Skip to content


Miért vigyorog Zuschlag János? (A nap kérdése)

Szerző: Slanger - 2009.11.16. 11:45

Bookmark and Share

Annak ellenére, hogy nem nagy érdeklődéssel figyelem az eseményeket, valamilyen hír kapcsán szinte naponta hallani a Zuschlag által elkövetett disznóságokról. Napjainkban (hálás téma a médiának) Gyurcsány Ferenc  "őszinte" vallomásától hangos a sajtó, aki tanúként kapcsolódik az eseményekhez. Mint kiderült - " lehet, hogy megtörtént, lehetséges, hogy nem", de ő bizony már nem emlékszik semmire. Egyet viszont bizton állít, hogy maximálisan megbízott ebben a fiatal, talpraesett srácban.

A bírói meghallgatások alatt - mint látni lehetett - mindenki a helyzetnek megfelelő komolysággal válaszolt a feltett kérdésekre. Egy ember arca volt csak mosolygós, profilból nézve szinte jókedvűnek tűnt minden alkalommal. Ő pedig nem más, mint a főszereplő: Zuschlag János.

Felmerült bennem a kérdés, minek örül ez a fickó? Arcán néha az elégedettség vigyora, a pimasz, gunyoros mosoly, melyre nem találok magyarázatot. (Valamikor láttam már ezt a vigyort, amikor ízléstelen viccét elsütötte párttársa előtt a holocaust áldozatairól.)
Valamit tudhat ez a fiú, ami ebben a helyzetben is okot ad a vidámságára. Talán nem játszotta még ki a nyerő lapjait? Talán biztos abban, hogy egyszer csak végetér a herce-hurca, és az elkötelezett párttársai kihúzzák ebből a "méltatlan" helyzetből. Ő tudja a legjobban, hogy nagyon sokan tartoznak neki.

Persze azon sem csodálkoznék, ha csupán azért vigyorog, mert főszereplője évek óta egy olyan aljas visszaélésnek, melynek szálait kigobozni szinte lehetetlen, melyben magával ránthat olyan politikusokat, akik futtaták és felemelték, hogy azután a kapzsiság gödrébe együtt landoljanak.

Ezek csak találgatások. A biztosat nem tudom, talán mások választ adnak e kérdésemre: Miért vigyorog Zuschlag a tárgyalóteremben?
 
Évikat
 

 


Címkék: politika nap kérdése évikati

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr481528242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zia1 2009.11.16. 16:30:33

Elég régen húzódik a dolog, eredmény semmi.mosolyoghat, sőt röhöghet is a pofánkba. Még fizetést is kap érte............minden oka megvan a röhögésre........

Évikati 2009.11.16. 16:34:07

@Zia1: gondolod, hogy a dutyiban kapja ő is a fizetését?

mérges öregúr 2009.11.16. 19:27:25

Zuschlag Jánosnál antipatikusab, politikai törtetőt nemigen látott a világ. Ez tény.
Az is tény, hogy Zuschlag János gyanús körülmények között meggazdagodott.
Zuschlag János ellen politikai koncepciós per folyik. Ez megint egy tény.
A koncepció lényege, hogy kormánytisztviselők, politikusok tudta és támogatása nélkül Cusi nem sikíthatott volna. A "támogatás" koncepció az ügyészségi kihallgatásokon megbukott, minden kísérlet, hogy neves politikusokat társtettesként meggyanúsítsanak hamvába holt. A "tudott róla" koncepció a bírósági tárgyalásokra maradt
Cusi hallgat és vigyorog, mert tudja, hogy a tárgyalás nem róla szól. Súlyos bűncselekményekkel vádolják:: bűnszövetketben elkövetett csalás, sikkasztás. okirathamisítás, de a bizonyítékok furcsák. Sehol egy fecni hamis papír, sehol egy hamis bizonylat (gyanusak vannak dögivel), de van tanuvallomások végtelen sora, köztük testi-lelki jóbarátja, titkárságának vezetője, negyedrendű vádlottársa. Aki éveken át felvette saját telefonjára barátja telefonbeszélgetéseit. Sajnos a módszer nem tökéletes, hiszen csak az egyik beszélgetőt, Cusit, lehet hallani. A bíróság nyolc (8) tárgyalási napon át találgatta, hogy kik lehettek a beszélgető partnerek. Gyanús adat rengeteg, bizonyíték egy szál sem került elő.
Ezért Cusi hallgat és vigyorog.
Azért egy kicsit szomorú is, mert azt is tudja. hogy a választásokig biztos nem szabadul, hiszen neve kampány jelszó és tárgyalására minisztereket, államtitkárokat és más vezető politikusokat idéznek a "tudott róla" koncepció jegyében. Ma például Szilvássy Györgyöt, akivel az ügyész jól összeveszett azon, hogy Cusi telefonjának NBH-s lehallgatása az ügyészségtől vagy az NBH-tól szivárgott-e ki. Persze, hogy Cusi hallgat és vigyorog. .

Évikati 2009.11.17. 07:23:45

Nem vagyok abban biztos, hogy koncepciós per folyik ellene. Sőt, az az érzésem, hogy neki éppen úgy vaj van a füle mögött, mint azoknak, akik majd ezután következnek.
(Miből fizette ki az 50 milliót?)

mérges öregúr 2009.11.17. 15:54:43

Azt írtam:
"Az is tény, hogy Zuschlag János gyanús körülmények között meggazdagodott. "
Hol, mikor, mennyit, és hogyan sikkasztott, bűnszövetkezett és hamisított a Cusi?
A perben ezzel a kutya sem foglalkozik. A ráfordított idő arányát tekintve ezek legfeljebb huszadrangu kérdések
(Ja, és az ügyészség által zárolt számlájáról hogyan és KINEK fizette vissza az 50 millát?).

A per pont azért koncepciós, mert teljesen mellékes, hogy m

mérges öregúr 2009.11.17. 16:05:11

mit is követett el, majd ül érte annyit, amennyit előzetesben töltött. Lehet, hogy többet, lehet hogy kevesebbet, mint amit megérdemel. Ez itt a jogállam vége oszt' jónapot

eberti 2009.11.19. 10:35:46

Azért vigyorog mert lesz közös témája a még szabadlábon lévő cimboráival ha cellatársak lesznek...

süti beállítások módosítása