Skip to content


Húsvéti történet

Szerző: Droli - 2010.04.03. 07:14

Bookmark and Share

Igaz történet következik, mely egy húsvéti napon kezdődött...
Icus 13 éves volt akkor, még általános iskolás, és szüleivel egy isten háta mögötti faluban élt. Ha azt szülőknek lehet nevezni... mert azon túl, hogy meglegyen a napi alkoholadagjuk, nem törődtek semmivel, például gyermekeik étkeztetésével sem, így Icus sokszor éhesen ment iskolába. Szóval húsvétkor Icus átment a barátnőjéhez, ott végre evett valamit, és beszélgettek, mikor megjelent a barátnő egy távoli rokona, Jani. Jani 20 éves volt, nagyanyjánál élt, dolgozni persze nem akart, csak a lányok érdekelték, no meg a falusi disco. Jani elkezdett szemezni Icussal, aki még aznap (!) hozzá költözött. Barátnői óvták a lányt: ne tervezzen komolyabban ezzel a sráccal, mert ez egy alkoholista nőcsábász, meg minden, de Icus – azon túl, hogy fülig szerelmes lett Janiba, tudjátok, hogy megy ez 13 évesen -, valahol örült, hogy végre megszabadul szüleitől, akik cseppet sem törődtek vele, és hogy végre kapott némi szeretetet. Az általános iskolát is otthagyta, és lassan megszülte az első közös gyermeküket.
Az idő telt, és most Icus 25 éves. Már három gyermekük van Janival, aki azonban nem törődik sem Icussal, sem a gyerekekkel. A legfontosabb neki továbbra is a disco meg a kocsma; ha megjön a családi pótlék, elveszi Icustól, és megy vele a kocsmába, és nem érdekli, mit esznek a gyerekek. Icus persze teljesen kikészült, 25 éves korára kinéz vagy negyvennek, és fogalma sincs, hogy mihez kezdjen. Elhagyni Janit nem tudja, mert nincs hová mennie, nincs, ki befogadná, másrészt dolgozni sem veszik fel sehová, mert nincs iskolája, és eleve nincs munkahely arrafelé. Egyet szeretne elérni: hogy a gyerekek minél kevésbé érezzék azt a nyomort, amiben élnek, és hogy ne akarjanak 13 évesen elszökni egy fiúval, mint anno ő tette...

 


Címkék: húsvét

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr831886728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

daniferi 2010.04.03. 11:00:55

Van egy kolléganőm, neki csak 1 gyereke van, s volt 18 éves, amikor szült, de a pasijával kénytelen élni, aki alkoholista, s ahogy lenni szokott, néha megveri a lányt. A csaj nem tud mit csinálni, mondván, kinek kellene ő egy gyerekkel, s a ház is, ahol lakik, a pasié. Ráadásul ha lenne is hova mennie, a pasi követné és nem hagyná nyugton. Persze ő is hibás, hiszen fiatalon más motiválta a párkeresésben, így összejött a helyi fenegyerekkel, mert az milyen menő. Már bánja.

Horizont 2010.04.04. 14:47:51

Igaz példa arra hogyan b....uk el az életünket. Ha még csak a miénket hagyján, de amikor már gyerekek is vannak, nagy tragédia. Azt soha nem értettem meg, hogyha az első gyerek megszületése körül kiderül, hogy a férj milyen nem embernek való miért kell zsinórban szülni még? Valamilyen megoldásnak mindig kell lenni. Az a baj, hogy ilyen szerencsétleneknek nincs segítségük, támaszuk. A legnagyobb tanulság számomra újból ugyanaz: a legeslegfontosabb a rendes szülők, szeretetteljes család, mert ha ez nincs meg akkor kificamodhat az ember egész élete! Szomorú történet a poszt is, meg @daniferi: -é is. Az ő gyerekeik is pont ilyenek lesznek, kész 22-es csapdája:(

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2010.04.05. 22:55:54

Javaslom olvasásra Csernust, tökéletesen leírta ezt a jelenséget, és azt, hogy nagyon sok minden a hiteles szülőnél kezdődik, de felnőtt korban már nem lehet ez kibúvó. Ha valaki ki akar törni ebből a körből, annak sikerülni is fog. De ehhez nagyon nagy fokú elszántság kell, és még több kitartás.

süti beállítások módosítása