Skip to content


A halálbüntetés kijárna, ugye ki?

Szerző: Slanger - 2009.10.15. 08:37

Bookmark and Share

Alapjában véve nem támogatom a halálbüntetést. Már csak azért sem, mert akárhogy is nézzük, nem mindenki bűnösként kerül börtönbe, illetve egy fejlett társadalomban nem tartom a büntetésnek ezt a formáját elfogadhatónak. Vannak azonban olyan esetek, amik hallatán ökölbe szorul az ember gyomra, és azt mondja, hogy ezek nem emberek, és fel kellene őket akasztani.

Először a kékfényben láttam a riportot, amelyben bemutatták annak a fiúnak az esetét, akit cellatársai a Tököli Börtönben megerőszakoltak, majd felakasztottak.
 

 
Jó abban szinte biztos vagyok, hogy nem csak pecalopás miatt került Tökölre a későbbi áldozat, de azért ez mégsem járja.
Egyszerűen nem is tudom felfogni, hogy milyen lelkivilága lehet azoknak az embereknek, akik ezt a szörnyűséget elkövették. Megerőszakolni egy védtelen gyereket, majd felakasztani. Hihetetlen. Ilyenkor persze keresik a felelőst, jelzem nagyon helyesen. Ez azonban már nem támasztja fel a halottat. Ahogy az sem, hogy 55 év fegyházat kaptak az elkövetők, összesen. Ilyenkor azért eljátszik az ember a gondolattal, hogy lógni kellene mindegyiküknek, pont úgy mint Barnabásnak. A mokka riportban az is elhangzott, hogy a szomszédos cella lakói is hallották amikor az eset történt. Na őket is jó alaposan meg kellene büntetni. Szépen végére járni a dolognak, és minden felelőst (legyen az  őr, börtönparancsnok, akárki) egytől egyig vasszigorral megbüntetni.
 

Mivel fiatalkorúak börtönéről van szó, akárhogy is, de ezek az „emberek” előbb utóbb szabadlábra kerülnek. Ez szinte biztos. Kérdem én, ki fog minket megvédeni az ilyen, és ehhez hasonló embernek nem nevezhető lényektől? Elkurvult ez a társadalom, és ennek megállapításához nem kell szociológusnak lenni.

 


Címkék: társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr521449117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veronikamama 2009.10.15. 11:11:52

Egyetértek Veled, bizony ez esetben megérdemelnék ugyanezt.
A börtönb en már nem lesznek jobbak, és ha egyszer kijönnek, még nagyobb állat lesz belőlük, semmi értelme az adófizetők pénzén tartani az ilyen aljas gonosztevőket. Kötelet nekik!!!!

idosb · http://valodi.blog.hu 2009.10.15. 11:18:55

Aki minden gátlás nélkül kioltja más ember életét, annak igenis azzal kellene számolnia, hogy elvétetik az övé is. Ez nem agresszivitás a részemről, csak az úgy mond praktikus arányosság szigorú de igazságos elvét követem. Nem idealizmusról van szó, de senkinek ne legye joga az emberi élet kioltásához, aki mégis teszi a saját életéhez való jogát veszíti el.

Fényhajú 2009.10.15. 11:47:39

"Kérdem én, ki fog minket megvédeni az ilyen, és ehhez hasonló embernek nem nevezhető lényektől?"-A lipótmezei gondozó már biztos nem ,mert bezárták.Onnan is teleportáltak át betegeket más korházak osztályaira..Pl: gyermekpszhié mellé pedofilokat!
Ezektől senki nem véd meg ..

Zia1 2009.10.15. 11:54:48

@idosb: tudod, egy nagy baj van ezzel. Számos esetben ártatlan embereket ítélnek el, mert nem találják az igazi tettest. Aztán mikor kiderül az igazság.....mondd hogyan lehet feltámasztani azt akit kivégeztek?
A szívem mélyén én is azt mondom, szemet szemért.....de mindig ott van a kétely...
Nemrégiben olvastam, megfelelő eszközökkel már a DNS-t is lehet hamisítani............

Zia1 2009.10.15. 11:56:32

Persze szerintem is megérdemelnék ezek az állatok a halálbüntetést....és előtte őket is erőszakolják meg.......nagyon sokan...

