Skip to content


Centrum parkolótársaság és a VII. kerület

Szerző: Droli - 2009.09.22. 08:09

Bookmark and Share

A Centrum továbbra is szedheti a pénzt a VII. kerületben - hiába, jó üzlet a parkolás a Centrumnak és a pártoknak is. Megvizsgálták, nem lenne-e érdemesebb magának a kerületnek foglalkozni az egésszel, de nem. Lásd az alábbi idézetet:

A hétfői rendkívüli ülésen mégsem a pályázatról, hanem egy kisebb méretű Excel tábláról vitatkoztak a képviselők. A szakértői anyagnak nevezett táblázat kimutatta, hogy mintegy 700 millió forintos egyszeri befektetésre van szüksége annak, aki saját cég alapításával akarja átvenni a parkolási rendszer üzemeltetését.

Az előterjesztés a szakértőt idézve annyit közölt a képviselőkkel, hogy „a becsült fejlesztési igény” önálló társaság alapítása esetén „kb. 600 millió Ft” beruházásokra (informatika, pénzszámláló, berendezési tárgyak, gépkocsik, szervizfelszerelések, stb.) és „kb. 150 millió Ft” fogyóeszközökre (alkatrészek, jegyek, kártyák, iroda, ügyfélszolgálat, stb.).

A szakértő szerint a vállalkozás menedzseléséhez hét igazgató is kell.

Hát igen, ez olyan tipikus "magyar bürokratikus" döntés. 750 millába kerül a megvalósítása? A várható bevétel miért nincs mellette? Aztán: minek ehhez hét igazgató? Jó kis "ejtőernyős állások" lennének, azt tudom, de az igazán szörnyű az az, hogy így nyíltan a képünkbe vágják ezt, már el sem próbálják sumákolni. Megkockáztatom, mégcsak botrány sem lenne belőle. A magyar gyomor sokat kibír.

Kedves VII. kerületi képviselő urak és hölgyek! Hogy a laposfejű denevérarcú elefántot szopassátok az éj leple alatt hűs szellőben, ne a népet! Ha nem tudtok egy normális parkolótársaságot összehozni, s inkább a Centrum nevű rablóbandának adjátok a jogot továbbra is, akkor szépen le kell mondani, behúzni fület-farkat, elkullogni, s átadni a helyeket és a tiszteletdíjakat arra alkalmasabb személyeknek!


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr281397525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalay · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.09.22. 11:28:07

Vagyis valamelyik politikus körnek pont ennyi pénze van - mivel nyilván rájuk írták ki a pályázatot. Én a gyáli rendszert ismerem, ott ugyan ez megy - kiírják mondjuk az útfelújítást, amit aztán előre tudják, melyik kap meg. Ez van.

eberti 2009.09.22. 11:39:10

Amikor kitalálták,hogy kirúgják a Centrumot a rablógazdálkodás miatt, nem kalkulálták be:mennyit veszítenek (nem a kerületek) ezzel.
Oszt' rájöttek és meghosszabbították a C. működését...

Veronikamama 2009.09.22. 17:24:10

Ennél a Centrum társaságnál is érdemes lenne megvizsgálni a bevételeket. Vajon hová tünik el az a rengeteg pénz?????

gesa2 2009.09.22. 20:14:40

@Veronikamama: 17:24 Lehet meglepődnénk(vagy nem)ha kitudódna az igazság. Mire elérünk a választásig, olyan immunisak leszünk ezekre a dolgokra, hogy a 100 millás végkielégítés aprópénznek fog tűnni a többihez képest.A lókaka dobálás elkezdődött némi patarúgással tűzdelve. Mi meg csak kapkodjuk a fejünket hol "jobbra", hol "balra"és csak ámulunk az összegeken és elmélázunk azon mit kellett volna tenni azért, hogy ne középre kerüljünk. Némi gondolkodás után arra jutottam, hogy csak "nyalni" kellett volna, na de kinek van akkora nyelve? Na meg gusztusa. Nem mondom azért ész is kell ahhoz, hogy ennyit összekaparjanak, ami nem kell hozzá az a tisztesség és becsület.

xuxu (törölt) 2009.09.25. 23:24:27

Na a zsidó negyed és a társasága a világ szégyene! No comment!

süti beállítások módosítása