Skip to content


Hazajöttem: 3. (egyelőre) befejező rész

Szerző: Droli - 2009.02.01. 10:00

Bookmark and Share

A helyzet az, hogy hétfőn indulok vissza Írországba. :-( Ezért úgy gondoltam, hogy a sorozat ideiglenes utolsó részében nem a szomorú dolgokat írom meg (nem "sírok"), hanem azokat a dolgokat, melyek jól működnek hazánkban. Megpróbálok párat összegyűjteni.

Itt van például a miskolci főrendőr esete, aki ki mert mondani egy olyan dolgot, amiről nem szabad beszélni. Nagy dolog ez egy olyan országban, ahol a problémákat úgy akarjuk megoldani, hogy nem beszélünk róla: ez nemcsak erre az esetre igaz, hanem pl. a gazdasági helyzetre is, ahol adósságra nyugdíjemelést ígérünk. (Szerkesztői megjegyzés: azóta a főrendőrt leváltották, ezt a részt törölni kell a posztból)

De ott van például a dunántúli havazás is, ahol nem volt áram a falvakban. De semmi gáz, az E-on megígérte, hogy még aznap helyreáll az áramszolgáltatás! Hiába, nagyszerű dolog ez, mikor egy multi-szolgáltató pénzt-energiát-időt nem kímélve elhárít egy ilyen problémát! (Szerkesztői megjegyzés: szombaton még mindig nem volt négy településen áram, ezért ezt a részt törölni kell a posztból)

Na meg hát az MSZP is tisztújítást tart a megyékben! Gondolom elegük lett a korrupcióból, meg megelégelték Gyurcsány hazugságait, s ezért olyan elnököket választanak, akik szembeszállnak vele! S most bebizonyítják, hogy ők demokratikus párt, ahol szabad ellent mondani! Csak így tovább! (Szerkesztői megjegyzés: 5-ből 3-at újraválasztottak, s a 2 másik is Gyurcsányt támogatja, ezért ezt a részt törölni kell a posztból)

És ne feledkezzünk el a forint/euró árfolyamról! Végre versenyképesen tudnak exportálni a magyar vállalatok, ezzel is segítve hazánk külkereskedelmi mérlegének javulását! Hurrá!(Szerkesztői megjegyzés: viszont drágul minden a benzintől kezdve az importtermékekig, nem is beszélve a devizahitelesek törlesztőrészleteiről, ezért ezt a részt törölni kell a posztból).

Szóval sok jót tapasztaltam hazánkban: az első példa megmutatja, hogy igen, ki lehet mondani dolgokat következmény nélkül (ez a szólásszabadság); a második példa az mutatja, hogy az idegen multi nemcsak a profit bezsebelésével foglalkozik, hanem  a  magyar fogyasztókkal is; a harmadik példa egyértelművé teszi, hogy a politikát nem felülről vezérlik, hanem van esélye a helyi kezdeményezáéseknek is; a negyedik példa pedig gazdaságunk szilárdságát, erős pontjait mutatja be. Csak így tovább! (Szerkesztői megjegyzés: hopsz, most látom csak, hogy Hitler is ugyanezt mondta a nagyanyjának, mikor javították a hátsó kerítést a sufni mögött; ha nem akarom, hogy lenácizzanak, ezt a részt törölni kell)

 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr35915119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cometneni 2009.02.01. 11:28:37

A miskolci főrendőrt végülis visszahelyezték! :)

Tom Keller · http://tomkeller.blog.hu 2009.02.01. 13:10:20

Jó utat akkor, azért ugye Írországból is írsz? Bár az biztos, hogy kevesebb kapós témát fog szolgáltatni:)

Évimama 2009.02.01. 16:21:29

Jó neked, mert utazol!:-)) Mi is jártunk Írországban. Ha rákattintasz a www. travelandspa.hu oldalra, ott elolvashatod az élményeimet. Jó utazást, szép napokat kívánok! Évikati

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.02.01. 18:03:38

@[TOM KELLER]: persze, hogy írok, csak a hazajöttem rovat "szüneteltetődik" pár hónapra.

mayaa 2009.02.01. 22:23:05

1. Miskolci térségről beszélve, őszintén meg sem lepődtem, szegény rendőrbácsinál is kiborulhat egyszer a bili.
2. Szüleimnél 3 napig nem volt áram. Most megláthattuk, hogy ha nincs gáz az nem olyan nagy gáz, mint amikor villany nincs. Az meg elszomorító, hogy leesik 20 centi hó és nem tudunk mit kezdeni vele ( 3 napig ). De a mindenható multi gondolt azokra a nénikre és bácsikra, akik egész nyáron azért gondozták a kis konyhakertjüket, hogy télire teletömjék a mélyhűtőládát ... kapnak élelmiszercsomagot a Máltai Szeretetszolgálattól. A szeretet pedig biztosan kitart az első paprikapalánta kihajtásáig.
3. Prütty - biztos megelégelték a korrupciót...
4. Ez meg dupla prütty - ideje lenne egy alapos kormányi beavatkozásnak, mielőtt mindenki a híd alá költözik a hitellakásából, persze gyalog, mert a hitelautó már korábban leúszott a Dunán.

Értem az iróniát, de ezek azért tényleg elgondolkoztató események voltak a héten.
Jó utat!
Nemsokára én is repülök haza egy kis látogatóba :)

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.02.03. 13:56:52

Én meg még itthon vagyok, mivel tegnap törölték a járatomat (biztos hallottatok a nagy londoni havazásról...), úgyhogy holnap tudok csak elmenni... már ha a reggeli Wizzair is úgy akarja. (Utána meg a csatlakozásom, de attól annyira nem tartok)

süti beállítások módosítása