Skip to content


Rendőrséget akarunk!

Szerző: Slanger - 2009.11.25. 08:18

Bookmark and Share

Mindenki tudja, hogy mi történt a közelmúltban Sajóbábonyban, ezért erre nem is igazán reflektálnék. Talán csak a következményekre. Olvasom ugyanis, hogy saját rendőrőrse lesz a 3200 lakosú településnek. Mégpedig azért, mert a helyieknek igénye van a rendőrségre, és mivel a közelmúltban ők is várossá avanzsáltak, talán jár is nekik. A Gárda vs. Cigányok balhét követően meg is kapják az őrsüket, ahol december 1.-től 12 fővel fogják óvni rendkívül jól felkészült rendőreink a közrendet. Na, azt hiszem ez jó hír.

A település ahol lakom, közel tízezer fős kisváros. Nálunk is vannak cigányok, de különös gond nincs velük. Ugyanakkor meglehetősen rossz a bűnözési statisztika. Sok a betörés, a lopás. A városban rendőrség nincs. A lakók több helyen, többször is felszólaltak már, hogy rendőrséget akarunk, tehát igényünk van rá. Ezt az illetékesek persze többször meg is ígérték, de a tettek elmaradtak. Tehát: cigányunk van, város vagyunk, 10.000 fő a lakosok száma, vannak bűncselekmények, igény is van a rendőrségre. Akkor?
 
Kérdezem én, mit kell tennie ahhoz egy településnek, hogy rendőrőrse legyen? Szervezzünk egy Jobbikos lakossági fórumot?
 
 

Címkék: rendőrség

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr11548874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.11.25. 09:08:16

Én azt hittem, mindenhol van rendőrség, még falvakban is egy-egy őrs.
Rémesen tájékozatlan vagyok :(

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.11.25. 11:28:29

@Vorg a Halhatatlan Báró: lehet, hogy régen volt mindenhol rendőrség, de ma ez már nem így van.

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.11.25. 11:32:03

@Slanger: Nem értem, ez hogy lehetséges. Tegnap eszementen furikázott ugyanaz a rendőrautó a városban, nem lehetett nem észrevenni. Tehát itt van rendőrség. Nem mintha manapság olyan nagy tekintélyük lenne.

idosb · http://valodi.blog.hu 2009.11.25. 21:54:29

@Slanger: Tudod valamikor annó az úgynevezett KMB-ss szinte bútordarabja volt a településnek, ott is lakott és szinte ott élte az életét. Mindenkit ismert s kellően kezelni tudott. Az viszont tény, hogy nem volt úgymond túllihegett pozitív diszkrimináció, s nem volt megkötve a keze. A tekintélye a helyén volt, bizony a megérdemelt netán nemcsak a verbalitás szintjén kezelend bűnözöi tevékenységekkkel szemben. A nagy @urva demokrácia! Hatalmas tévhit, hogy nem rend a lelke mindennek, ide demokrácia, oda demokrácia. Nem kellene kificamodottan értelmezni, s pl.-ul a szabadság fogalmát összekeverni a szabadosság fogalmával.

idosb · http://valodi.blog.hu 2009.11.25. 21:56:59

Na nézd majd elfelejtettem, ha az a módja, hogy jobbikos összejövetel, mert ez a befutó, ám miért ne! Üdv.

idosb · http://valodi.blog.hu 2009.11.26. 09:22:41

Obligomon kívül: Kérlek nézz be az email-be. Kössz.

süti beállítások módosítása