Skip to content


Ragadós ügyek

Szerző: mememellen - 2010.06.26. 12:15

Bookmark and Share

Történetünk még valamikor a választási kampány finisében történt. Egy késő esti órán egy 30 év körüli nő vitte le a szemetet a társasház kukájához, ami mellett egy a plakátoknak fenntartott tábla is volt. A lámpa narancsszínű fényében épp huszonéves suhancok ragasztottál fel a helyi fideszes képviselő portréját, természetesen rá az MSZP-s jelöltére.

 A fiatalok hamar végeztek, a hölgy is a szemétürítéssel, ám mielőtt visszament volna a lépcsőházba, leszedte a Fidesz plakátokat és áthelyezte őket a hirdetőtábla üres felére. Ténykedését a sarokról még visszanéző aktivisták észrevették, s visszasiettek hozzá. Hangos szóváltás kezdődött, a dolgok már-már tettlegességig fajultak.
 
A narancsok kikérték maguknak, miszerint hogy merészel a nő hozzányúlni szent pártjuk fecnijéhez, a hölgy pedig –jogosan- érvelt, hogy volt ott még bőven hely, miért nem oda ragasztották, miért rá a vetélytársukéra? Persze, hőbörgésen kívül erre értelmes válasz nem érkezett.
 
A hajnal hasadtával aztán az indulatok is elcsitultak, hisz, reggelre a környék összes hasonló helyén áthelyezték a jobboldali párt plakátjait balra, távol a másik három pártétól. Tanulságos eset, persze biztos vagyok benne, hogy vice-versa is volt hasonló adok-kapok.
 
Ja, és bár megrögzött Jobbik ellenes vagyok, azt azért el kell ismernem, hogy őket fényes nappal, a város egyik legforgalmasabb helyén Jobbik-matricás Toyotából láttam ragasztgatni, miközben centizték ki a plakátokat, hogy még véletlenül se csússzon bele a másik pártéba.

Címkék: választás mszp fidesz éjszaka jobbik plakát

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr322099584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.06.26. 13:34:13

A mi kerületünkben ki volt osztva, ki hova ragaszthat. Az egyetlen párt, amelynek rendszeresen láttam a plakátjait a nekünk (LMP) kiadott helyeken, a Jobbik volt. 1-1 alkalommal fideszes meg szoci plakátot is találtam a helyünkön, de az önkormányzatunk balfaszkodása miatt (képtelenek voltak értelmesen leírni a helyszíneket) ez lehetett véletlen; én magam is volt, hogy rossz helyre ragasztottam. Rendszeresen, sok plakáthelyen hibázni viszont nem lehet véletlenül. Pláne nem úgy, hogy volt olyan helyünk, ahol háromszor kellett leszednem/felülragasztanom a jogtalanul kitett jobbikos plakátot (ez a hely egyértelműen volt megadva, nem lehetett eltéveszteni).
Ettől még biztosan voltak a Jobbiknak is más területeken tisztességes aktivistái, és másoknak is tisztességtelenek, de nálunk ez történt.

süti beállítások módosítása