Skip to content


Csütörtöktől mindenkből APEH-os lesz?

Szerző: Slanger - 2008.12.30. 14:05

Bookmark and Share

 Kezdődhet a genyózás!

 
Csütörtökön indul a kormány legújabb gazdaságfehérítő akciója, a számlalottó. Kérj számlát valamilyen szolgáltatásról, regisztrálj és nyerj. Havonta 10 embert sorsolnak ki, ők kapják fejenként az 1 millió jutalmat.
 
Egy biztos, én eddig sem kértem számlát, és ezután sem fogok. Elképzelem, hogy egy jól menő fodrászüzletben, ahol rengetegen vannak, mennyi időt vesz majd igénybe a számla megírása. Tovább tartana a számlát megvárni, mint maga a fazonigazítás. Ámbár, ennek a játéknak azért egy előnye lehet hogy lesz. Nővekedhet a foglalkoztatottság. Gondoljunk csak bele. Ha annyi számlát kell írni, hogy az azok után befizetett adóból 50 milliárd forint haszna legyen az államnak, hivatásos számlaírókat kell majd felvenni a cégekhez. Persze ezeknek az embereknek a jutalékát már nem tudja befizetni a vállalkozó. De sebaj, a fekete gazdaság azért már fehéredik.
 
Hajrá bürokrácia!!!

Címkék: számlalottó

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr76848661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2008.12.31. 07:25:02

A számla jelen esetben a blokk, vagy a bizonylat, nem? Ezek meg _elvileg_ minden üzletben elérhetőek. Szerintem.

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2008.12.31. 10:34:43

Ez a számlalottó egy kicsit mókás ötlet, ezzel biztosan nem váltjuk meg a világot. Azonban a számla nem adás ma Magyarországon elképesztő méreteket öltött. Jelentősen mérsékelni lehetne az SZJA kulcsokat, ha mindenki rendesen befizetné, amit kell. Az igaz, hogy elkezdeni nem a kisvállalkozókon kell.

Jack__Bauer 2009.01.02. 16:17:29

Hülyevagyfiamegyesleülhetsz!

Ha nem kapsz számlát, akkor a ts. fodrász\taxis\bótos' nem fizet sem ÁFÁ-t, sem nyereségadót, ergo a konkurencia árai alá tud menni. Aki ad, az ezáltal sikertelen lesz, és csődbe megy. A végén csak a csaló vállalkozók maradnak.
De mivel autópályát akkor is kell építeni (=meg kell tölteni a pártkasszát, meg a zsebeket valamiből), ezért az adódat fogják az egekbe emelni (igen, még a jelenlegitől is feljebb).

Végül pedig a vállalkozó meggazdagszik, te meg megszopod a faszt.

Így már érted?

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.01.06. 20:28:43

@Jack__Bauer: úgy látszik Te nem érted. Mutass ma egy olyan magyar kisvállalkozót, aki normálisan befizeti az adót. Bevallom, én nem tudok.

süti beállítások módosítása