Skip to content


Akkor most tényleg nem szeretnénk tűzijátékot?

Szerző: bogancs - 2010.06.25. 12:23

Bookmark and Share

Nekem mindegy, mert valószínűleg egy- és kétéves gyerekeimnek nemigen jönne be, meg ebben a szúnyoginvázióban különben is kinek van kedve, de azért itt nem arról van szó, hogy ha nem lőjük el azokat a petárdákat, akkor ennyi meg annyi százmilliót spórol az állam.

A tűzijátékot nem önmagában kell nézni, hanem mint az ország üzleti vállalkozását. Költség a petárdák fellövésének költsége, valamint a rendezési, biztonsági és takarítási költségek. Bevétel pedig a turizmusból (külföldi túristák költései) származó bevétel. A tűzijáték a többi augusztus 20-i rendezvénnyel együtt Budapest egyik fő vonzereje a túristák szemében. Ha nem lesz tűzijáték, nyilván sok külföldi vendég elmarad, a belföldiekről nem is beszélve. Így pedig nem lesz bevétele a tűzijátékon jelenlévő vállalkozóknak sem: fagyi, vattacukor, sör, zászló, vendégéjszaka… stb.

Remélhetőleg nem a százezer facebook-os által indított mozgalom, vagy a hírt felkapó média által keltett hangulat, vagy a népszerűség hajhászása lesz a döntő szempontja a kormánynak, hanem egy olyan objektív hatástanulmány, ami kiszámolja hogy mi éri meg jobban az országnak. Remélem ezt tényleg kiszámolja (már ha megvan ez a képesség az új kormányapparátusban) és nyilvánosságra is hozza majd valaki.

Én úgy gondolom, hogy több pénz összegyűlne az árvízkárosultak javára, ha a tűzijátékon gyűjtőpontokat hoznának létre, ahol bárki adakozhatna száz forintot. Szóval ki mit gondol? Legyen tűzijáték vagy sem?


Címkék: tűzijáték 20 augusztus

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr842107946

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit üzen a 250.000? 2010.07.01. 18:02:04

Az alábbiakban a 250.000 kommünikéjét közöljük. Előzmény itt.     „Nem azt üzenjük, hogy baromira aggódunk az árvízkárosultakért. Ha baromira aggódnánk az árvízkárosultakért, akkor mennénk homokzsákot pakolni és segíteni az újjáé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qwerti (törölt) 2010.06.25. 13:31:43

Bár életemben talán egyszer láttam élőben, de ha elamradna az inkább nekem úgy tünne, hogy nagy nemzeti gyász van... Szerintem az ilyen katasztrófakárokra amúgy is külön keretnek kell(ene) lennie a költségvetésben, ezen kívűl ott vannak még a biztosítások, stb... Szóval szerintem más forrásból kéne segíteni rajtuk, adományvonalak, átcsoportosítás... pl BKVtól? ott úgy is sok van midnenféle hülyeségre, most legalább jó helyre menne... Hol van az megírva, hogy a BKV nem rendelhet egy árvízi tanulmányt? :)

mememellen 2010.06.25. 15:31:35

Megelőztél, akrtam róla írni, hogy nem egy iwiw féle közösségen alapuló dolog fogja eldönteni a nemzeti ünneplés egy részét. Turista rövid u, figyelj :)

Horizont 2010.06.25. 17:48:21

Ez nem megoldás. Akkor annyi mindenről lemondhatna az ország. Borzasztóan sajnálom szerencsétlen embereket akiknek összedőlt a házuk, de én úgy gondolom az államnak KÖTELESSÉGE segíteni ilyen esetekben. Plusz bevételként lehet persze gyűjteni mivel minden forint jól jön nekik, de a főszerep az államé. Ezzel az erővel azt is kérhetnék, hogy mindenki mondjon le 1 hónapra a TV-ről, internetről meg sorolhatnám mennyi mindenről még....Mert, hogy néz az ki, hogy mi itt szórakozunk miközben ők meg......Csűrhetjük, csavarhatjuk még....

Sátán meg a Jocó 2010.06.29. 11:27:33

szánalmas a FB-csoportban lévő sok ezernyi birka.

tűzijáték sz*ros 100m zavarja őket, de a világkiállítási "megjelenésre" eltapsolt 3.5mrd az nem

gratulálok.

süti beállítások módosítása