Skip to content


MÁV, BKV, MALÉV - majd az állam fizeti!

Szerző: Droli - 2010.05.15. 06:58

Bookmark and Share

Ismertiek a történetet, hogy az egyszeri ember odaszarik egy másik ember ablaka alá, majd bekopog vécépapírt kérni... Nekem valami hasonló jutott eszembe annak kapcsán, hogy a Fidesz - a tervek szerint -, konszolidálni kívánja a fenti vállalatokat, azaz ki kívánja fizetni a felhalmozott adósságokat, és ezzel új pályára kívánja állítani őket.

Nem tudom. Nem értek vele egyet. Illetve nem ilyen formában. Ugyanis nekem eszembe jut, hányszor röhögtek szembe az ott dolgozó emberek bennünket. Dr. Sziebert a korrupt sehonnai, aki noname diplomájával vette el a BKV jogi igazgatói pozíciót rátermettebb jelöltek elől, hogy aztán meg beszedje a jutalékát bizonyos cégektől. Dr. Szalainé, aki pozíciójával többszörösen is visszaélve jogtalanul utalt ki magának laza százmillát, végkielégítés címén. De eszembe jutnak a MÁV-os repülőjegyvásárlásos sztorik is, azaz hogyan kell egy repülőjegyet dupla-tripla áron megvásárolni, persze haveri cégen keresztül; illetve eszembe jutnak azok a személyek, akik iszonyat pénzeket felvesznek azért, hogy csődbe vigyék a MÁV-ot. Vagy ott a Malév, melyről éppen most olvasom, hogy 812 millió Ft-ot utalt ki egy cégnek, anélkül, hogy az bármit csinált volna.

De semmi gond, kérem, a zállam majd kifizeti, és ennek örömére szépen meg fog növekedni idén az államháztartás hiánya! Gyerekek, sehonnai emberek évekig röhögtek a szemünkbe, lopták az adófizetők pénzét, és ezekért olyan fizetéseket vettek fel, melyekről mi csak álmodni merünk, cserében ráadásul csődbe vitték ezen cégeket, és mi a következmény? Fizeti az állam, és közvetve azok, akiket szemberöhögtek. Az említett pár tétel nem milliós, hanem tíz- és százmilliós tételek, és egy könyvet meg lehetne tölteni a fent említett cégek botrányaival! Ki tudja, mekkora szerepe van ezeknek a veszteségekben? A BKV éves vesztesége kb. 10-20 milliárd között van, ebből 100 millió Ft azért már komoly tétel!

De most az állam ezt (is) kifizeti. Fizesse, mit bánom én, ha ez az ára annak, hogy egy fenntartható rendszer jöjjön létre. Az én állampolgári (tulajdonosi, hahaha!) javaslatom a következő: akkor viszont tessék kirúgni a teljes menedzsmentet, akiket azért fizettek (nagy pénzért), hogy ez ne fordulhasson elő, mégis előfordult. A teljes felügyelőbizottságot, akiket azért fizettek (nagy pénzért), hogy az ilyenekre rákérdezzenek, de nem kérdeztek rá. Mindenkit, akinek köze van ehhez.

Ennyit megérdemlünk az elmúlt pár év után, nem?


Címkék: bkv máv korrupció malév

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr741996068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

daniferi 2010.05.15. 08:07:04

Ha már ilyen jól áll az ország, igazán fizethetné az állam a főiskolám tandíját is, hiszen közérdek, hogy miután végeztem, jobbá tegyem az országot :)

Renszarv 2010.05.17. 22:02:43

Nem mintha túl sok szimpátiával viseltetnék az emlegetett cégek menedzsmentjével kapcsolatban, és kétségtelen, hogy hiányzik az a pár száz millió amit eltüntettek személyesen, viszont a vasút, vagy a bkv nem szigorúan piaci cégek, nem tehetik meg, hogy nem közlekedtetnek veszteséges járatokat, vagy annyi pénzt kérjenek, amennyiért megérné. A tömegközlekedés mindenhol államilag van dotálva, s ha az állam éppen nem tömi ki elég pénzzel, akkor bizony eladósodik.

süti beállítások módosítása