ez lenne a problémájuk a dohányosoknak a kijelölt hely miatt... :P

A képet nézve:
én is akarok egy pár sínt a pázsitomra! :D

juergirl 2009.07.26. 20:29:46

Kimaradt a "válasz" gomb. Bocsi! :S

Évikati 2009.07.26. 21:55:15

@juergen1: Vigyázz, hol szerzed be a síneket:-)
(Sok MÁV járat megszűntével bizonyára nagy a kínálat.)

süti beállítások módosítása