Skip to content


MDF old-boys

Szerző: Droli - 2009.12.01. 12:15

Bookmark and Share

Olvassátok az MDF-ről szóló híreket? Tudjátok, az MDF egy konzervatív szellemiségű párt, anno kormánypárt is volt, ma meg kb. annyi százalékon áll, mint amennyi egy átlagos Sciennet kedvezmény Pista bácsi házi olajosbirka összeszerelő üzemében. Érdekes párt ez, hiszen valahol arra próbálnak építeni, hogy ők középről utálják a Fideszt és az MSZP-t is, és ezáltal ők hű de fasza gyerekek. Eddig amúgy bejött, az 5% megvolt. Nos, most keresnek új arcokat. S megtalálták.

Először jött Bokros. Bokrosról nekem a "csak a szépre emlékezem" mondás jut eszembe, mert hát ő stabilizált. Ja, csak pár dolgot felejtünk el: milyen is jó volt az a rengeteg munkanélküli (lokális csúcson volt a munkanélküliség!) és a növekvő árak (infláció dettó)! Ja, meg hogy amint véget ért a csúszó leértékelés korszaka, és elprivatizáltuk az állami vagyon nagy részét, szépen csendben visszasüppedtünk az emésztőgödörbe - igaz, erről már nem Bokros tehet.

Nemrég bedobtak egy új nevet. Kuncze, vazze, Kuncze! Kunczéban azért látnak fantáziát, mert úgy néz ki, mint egy nagy barnamedve, aki megtalálta a málnát (mások szerint Mézga Géza bajusszal). Nincs is ezzel semmi baj, elvégre Micimackó is egy nagyon szeretnivaló és aranyos medve, csak éppen az egész könyv arról szól, hogy éppen honnan lopja el a mézet. Na mindegy. Mindenesetre már visszavonult, utóbbi időben nem égette magát annyira, s humorával valamennyire kitűnik a többiek közül (vesd össze pl. Mikolával). Egyelőre cáfolják (mármint nem a humorát...).

És a legújabb üdvöske, Debreczeni József. Ő telitalálat lenne, mert jól ismeri mindkét nagy pártot, hiszen mindkettő vezetőjének nyalta már a fenekét mindegyik vezetőjéről írt már riportkönyvet. Mostani könyve kapcsán összekacsintott Ibolyával, s úgy tűnik, a firgy létrejön.

Így elnézve azt mondanám, hogy összejön az 1995-ös olajfa koalíció, másrészről meg úgy elég szomorú, hogy ilyen levitézelt politikusokat keres Dávid Ibolya. A logika mindenesetre jó: Bokrossal maga mellé gyűjti a "kemény gazdasági vonalasokat", Kunczéval jön a Mikiegér-Pumukli (gyengébbek kedvéért: Kóka-Fodor) harcban megfáradt SZDSZ szavazó, Debreczenivel meg mindenki, aki utálja a Patást, Bajnai elvitte a libáit és szereti olvasni Debreczeni műveit (ráhagyással becsülve kb. 1 fő). De a sok kicsi sokra megy, ha megnyeri magának mondjuk Szűrös Mátyást, keresztényien megbocsát Csurkának, reaktiválja Békesit, összejön egy egész érdekes politikai elfekvő.

Kérdés, hogy lehet-e öregfiúkkal "rendes" bajnokságot nyerni.


Címkék: politika politikus mdf dávid ibolya bokros

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr691558877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gcsabi 2009.12.01. 13:28:23

Ebben a "bajnokságban" az mdf a hiéna csapat! Mindig arrafelé portyáznak ahonnan egy kis döghús leeshet .
Rágebban konzervatív jobbnak álcázta csapatát az edzőnő, mert onnan próbálta felszedegetni a leeső cafatokat. Ő kínálta csapatát azoknak akik odzkodtak a radikálisabb fidesz gesztusoktól. Lám itt vagyunk mi, a mérsékelt békét és együttmúűödést szorgalmazó, ároktemető párt.
Aztan jött a jobbik, lenyúlta a radikálisabbakat és már egyre röhelyesebb a fideszt szélsőségezni.
Így hát új konclelőhely után kellett nézni.
Most balról potyognak a szavazat cafatok, így azt kell bizonygatni: mi vagyunk az a modern baloldali alternatíva akikre nem vetűl az mszp-sek vállalhatatlan immoralitása és maffia mentalitása. Minket bíz megfigyeltek és lejáratni készültek és nálunk lelt honra a hazát megmentő nagy pénzügyér és a szilárd erkölcsű politikai közíró is.
A közhiedelemmel ellentétben, a hiéna egy inteligens állat, csak legfeljebb undorító egy picit!

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.12.01. 15:13:37

Hát Torgyán doktort hogy lehetett kihagyni ebből a poszt végi felsorolásból Droli?

@Bikafa@ 2009.12.01. 21:38:56

jó a poszt, meg a komment is, de röviden és egyszerűen (valamint szdsz-ből okulva) így is meg lehet fogalmazni:
A hatalomban (Parlamentben) maradásért mindent és mindenkit (fel)vállalunk !

Pfejjj....SZDSZ eddig a számomra leggusztustalanabb politikai formáció, de Ibolyáék egyre jobban közelítik őket.....és a többi meg csodálkozik, hogy szélsőséges lesz a fél ország!!
Mer őszintén! Inkább a Jobbik, mint bármelyik a mostani parlamentiek közül!!

süti beállítások módosítása