Skip to content


Trianon nap a Tudtadon - június 4

Szerző: Droli - 2010.06.02. 16:00

Bookmark and Share

Kedves olvasók!

Június negyedikén, pénteken, a Trianoni diktátum aláírásának 90. évfordulójára emlékezünk. Erre a napra egy különleges posztsorozattal szeretnék felhívni a figyelmet a blogunkon, mely a témával foglalkozik, és igyekszünk Trianont egy kicsit másképp is bemutatni. A nap folyamán 5 poszt jelenik meg (még bővülhet), némelyik szimbolikus időpontban (7.00, 09.00, 11.00, 12.00, 16.30, egyelőre). Egy kis ízelítő a témákból:

- Térképek, etnikai határok - vajon jó döntés volt?

- Egy gróf, aki ott és akkor félelmetesen pontosan megjósolta Trianon mai hatásait

- Mit keresett egy sziámi herceg a béketárgyaláson?

- Trianon és a mai fogyasztóvédelem, és egyéb ínyencségek

- Miért kapott a vesztes Ausztria magyar területeket?

- Egy korabeli videófelvétel a tárgyalásokról

Szóval aki nemcsak a várható kesergős-sírós megemlékezésekre kíváncsi, hanem szeretne többet megtudni Trianonról, várjuk szeretettel a blogon június negyedikén!


Címkék: trianon

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr332050690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

daniferi 2010.06.02. 16:20:29

Hú, ez király, ment is ez az ajánló az iwiw üzenőfalra, szerintem a téma sokakat érdekelhet. Egyébként péntek este sok helyen lesz megemlékezés, többek között itt, Győrben is, este kilenc órakor az Országzászlónál. Ha minden jól megy, ottleszek, aztán majd beszámolok róla.

mememellen 2010.06.02. 18:03:18

Szóval, te is győri vagy. Király! Jó ötlet amúgy tényleg, de majd el kell vonatkozni a siránkozástól, valamint az aktuálpolitikától és csak az akkor történtekre fókuszálni főleg, mert csak akkor megemlékezés a megemlékezés.

süti beállítások módosítása