Skip to content


A prevenció az igazi

Szerző: Slanger - 2009.11.20. 07:53

Bookmark and Share

Akinek már tökéletesen tele a hócipője a H1N1-el, az akár lapozhat is.

Ha meg akarunk előzni valamilyen betegséget, elég gyakran előfordul, hogy különböző praktikákat, fortélyokat alkalmazunk, immunitásunk megőrzése érdekében. De nehogy bárki azt higgye, hogy csak mi vagyunk ilyen felvilágosultak, a Moldávok is azok.
 
Moldovában ugyanis rendkívüli erőket mozgósítanak a H1N1 influenza leküzdése érdekében. A moldovai védelmi minisztérium vezető főorvosa bejelentette, hogy szinte már ember feletti az az erőfeszítés, amit a moldovai kormány a honvédelem védelmének érdekében tesz. Bejelentették ugyanis, hogy katonáik ezentúl 25 gramm vöröshagymát, és 15 gramm fokhagymát kapnak (pluszban) naponta. Nem titok, ők így akarnak gátat szabni az egyre elharapódzó H1N1 vírusnak.
 
A gyógyszer
 
Nem megerősített hírek szerint a napokban találkozik Sergiu Vasislita ezredes Székely Tamás egészségügyi miniszterrel, egy jövőbeni együttműködés részleteinek megvitatása céljából. Székely ugyanis kormányzati felhatalmazást kapott, miszerint a magyar piacra előállított oltóanyagot hazánk fokhagymára cserélheti. Az ügyet azzal magyarázzák, hogy a magyarok rendkívül kis számban oltatták magukat, így néhány millió vakcina minden bizonnyal feleslegessé válik. Az oltóanyagért cserébe járó fokhagymát, azoknak a magyar gazdáknak ajándékozza a kormány, akik részt vesznek a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium főzőversenyén, ezzel is támogatva a multik polcain hegyekben álló büdös hús (és tejnek nevezett valami), értékesítésének fellendítését.
 

(A „25 gramm vöröshagyma, és 15 gramm fokhagyma” rész igaz, viszont a többi csak fikció. De ne feledjétek, ez Magyarország, és mint tudjuk, itt bármi megtörténhet.)

 


Címkék: fikció megelőzés fricska h1n1

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr641538679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Évikati 2009.11.20. 08:51:29

Falun élő nagyszüleimnek egyik fontos "gyógyszere" volt a fokhagyma. A náluk eltöltött nyári szünidő alatt velem is nagyon sok fokhagymát etettek. A népi gyógyászat szerint (már tudományos kutatások is igazolták) a fokhagyma nagyon sok betegséget gyógyít, illetve rendszeres fogyasztásával megelőzhetőek a betegségek.( Szív és érrendszeri betegségek, gyermekeknél gyakran előforduló cérnagiliszta...stb.)
Nem is olyan buták ezek a moldovaiak:-)
Minden esetre sokkal jobb, mint a vegyileg előállított gyógyszer.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.11.20. 10:52:18

Bizony! A legjobb gyógyszer a vajas kenyér rászeletelve jó sok vöröshagyma. Hányszor segített már... Ha náthám van, vagy influenzaizém, mindig bevágok ebből vagy ötöt, s utána jelentősen jobban vagyok. A sokaknak kellemetlen hagymaszagot meg közömbösíteni lehet némi cukorkával.

talánegyszer 2009.11.22. 14:05:21

A természetgyógyászt számomra is fontos.Nem szabad azért elfelejteni a moderngyógyászatot sem.;gyermekbénúlás,tbc,stb.

süti beállítások módosítása