Skip to content


Érdekes adatok a nagyvilágból!

Szerző: Slanger - 2009.11.27. 12:46

Bookmark and Share

Durva honlapot találtam. Az oldal neve worldometers, amely világszintű adatokat szolgáltat, a jelen pillanatra vonatkozóan. Nem tudom, hogy mennyire megbízhatóak a honlapon fellelhető adatok, de ha igaz amit a számok mutatnak, akkor azért az elég elgondolkoztató. Néhány adat 12:15 perckor:

Azt hiszem ez nem semmi. A fentebb látható adatok tükrében rengeteg konzekvenciát le lehetne vonni. Mivel most sietek, csak néhányat hadd említsek, a többit meg majd ti, persze csak ha akarjátok.

Nem is tudom, hogy melyiket írjam először. Talán a legrémisztőbb, hogy csak a mai napon (12:15-ig) 14.667 ember halt éhen a világon. Szerintetek ez hihető? Vagy ott van például az abortuszok száma, aztakurva 41 millió ember. Bár az se semmi, hogy majdnem annyit költöttek a világon illegális drogokra, mint az egészségügyre. Eszméletlen.

Akit további adatok érdekelnek, az itt megtalálja az oldalt.

 
 

Címkék: matek adatok

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr1001556225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Évikati 2009.11.27. 15:02:50

Igen, nagyon elszomorító statisztikai adatok:-( Miért ne hinnénk a fenti számadatoknak? Szűkebb környezetünkben is tapasztalhatjuk, hogy gyerekek százezrei éheznek az országban, hogy az alkohol, dohányzás, a szív- és érrendszeri megbetegedések, a rákbetegség miatt úgy "hullanak" az emberek, mint a legyek. Nincs pénz a prevencióra, nincs pénz már semmire.
Vannak dolgok azonban, amelyekben élen járunk, mégsem büszkélkedhetünk: öngyilkosok száma, szív- és érrendszeri halálozások, tüdőrák, munkanélküliség, környezetszennyezés.....és sorolhatnám.
Nálunk már nagyon úgy látszik, hogy az emberek élethez, egészséghez, biztonsághoz való joga csak a Magyar Köztársaság Alkotmányában létezik.

gcsabi 2009.11.28. 14:06:42

Az ember hajlamos a saját életét látni a világ közepének.
Számomra talán az usa-beli diétára költött összeg és az éhenhaló emberek száma közti arány az egyik elgondolkodtató arány.
Az usa-ban diétára költött pénz ezekre az emberekre számítva 6700dollár.
Ennek a töredéke elég lenne az életbemaradásra!

süti beállítások módosítása