Skip to content


Kik a válság nyertesei?

Szerző: Droli - 2009.12.29. 12:54

Bookmark and Share

Vigyázat! Összeesküvés-elmélet következik!

 

Azt biztosan hallottátok, hogy idén a FED elnöke lett az év embere a Times szerint, név szerint Ben Shalom Bernake (a középső nevét nem azért írom így, mert antiszemita lennék; tény, ez a neve), azért, mert intézkedéseivel hozzájárult ahhoz, hogy minél hamarabb kimásszunk a világgazdasági válságból. Mármint nem mi, hanem az USA.

 

Lássuk csak, mi is volt ez a nevezetes módszer, melyet sok ország bevetett. Szóval: tavaly elkezdtek sírni a pénzintézetek (bankok, befektetési alapok, stb.), hogy baj van, túl sok hitelt osztottak túl sok olyan embernek, akinek nem kellett volna, s most kéne némi lé, mert különben bankcsőd, a betétesek elvesztik pénzüket, összeomlik az egész pénzügyi rendszer, a civilizáció, stb. Az államok vezetői vakarták a fejüket, és pénzt adtak ezeknek – jobb esetben kölcsön, alacsony kamatra, rosszabb esetben tulajdonrészt szereztek a kölcsön fejében (aztán majd később privatizálják, némi veszteséggel, lehet, hogy pont a korábbi tulajdonosnak). Erre megnőtt az országok eladósodottsága, s ezt le kellett fedezni – hogy ez hogyan történt technikailag, kölcsönt vettek fel, vagy állampapírt bocsátottak ki, lényegtelen. No, és ki jegyezte le ezen kötvényeket? A pénzintézetek (meg a kis sárgák Távol-Keleten illetve a fejkendősök Közel-Keleten, de azért az USA és az EU a világ feje – míg azok ottan el nem zárják az olajat).

 

És akkor most vonjunk mérleget! A pénzintézetek kis kamatra kaptak pénzt a kormányoktól, amiből lejegyezték ezek adósságát kissé nagyobb kamattal – az a cseppnyi kamatkülönbség milliós-százmilliós nagyságrendben már jól mutat (persze dollárról meg euróról beszélünk). Tessék csak megnézni a bankok idei profitjelentéseit! (Profitjelentések? Győzelmi jelentések!) Az országok eladósodottsága jelentősen megnőtt, a pénzügyminiszterek feje meg főhet, hogy ezt hogyan fogják csökkenteni, visszafizetni. Illetve dehogy fő – majd szokás szerint megteszik ezt a kedves adófizetők, egy-egy megszorító intézkedés hatására.

 

Azért nem semmi, hogy (megint) azok jártak a legjobban, akik miatt a válság bekövetkezett.

 


Címkék: pénz válság

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr491629210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2009.12.29. 16:37:36

Egyet tudok: én nem !!!!! :DDDD

Sőt a Raiffeisen banknál lévő hitelünket nem csökkentették, most is úgy fizetjük a havi törlesztőrészletet mintha 220 ft. lenne a svájci frank! Közben így megemelték a kamatokat, a szemetek.(((

talánegyszer 2010.01.01. 19:53:50

Ez nem volt meglepetés, a bankárok a tőkéjüket nem adják,ha több millió ember fog éhezni,megfagyni,tönkre menni.Nem is akarják,hogy a körbetartozások megszünjenek,beinduljanak a termelések.Végre az adósok fellélegezzenek.

süti beállítások módosítása