Skip to content


Kell ez Bokrosnak? . MDF végjáték

Szerző: Droli - 2010.03.12. 07:22

Bookmark and Share

Valami egészen megdöbbentő dolgokat lehet olvasni az MDF-ről.

Az MDF információink szerint összesen háromszázmillió forintos kampánytámogatásért adta át a budapesti helyek többségét. Az összeget a két pártvezető által aláírt szerződés titkos záradéka tartalmazta. Úgy tudjuk, hogy a támogatásnak a fele érkezett meg az MDF számlájára, és ebből fizették ki azt a több tízmillió forintos kártérítést, amelyet a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen megítélt a pártból és a frakcióból 2004-ben kizárt politikusoknak.

A liberálisok között ugyanis váratlanul három jelölt is akadt, akik elérték vagy túllépték a hétszázötvenes határt. Az MDF-es, SZDSZ-es mezőnyből a legtöbb ajánlót a Hit Gyülekezete által támogatott XXII. kerületi Iván János szerezte, több mint ezeregyszázat, de képviselőjelöltnek érezheti magát a XVIII. kerületi Ferencz István és az újbudai John Emese is.

Az MDF úgy indult neki a választásnak, hogy megkülönböztetik magukat a Fidesztől és az MSZP-től, az ezekhez tapadó korrupciótól, elkúrástól, uram-bátyám rendszertől, a pökhendi és felkészületlen politikusoktól. Persze már itt is kérdéses volt az egész hitelessége, hiszen az MDF ugyanúgy részt vett az elmúlt húsz évben, mint a többi párt, sőt, kétszer is kormánytényező voltak, de Dávid Ibolya most ezzel kívánt szakítani, és a szakmai centrumpárt ideáját kezdte el erőltetni. A szakmaiság bizonyítására "fel is vették" Bokrost, és tavaly még elég nagy népszerűségnek örvendett a párt, emlékezzünk csak az EP választásokra, ahol azért megcsinálták a lehetetlent.

Azóta viszont lehullt a lepel. A fenti idézetek azt bizonyítják, hogy ők is képesek pénzért mindenre (még az SZDSZ-szel való összeállásra is), másrészt meg az indulás kedvéért lassan bárkit beszerveznek, aki tud vinni 750 papírfecnit. És már a látszatra sem adnak, hanem nyíltan propagálják az olyan abszurd ötleteiket, hogy "visszaviszik javításra a kopogtatócédulákat a válaszópolgárokhoz", mert most hirtelen már az SZDSZ sem jó (értsd: nem ad pénzt). Igen, ide süllyedt az egykori kormánypárt.

Engem már csak az érdekelne, hogy Bokros ehhez miért adja a nevét? MDF-es indulása most már kudarcba fulladt - szerencséjére tavaly még tudott profitálni belőle -, a mostani kampányban viszont könnyen lehet, hogy átragad rá is az "MDF szennye", márpedig akkor a jövőbeli politikai szereplése is árnyékba kerül. Fel kellene ismernie, hogy az MDF már nem "Bokrospárt", mint tavaly, hanem egy sima megélhetési párt, amely mindent megtesz, hogy továbbra is hozzájusson az állami forrásokhoz. És ehhez adja most jelenleg a nevét, nem a szakmaisághoz, mert az MDF már nem erről szól.

Ezért csodálkozom, hogy miért nem borította már rá az MDF-es vezetőkre az asztalt. Mondjuk még megteheti...


Címkék: választás mdf bokros

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr541822238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása