Skip to content


Társasjáték a BKV vezetőinek

Szerző: Droli - 2010.02.10. 07:18

Bookmark and Share

Kiskorom egyik felejthetetlen játéka volt a ma Police 107 néven kapható társasjáték. Maga a játék igen egyszerű volt: a tábla Budapest közlekedési térképét ábrázolta a metró-, villamos- és buszmegállókkal, és neked, mint rablónak, menekülnöd kellett a rendőr elől. A kiindulópozíciót meg kellett adnod, utána meg kellett mutatnod, milyen jegyet használtál el, de hogy hová mentél, azt nem kellett felfedned, csak minden harmadik lépésben. A rendőr hasonlóan játszott, de ő megmutatta a mindenkori pozícióját, és a jegyek alapján próbált rájönni, hogy hol lehetsz éppen. A játéknak akkor lett vége, ha ugyanarra az állomásra lépett, ahol te voltál, tehát elkapott. Persze lehetett rendőrt is játszani: a lényeg, hogy egy nagyon érdekes logikai játék volt.

Hogy ez miért pont most jutott az eszembe? Nézzétek csak meg a BKV vezérkarát: az egyik fele börtönben, a másik fele még nem, lehet, hogy gyakorolni kellene ezen a játékon :-)


Címkék: játék bkv

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr881739412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vorg a Halhatatlan Báró 2010.02.11. 21:31:54

Dr. Faktorral kellett bújkálni, szerintem jó kis játék volt. Nem találom sehol. Pedig már annyiszor szerettünk volna vele retrozni :)

süti beállítások módosítása