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.10.15. 12:55:40

Mint mindenbe, az elítélésbe is csúszhat hiba, tehát lehet, hogy ártatlan az illető, de ugye ez felfogható a szokásos hibaszázaléknak, amivel lehet takarózni. Én simán, de a gyerekgyilkosoknak tutira kötelet adnék. Oké, akkor szurit, mit bánom én. Nincs joga erőszakkal elvenni más életét, főleg olyanét, aki előtt még ott az élet. Persze, nekem sincs elvenni az övét, ördögi kör.
Manapság már nincs morál, nincs erkölcs, bármit megtehetnek az emberek, pár év börtönöcske közpénzből, aztán lehet folytatni.

zsbela (törölt) 2009.10.15. 14:07:51

Btk. 37.§ A büntetés a bűncselekmény elkövetése miatt a törvényben meghatározott joghátrány.
A halálbüntetést a 23/1990. (X.31.) AB határozat megsemmisítette, (a nemzetközi jognak megfelelő módon). Az más kérdés, hogy emberileg etikai, morális alapon mit gondol az ember. A Bv. intézetekben elkövetett jogsértéseket ugyanúgy meg kell torolni, mint a börtönön kívül elkövetetteket. A bíróság csak a meglévő jogszabályok alapján tud ítélkezni, tehát halálbüntetést, -pláne fiatalkorúakra - nem szabhat ki.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.10.15. 14:10:41

@zsbela: persze ez világos. Nem lehet valaki úgy halálra ítélni, hogy nincs erre vonatkozó törvény. Csak az embernél kiverik ezek a dolgok a biztosítékot. Nálam legalábbis biztosan.

daniferi 2009.10.15. 15:45:23

Pár hónap magánzárka, aztán megőrül az ember. Nem kell ide halálbüntetés :)

zsbela (törölt) 2009.10.15. 16:55:04

@daniferi: Ez így nem működik. Fogda fenyítés is csak max. 20 nap lehet, börtön fokozatban.

Horizont 2009.10.15. 18:16:24

Nem szoktam a KÉK Fényt nézni, mert nehéz már elviselni ezt a sok szörnyűséget ami ránk zúdul. Most mégis odakapcsoltam. Annyira sajnáltam azt a szegény fiút, és mikor sorolták a válogatott kínzásokat nem bírtam tovább elkapcsoltam. Állítólag tényleg csak horgászbotokat lopott, lehet nagy értékűeket, előtte halt meg az anyukája.szóval minden összejött neki. Lopni bűn,(de sokan nem tudják ezt ott fenn jó magasan) de ez nagy büntetés volt neki. Hol voltak a börtönőrök, nevelőtisztek, stb? Egy mondat megütötte a fülem amikor az egyik állat az utolsó szó jogán azt mondta a bírónak, nem is sejtik mi folyik a fiatalkorúak börtönében! Meglepődnék ha ott másképp mennének a dolgok mint itt kinn!!
Halálbüntetés időnként jó lenne, de az nem olyan nagy szenvedés, viszont ha arra gondolok, hogy a mi pénzünkből tartják el őket életük végéig!
Sajnos sok tévedés van ma nálunk, rendőrség, ügyészség részéről, és ha azokat kivégezték volna? Nem tud jól gondolkozni az ember. Mert ha szegény Pusoma Dénesre gondolok. Bár ő maga elintézte magát végül.
Az ideális az lenne ha csak normális emberek élnének a földön. Erre sajnos esély sincs!

reKorrekt 2009.10.16. 08:30:43

KÖTÉL (lmpvs)!
Az összes mocskos gyilkost kivégeztetném az biztos! Fizessük inkább a temetést, mint évekig a moziszobát-edzőtermek-menzát-fűtést... bár az ilyenek még azt sem érdemlik; disznók elé dobni, 'oszt viszlát. Ne féljetek, néhány hónap múlva erősen visszaesne a 80 éves nénikéket erőszakoló-gyilkoló mocskos cigányok száma...
Rasszista-e vagyok-e? Pont leszarom.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.10.16. 08:36:59

@reKorrekt: abba most nem menjünk bele, hogy romákról, vagy magyarokról van e szó. A lényeg, hogy azt kellene büntetni aki bűnös.

reKorrekt 2009.10.16. 08:41:03

@Slanger: "...romákról, vagy magyarokról..."
Micsoda megkülönböztetés ez?! :) Nyilván tök mindegy hogy kifiaborja, a lényeg hogy minden rohadt gyilkos halálnak halálával holjon!

süti beállítások módosítása