Skip to content


Politikailag korrekt

Szerző: Droli - 2010.02.01. 07:49

Bookmark and Share

Ma már nagyon elterjedt a „politikailag korrekt” (PC) beszédmód, aminek az a lényege, hogy úgy kell nyilatkozni-írni valamiről, hogy közben legyünk tekintettel mindenki kicsi lelki világára. Ez különösen akkor tűnik fel, amikor egy bűntett elkövetőjének a származását igyekeznek elhallgatni, már ha ez a származás egyáltalán érdekes. A kevésbé PC-fórumok persze erre nincsenek tekintettel, és cigányoznak-zsidóznak becsülettel, ha kell, ha nem, és ezért sok médium ezeket ignorálja, nem veszi figyelembe, vagy egyszerűen ők is kilépnek a PC beszédmódból, és fasisztázzák vagy nácizzák őket. Tipikus példa erre a Kurucinfó esete :-)

 

De a legtöbb eset nem ennyire szélsőséges; maradva a cigányos példánál elég, ha egy újság annyit említ meg, hogy „roma elkövető”, és máris rázúdul a liberális fajvédő „népharag”. Ha ma valamelyik politikus ilyenről beszél, biztos lehet benne, hogy másnap Bolgár úr műsorában is szóba kerül, nem pozitív értelemben. Ha pedig egy zenész ilyet mond, akkor meg sem hívják a tévébe, rádióba, ellehetlenítik.

 

Miért jutott ez eszembe? Anno az Irigy Hónaljmirigy nevű együttes csinált egy zseniális átdolgozást a Fekete Vonat egyik számából, konkrétan Győzikére kihegyezve a dolgot. Íme:

 


Címkék: politika cigány

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr501683304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

daniferi 2010.02.02. 16:31:05

Lassan ez a PC dolog eljut oda, hogy tilos lesz azt mondani, hogy "a barátnőm", ugyanis a szóhasználat miatt megkülönböztetem magam a melegektől, s ezzel megsértem őket.

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2010.02.04. 14:05:23

Ez a klip semmi a betiltott Bazi nagy roma lagzi című műsorukhoz képest.

süti beállítások módosítása