Skip to content


Rudolf-sztori

Szerző: Droli - 2010.02.05. 07:49

Bookmark and Share

Avagy hogyan tesz keresztbe két magyar egymásnak egészen addig, míg egy külföldi lesz a nevető harmadik.

 

(Aki nem szereti a focit, annak is érdemes elolvasni a sztorit, mert „annyira hazai” sajnos...)

 

Van a Debrecennek egy nagyon tehetséges, fiatal, válogatott csatára, Rudolf Gergelynek hívják. Rudolf már a nyári átigazolási szezonban is nagyon népszerű volt a nyugati kluboknál, többen vitték volna, de a Debrecen Bajnokok Ligája szereplés miatt maradt. A BL-ben is jól játszott, több csapat is megkereste, és a debreceni vezetők dörzsölték a tenyerüket, hiszen az átigazolási díjként csak úgy röpködtek az eurómilliók (2-3, de volt szó tán 5 millióról is).

 

Igen ám, de decemberben kiderült, hogy Rudolf szerződése rosszul van megszövegezve: 2007-ben ugyanis négyéves szerződést kötött a Debrecennel, de a papíron 2010 nyara szerepelt a szerződés lejártaként. Egyszerű elírás, de óriási gubancot okozott, ugyanis ha a 2010-es dátumot fogadjuk el mérvadónak, abban az esetben Rudolf ingyen elmehet a Debrecentől a nyáron, és erről akár előszerződést is aláírhat. Mindenesetre a játékos kijelentette, hogy ő akkor hajlandó elfogadni a 2011-es lejáratot, ha kap 80 millió forint aláíráspénzt (a pletykák szerint). A Debrecen vezetése azonban erre nem volt hajlandó, mert féltek, hogy egy ilyen precedens azt eredményezné, hogy a többi játékos is hasonló követeléssel állna elő. Rudolf meg elindult tárgyalni menedzserével pár nyugati klubba, hogy ingyen eligazoljon. A Debrecen vezetőinek ez érthetően nem tetszett, hiszen nem akarták elveszíteni az aranyat érő játékost, pláne ingyen. De egy esetleges per mindkét félnek rosszul jött volna, és az eredmény is kétséges volt.

 

És akkor itt megint egy meglepő fordulat jött: míg a játékos menedzsere az Ajax-szal egyezkedett, közben Rudolf aláírt egy előszerződést az olasz elsőosztályú Genoával, melyről a menedzser nem tudott. A szerződés lényege: Rudolf nyártól a Genoa játékosa, de a Genoa fizet a Debrecennek azért, hogy a tavaszi szezonban szinten tartsák Rudolfot (pletykák szerint kb. 350.000 eurót), és Rudolf is lemond a 2010-es fizetéséről. Az engedményeknek alighanem az az oka, hogy egyrészt a debreceni vezetők perelhettek volna a szerződés miatt, és ebbe Rudolfék érthetően nem akartak belemenni, másrészt meg tavasszal Rudolf mindenképpen a Debrecen játékosa, és nem mindegy, hogy játszatják, vagy pedig eltiltják az edzés látogatásáról is, és a Genoa kap egy játékban nem lévő focistát.

 

Vonjunk mérleget!

 

Rudolf, a játékos: Ő egyértelműen vesztett az ügyön. Ha nem firtatja szerződését, akkor is gond nélkül eligazolhatott volna, mert nagyon keresett játékos volt az átigazolási piacon, és már mostantól játszhatna egy sztárklubban nagy fizetésért. Ehelyett ingyen játszik egy fél szezont a Debrecenben, miközben a szurkolók szemében egy pénzéhes zsoldossá vált, és emiatt alighanem sokat fog „kapni”. A menedzsere pedig alighanem ott tesz neki keresztbe, ahol csak tud, hiszen kihagyta őt a buliból a játékos.

 

Debrecen, a klub: Egyrészt elvesztettek pár millió eurót, másrészt valamennyit vissza tudtak hozni a kompenzációs díjjal (pár százezer euró), és Rudolf tavaszi ingyenjátéka is erősítés lehet. Ez annak függvényében eredmény, hogy január közepén még úgy nézett ki, hogy egy fillért sem látnak az üzletből.

 

És ki nyert az ügyön? Hát a külföldi Genoa, aki bagóért megszerzett egy sokat érő játékost. A nevető harmadik.

 

Hogy tetszett a történet?

 


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr371727740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

daniferi 2010.02.05. 15:11:29

Hát igen, tipikusan magyar :) Egy dolog zavar, hogy a fent szereplő összegeket nem tudom felfogni, még forintban is sok, nemhogy euroban :D

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.02.05. 15:58:56

@daniferi: Nemzetközi (futball)szinten ezek nem olyna nagy összegek, nálunk viszont óriásiak. Pont ezért fájó, hogy sikerült spórolnunk a nyugatnak.

Esetleg a sztorit el lehetne adni a filmeseknek, mert van benne fordulat bőven :-)

süti beállítások módosítása