Skip to content


Kormányunk a szégyenünk!

Szerző: Slanger - 2010.01.24. 07:58

Bookmark and Share

A világon szinte nincs olyan sajtóorgánum, amely ne számolt volna már be a Haitin történt szörnyű földrengésről, és az azt követő katasztrofális állapotokról. Egyes hírek szerint a földrengésnek több mint 110 ezer halálos áldozata van. Nincs víz, az emberek pocsolyákból isznak. A gyógyszert és az élelmiszert, a segélyszervezetek adományai biztosítják, már ha eljutnak a rászorulókhoz. A kialakult szinte polgárháborús állapotok ugyanis megnehezítik a segélyek szétosztását. Megindultak a fosztogatások, és egyes információk szerint a szervkereskedők is belendültek, hiszen rengeteg magára maradt gyermek kószál országszerte. Tehát Haiti most a bűnözés, az elkeseredettség, és a kilátástalanság országa.

 

 
Tegnap tért haza a földrengés sújtotta országból, a Magyar Református Szeretetszolgálat mentőcsoportja, de valószínűleg már a jövő héten újabb csapat utazik Haitire, hogy segítsék a rászorulókat. Eközben a magyar kormány még csak nem is küldött mentőegységeket az országba, mely fővárosának - Port-au-Princenek - a 80 százaléka elpusztult a földrengés következtében. A magyar kormány ismét megmutatta, hogy emberségből nem érdemel mást, csak egy bazi nagy egyest. Szégyen.
 

Címkék: magyarország kormány szégyen haiti

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr71696967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

talánegyszer 2010.01.24. 15:57:18

A kormánynak arra sincs pénze,hogy itthon ne faggyanak meg emberek,ne haljanak éhen,ne adósodjanak el.Különben ezek a szervezetek komoly állami támogatásból élnek.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2010.01.24. 18:40:20

@talánegyszer: igazad van. nem is azt mondom, hogy milliókkal támogassák a Haitin életben maradottakat. véleményem szerint itt a gesztusról van szó, no meg az empátiáról. ezek hiányát nem lehet a pénztelenségre fogni.

süti beállítások módosítása