Skip to content


Jó reggelt kívánok!

Szerző: Slanger - 2009.11.26. 11:29

Bookmark and Share

Mindig van új a nap alatt. A privátbankár honlapján olvasom a hírt, miszerint az ombudsman aggályosnak tartja az osztálypénz intézményét. Beszarás. Én már jó néhány évvel ezelőtt jártam iskolába, de emlékeim szerint az általános iskolától a középiskoláig, mindig kellett osztálypénzt fizetnie szüleimnek. Sőt, manapság már az oviba is. Tény hogy sok szülő nem tudja kifizetni az osztálypénzt, a kirándulásokra, szakkörökre. De attól tartok itt azért nagyobb a baj.

Nem tudom, hogy azzal például tisztában van e az ombudsman úr, hogy vannak olyan óvodák – és minden bizonnyal iskolák is - , ahová meghatározott időnként vinni kell rajzlapot, színes ceruzát, gyurmát stb. Az óvodáknak ugyanis nincs pénze ilyesmire. A gyerekeket meg ugye valahogy azért le kell kötni, hiszen ezért járnak óvodába. De az iskolákban sem jobb a helyzet. Az egyik ismerősöm gyereke éppen a napokban panaszkodott, hogy nem tudnak a suliban kezet mosni, mert nincs szappan. 2009-ben van olyan iskola Magyarországon, ahol nincs szappan. Azért ez felettébb kínos, és szégyenteljes dolog. Pláne ilyenkor, amikor egy cseppfertőzéssel terjedő járvány van az országban, melynek terjedését a gyakori kézmosással talán lassítani lehetne. Nice!
 
Egyébként gratulálok az éles szemű ombudsmannak, hogy a ki tudja hány éve létező osztálypénzt immár ő is felfedezte.

 


Címkék: magyarország osztálypénz

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr281553584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.11.26. 12:11:40

Havonta wc papírt, zsebkendőt, szalvétát, fél évente szappant.
Osztálypénz hatszáz. Tavaly voltak színházban, kirándulni többször, voltak Nagykarácsonyban a Mikulásnál, anyáknapja, miegyéb és a mostani év első szülőijén közölték, hogy maradt még így is 45ezer forintunk. Hajrá, már voltak is kirándulni, színházban, várjuk a többi programot.
Azt sajnálom, hogy vannak, akik nem tudják fizetni és a gyereket nem engedik el a közös programokra, pedig akik hanyagságból nem fizetik, azoknak egy szülő sem mondaná -legalábbis én tutira nem-, hogy hagyd otthon a gyereket, az én lóvémon nem jöhet.

Amúgymeg, ha az ombudsman így gondolja, fizesse vissza évekre visszamenőleg az osztálypénzeket :D

Sátán meg a Jocó 2009.11.26. 14:05:57

szappan? minek az! hát a digitális tábla az nektek smafu?

ti nácirasszistákok, pfúj!

Évikati 2009.11.26. 15:14:45

A nagyobbik fiam osztálytársa, aki gyűjtögette 4 esztendeig az osztálypénzt elsikkasztotta az összes ballagásra, tablóra és a szalagavatóra szánt összeget. Az iskola nem akarta publikussá tenni a dolgot, így befizettünk mindent egy összegben. Ez akkor nagy összeg volt (22 évvel ezelőtt), volt aki nem is tudta maradéktalanul előteremteni a pénzt. A gyerek megúszta, az iskola jó hírnevén nem esett csorba, mi meg szívtunk:-(

daniferi 2009.11.26. 17:30:50

Nekem volt olyan, hogy bár szedtek osztálypénzt, de az évvégi kirándulásra még be kellett fizetni nem kis összeget. Mondhatni, az osztály gazdagabbik része drága kirándulást szavazott meg. Természetesen emiatt abban az évben én nem mentem velük. Meg persze még sokan mások sem.

Puncskocka 2009.11.26. 18:02:30

úgy látszik az ombudsman nem járt iskolába??!!!!
a szappan meg a wc-papír nagyon gááááz, nálunk csak rajzlapot kellett vinni félévente. kibírtuk.

Ennél több lóvét is sikkasztanak más helyeken...

idosb · http://valodi.blog.hu 2009.11.26. 20:52:29

No most úgy cinikusan emberek, hát ez is kunszt, amikor még ráfejelnek a mi iskolánkban pl.-ul avval, hogy minden héten kvázi ellopják az összes alapvető íróeszközüket a gyerekeimnek! Gondolja valaki, hogy a humor kategóriája? Véresen nem az! No erről is regélhetne már valamelyik autentikus ombudsman! Vagy jó lenne ha kálót fizetne speciel nekem, nekünk. És kinek mi a tippje, hogy miért is van ez itt így?

Évikati 2009.11.26. 21:23:17

@idosb: Sokan nem tudják, de az iskola köteles kártalanítani a tanulót, ha bizonyítottan kár éri, ellopják a holmiját. Általában minden iskolában van egy nagy turkáló az ott felejtett holmikról. Sokan ezt használják ki és innen visznek haza pl. ruhaneműt. Így történt nálunk is, az unokámnak a dzsekijét lopták el, ami később - kalandos úton - visszakerült hozzánk.

vincere 2009.11.26. 22:59:36

osztálypénz 30 éve is volt. a húgom a két gyereke után rendszeresen fizet be ezreket az oviba, "vizuális eszközök" címszó alatt. arról fogalmunk sincs, mit vesznek belőle, mert a gyerekek Tesco, és egyéb cégek logózott papírjaira rajzolnak... na ezt tiltaná meg inkább az ombudsman, én nagyon felháborodtam, mikor megláttam. a húgom látott már így valszeg szemétbe szánt, ámde hivatalos papírokat, szerződéseket is...

daniferi 2009.11.27. 04:48:15

@vincere: A munkatársam is viszi haza a régi, már nem használt papírokat, hogy elvigye az oviba. Igaz, ez nem tesco és semmi hivatalos. Ezzel is védjük a környezetet, hogy mielőtt kukába kerül, másra is használjuk, mint az eredeti célja :)

Ouaid (törölt) 2009.12.02. 22:00:49

Az ombucman pont a múltkor mondta azt is, hogy az óvodákba nem lenne szabad rajzlapot kérni, úgyhogy igen, tud róla.

Már csak azt nem értem, hogy mi tartott ennyi ideig neki azon, hogy rájöjjön, az osztálypénz is jogellenes.

Meg kell változtatni a jogot, tudom, amikor megalkották, még szocializmus volt, de hát azok az idők már...

süti beállítások módosítása