Skip to content


A főpolgármester újra agyal

Szerző: Slanger - 2009.08.07. 07:57

Bookmark and Share

Most, hogy a 4-es metró fúrópajzsa átért a Duna alatt, Demszky Gábor ismét grandiózus terveiről tájékoztatta a sajtó munkatársait, a 30 méteres mélységben tartott sajtótájékoztatóján. Demszky a jól megérdemelt nyári szabadságát ugyanis Stockholmban töltötte, ahol megszemlélte az ottani metrót is.

 
 
A stockholmi metróról azt kell tudni, hogy amint látható is, kirobbantották a sziklából az aluljárókat és szinte hozzá sem nyúltak. Minden állomást kipingáltak, jellegzetes motívumokkal.
 
Ez annyira megtetszett a főpolgármesternek, hogy a Strabaggal már egyeztetésbe is kezdett, egy esetleges közbeszerzés lehetőségéről. A további fejlesztéseket már csak az is indokolja, hogy eddig csupán egy év csúszás van a 4-es metró építésében, illetve a közvélemény további korbácsolására alkalmas következményekkel lehet számolni abban az esetben, ha a stockholmi mintára megépítik a Fővám téri metró megállót.
 
A főpolgármester nem titkolt célja, hogy a Mecsekből mintegy 1 millió köbméter sziklát szállítsanak Budapestre, hogy aztán abból a stockholmi mintának megfelelő aluljárót és megállót építsenek ki. A Starbaggal folytatott egyeztetések során - a tervezett közbeszerzés nyertesének részéről-, már felmerült egy esetleges völgyhíd megépítésének lehetősége  is a Mecsekben, a Kőröshegyi mintájára.
 
A főpolgármester elmondása szerint, ez a plusz építkezés is bőven belefér a 4-es metró tervezett 2.000.000.000.000 forintos költségvetésébe. Gábor úgy látja, hogy elgondolása környezetvédelmi szempontból is rendkívül hasznos lenne Budapest számára, hiszen a Mecsekből transzportált 1.000.000 köbméter szikla depózása, a pesti alsó rakparton történne. Ez szinte maga után vonja, a gépkocsikkal történő behajtás korlátozását egész pestre vonatkozóan, így az elkövetkező években a szmogriadó bevezetése sem lehet indokolt.
 
 
 

Címkék: metro fikció

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr621294065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Évikati 2009.08.07. 08:20:05

Én még annak is örülnék, ha határidőre a "barlangokkal" elkészülnének. Talán az asztmások gyógyítására is alkalmasak lennének ezek a barlangok:-), nem menne kárba a befektetett pénz és energia.

pan77 2009.08.11. 11:47:00

Miért kell mások ötleteit ellopni???? Nehogymár ne legyünk találékonyak?
Amúgy itt a megérkezés pillanatai: arch-tv.hu/archtv/drupal/?q=node/729

süti beállítások módosítása