Skip to content


Akik becsapják az öregeket...

Szerző: Droli - 2010.02.19. 08:07

Bookmark and Share

Az újságokban elég sokat lehet olvasni arról, hogy bizonyos bűnözők a nyugdíjasok kifosztására szakosodnak, az öregember ugyanis könnyű célpont: lassabban mozog, könnyebben bizalmába fogad valakit, illetve lehet, hogy már szellemileg sem fitt. És akkor jönnek az esetek, hogy például arra hivatkozva csalnak ki pénzt idős emberektől, hogy valami rokont kórházba kellene szállítaniuk, de a lakásmaffia módszereire is hivatkozhatnék, ahol szerződéseket íratnak alá az idős emberrel valamilyen szolgáltatásra, közben meg az a szerződés a háza elvesztéséről szól - az öreg meg persze, hogy aláírja, hiszen sokszor ügyvéd is van a dologban, és elhiszi neki, hogy nincs mögöttes szándék az ügyben. (Most az öregek ellen elkövetett erőszakos bűncselekményekről ne is beszéljünk; aki ilyet elkövet, azt véleményem szerint meg kellene kínozni, és hagyni megrohadni a napon, és jelzem, kurvára leszarom a személyiségi meg a méltóságról szóló jogait...)

Otthon hallottam egy hasonló lenyúlásos történetet. Adott egy nagyon idős néni, aki már túl van egy agyvérzésen, ezért szellemileg kevésbé van a toppon, és sajnos nagyon bizalmába fogad embereket. Nos, ezt kezdte el kihasználni a szomszéd állat (mert embernek nem nevezném az ilyet). A szomszédnak ugyanis pénz kellene, mert hát a segílyt elég hamar elissza meg eljátékgépezi - igen, aki arra gondol, hogy... igen, az, habár ez most nem tartozik szorosan a történethez. De mivel neki már nincs hitele a Providentnél sem - pontosabban pont az a baj, hogy van hitele, csak nem kívánja visszafizetni -, rábeszélte az öregasszonyt, hogy vegye fel a saját nevében a Provident hitelt, de ne aggódjon, mert nem neki kell visszafizetni, hanem majd ő, azaz a szomszéd visszafizeti! Erre egy átlagember nem lenne hajlandó, hanem visítva menekülne el a környékről is, de hát az öreg, mivel kevésbé gyanakvó és igazából végig sem gondolta, hogy mit jelent az, ha a nevén van a hitel, felvette, és a pénzt odaadta a szomszédnak. A történet folytatását találjátok ki, a szomszéd persze ezt a hitelt sem fizeti, a szegény nénike meg nyugdíjából törleszti a heti részleteket. Persze, hitegetést kap eleget a szomszédtól, hogy "majd kifizeti ő' azt!", de gondolom, mindenki sejti, mennyi ennek a valószínűsége.

A néni fia, aki elmesélte ezt a történetet, panaszolta, hogy sajnos nem tud mit tenni: a hitel a néni nevén, arról, hogy a pénzt odaadta a szomszédnak, természetesen semmilyen papír nincs, így sakk-matt helyzet van. Még jó, hogy nem a ház eladását íratták alá szegény agyvérzéses nénivel. Mindenesetre most próbálja rávenni arra, hogy írjanak egy papírt, hogy ezentúl a néni csak úgy köthet akármilyen szerződést, ha az ő (a fia) aláírása is szerepel rajta, azaz gyakorlatilag korlátozni szeretné a néni cselekvőképességét. Mielőtt ezek a mocskok valami durvább dolgot íratnak vele alá, mert ma sajnos ilyen világot élünk... :-(


Címkék: bűnözés roma nyugdíjas

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr21771297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2010.02.19. 10:14:11

A témában megfogalmazott megoldási javaslat asszociálásra indított. Lehet, hogy a politikusainkat is automatikusan korlátozottan cselekvőképessé kellene nyilvánítani. Úgy tűnik, hogy az áhított bársonyszékek elfoglalásának van egy káros hatása: ha beleülnek, olyanná válnak, mint akiken lobótómiai agyműtétet ( polopokol.blog.hu/2008/12/07/lobotomia ) végeztek volna el: megváltozik a személyíségük. Korruptak lesznek, engedelmes bábjaikká válnak az őket pénzzel hatalomra segítő "baráti" vállalkozóknak és a nemzetközi rablócégeknek. Amnéziába esnek: elfelejtik azt, hogy miket ígértek választóiknak sőt azt is, hogy neki a választóik és a szülőhazája érdekeit kellene képviselni. Lehet, hogy tényleg a beavató eljárás része a lobotómiai műtét?
Civil szervezetekből alakult felügyelő bizottságoknak vagy elektronikus népszavazásoknak (mint Svájcban) kellene jóváhagyniuk a politikások (sic!) által előkészített (pl. államhitel és privatizációs) szerződéseket, a jogszabályokat, ezáltal megóvható az ország az ön- és közveszélyes politások diplomatikusan "hibás"-nak nevezett döntéseitől.
Ha valaki nekiül, és meghallgatja ezt az öt órás vallomást Kőrösi Imre volt országgyűlési képviselőtől, hasonló lesz a véleménye, mint nekem, és egyből meg fogja érteni, miért tart az ország ott ahol most van:
igazhirek.blog.hu/2009/07/04/tagra_zart_szemek_avagy_arculcsaptak_a_jovonket

süti beállítások módosítása