Skip to content


Szoci pártrendezvény - közpénzből

Szerző: Droli - 2010.05.28. 06:45

Bookmark and Share

Hogy a pártok előszeretettel finanszírozzák kampányukat közpénzből - azzal szerintem nem mondok újat. Ennek egy szép példáját szeretném most bemutatni.

2010. február 13-án nagy napra ébredt Budapest: az újjáéledő fasizmus elleni tiltakozásul tartottak tömegrendezvényt az újlipótvárosi Hollán Ernő utcában. A tömeg (300 ember) tiltakozott a Magyarországon megjelent fasizmus ellen. Most ne a 300 emberen tessék nevetni, kérem, a spártaiak 300 emberrel feltartották Xerxész perzsa uralkodó seregeit a thermopülai csatában, és vegyük azt is figyelembe, hogy ez a 300 ember az előjele lehet annak a kb. 1 millió partizánnak (becsült adat), aki Budapesten 1944-45-ben harcolt a náci hordák ellen. Szóval nagy rendezvény volt, megjelent rajta például Lendvai Ildikó, Mesterházy Attila, Németh Péter (Népszava), valamint több szocialista országgyűlési képviselő és fővárosi politikus (hogy az utóbbi csoportból most azóta hányan ülnek börtönben, nincs adat). Németh Péter például arra hívta fel a figyelmet, hogy "olyan hatalom készül Magyarországon, mely elsöpri a párbeszéd lehetőségét", Mesterházy sajnálatát fejezte ki, hogy "sem fideszes politikusok, sem más pártok vezetői nem jelentek meg, hogy tiltakozzanak a szélsőségek ellen", míg Lendvai egyenesen azzal vádolta őket, hogy "a nem szocialista politikusok azért nem jelentek meg a rendezvényen, mert nem akarják elriasztani azokat a szavazókat, akikkel "összekacsintanak". Sima pártrendezvény volt, na, melyen 300 ember vett részt, és - többek között - a Baloldali Feministák Hálózat és az Új Szocialisták Mozgalma szervezett. 

Szerveztek, szervezzenek, ma mindenki azért demonstrál, amiért akar, elvégre ezt jelentené a szólás- és véleménynyilványítási szabadság. Azonban ez a rendezvény olyan kiemelt figyelmet érdemelt, hogy a Miniszterelnöki Hivatal is megtámogatta mintegy másfélmillió forint közpénzzel. 5000 Ft/fő. (A listán amúgy vannak még érdekességek: pl. 5 millió Ft a Budapesti Holokauszt Múzeumnak iratrendezésre? De térjünk inkább vissza a fokozódó fasiszta veszélyre...) Szóval a fenti példa jól mutatja, hogyan kell egy saját pártrendezvényt támogatni közpénzből. Mindenesetre felvetnék én is egy rendezvényötletet, melyen valószínűleg sokan megjelennének, és abszolút a közérdeket szolgálná: "Állítsuk meg a korrupciót, börtönbe a korrupt politikusokkal!"

Már csak az a kérdés, hogy erre hány millió Ft támogatást adna a MEH...


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr352035335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wendiii · http://hivataliagyhalal.blog.hu 2010.05.28. 08:29:23

Milyen bután néztek volna Senkiházyék, ha egyszercsak megjelentek volna a Jobbikos vezetők ezen a bulin?! Elvégre a Jobbik sem szélsőséges, csak radikális párt. De hát nem volt ennyi humoruk.
"ez a 300 ember az előjele lehet annak a kb. 1 millió partizánnak (becsült adat), aki Budapesten 1944-45-ben harcolt a náci hordák ellen". Hogy mondod Droli? Nem inkább azt akartad írni, hogy "ez a 300 ember az lassan elhaló utórezgése lehet..." :)

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.05.28. 11:40:18

@Wendiii: A partizán elvtársak nem halnak meg. Tudod, mi van a szocialista temetőre írva? Fel, támadunk! :-)

süti beállítások módosítása